- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
-
- Konu Sahibi vintagecupcakes
gerçekten mi
benim kızımın da bitmeyen bir öksürüğü ve geniz akıntısı var yaz kış böyle artık doktor kalmadı götürmediğim acaaba ciğerlerinde mi bir sıkıntı var diye ve günde 3-4 biberon süt içer nerdeyse 1lt yani
ben de bir an önce azaltayım o zaman
Aman aman birak sevmesin canim. Kimse illa sut icmek zorunda degil inan yeteri kadar alinan peynir yogurt ve kefir sutten daha yararli.Benimki sut icmiyor...kokusunu aldigi an depar atiyor :) gerci emiyor daha ama ilerde sever mi bilmiyorum
Gunde bire dusurebilsem yavas yavas tamamen kesmeyi dusunuyorum zaten. Hic uht vermedim. Gunluk camsise sut veriyor. Acik sutte asla kullanmadim.sadece yatarken bi bardak süt ver, sütü gece yatma ritüeli olarak düşünsün, sütümü içip uyuyacağım diye
ben de oğlum o yaşlardayken aynı sorunu yaşamıştım bitmeyen bi öksürüğü geniz akıntısı vardı, sütü kesince o konu bitti
sonra araştırdım meğerse vücutta iltihaplanmayı arttırıyormuş, göründüğü kadar masum bişey değil
bi de günlük pastorize süt içir derim uht lerin hiç bi faydası yok zararı daha çok
Tesekkur ederimmm:) bu sabah sut istedi ben de onune kahvalti tabagini koydum. Sut kalmamis isten gelirken alicam aksam icersin dedim. "Tüt tüt dit aaal" diye mizirdanmaya basladi. Simdi gidemem dedim. Aglamadi ama kahvaltisini da yemedi ac ac otnuyor suan. Saat birde evden cikmadan o ce iglen yemegini sunucam insallah onu yer.Cok bilincli bir annr oldugunuzu yazmaya geldim :) tebessumle okudum yazdiklarinizi
Brn olsam birinci secenegi uygular birkac gun aglatirdim
Bir de zaten inek sutune karsi ve cocuklarina hic icirmeyen bir anne olarak bu kadar fazla sutun verecegi zarardansa birkac gun aglamasini tercih ederdim sanirim
Doktorumuz 3 yasina kadar gunde 2 damla kullanmaya devam edin demisti. Normalde 1 yasina kadardi ama devam ederseniz iyi olur dedi. Hatta eczaciya da sordum kullanabilirsin dedi. 1 yasindan sonra y ay ara verdim zaten kis donemiydi aldigi d vitamini gines gormediginden idrarla atiliyordu bi ise yaramiyordu. Yaz doneminde tekrar basladik. Simdi havalar kapandi pek gunealenemiyoruz o yuzden yine ara verecegim.Süt konusunda @muzurtilki nin bahsettiği yöntem işe yarar.Özellikle iştahlı olan çocuğunuzun damak zevkine hitap etmeyecektir.Ayrıca süt şişesine de sütü sulandırıp koyun.Ordan koyup vermenizi isteyebilir.
D vitamini hala kullanıyorum demişsiniz.Tahlil yaptırıp eksiklik yoksa kullanmayı bırakın.D vitaminin fazlasıda zararlı
Yemezse de uzulmeyin biliyorum soylemesi kolay dayanmasi cok zor ama inanin acliktan ölmuyorlar , bi kac gun disinizi sıkınTesekkur ederimmm:) bu sabah sut istedi ben de onune kahvalti tabagini koydum. Sut kalmamis isten gelirken alicam aksam icersin dedim. "Tüt tüt dit aaal" diye mizirdanmaya basladi. Simdi gidemem dedim. Aglamadi ama kahvaltisini da yemedi ac ac otnuyor suan. Saat birde evden cikmadan o ce iglen yemegini sunucam insallah onu yer.
Ilaveten faydali olur mu bilmiyorum ama brnim oglum neden sut icmedigini sordugunda , inegin bebek yaptigini ve kenfi bebeginin annesinin sutune ihtiyaci oldugunu soylemistim , bi daha sormamistiAğlarken kucağınıza almayın bırakın ağlasın bi süre sonra bu şekilde birşeylerin çözülmeyeceğini anlar. ağladığı zamanlar da başka şeylerle ilgilenin ona bakmayın. süt bitti sen ağladığın için inekler artık süt yapmayacaklarmış eğer yemeğini yersen inekleri arayıp süt yapmalarını söyleyeceğim deyin, yemeğini yedikten sonra da telefonla temsili arayın bi inekle konuştuğunuzu varsayarak, kızınızın durumunu söyleyin, yemeğini yediğini ve artık süt yapabileceklerini filan söyleyin kızınızın yanın da konuşun ama. Kapattıktan sonra da kızınıza tekrar bi açıklama yapın.
Komik görünüyor ama bu gibi yöntemler çocuklarda etkili olabiliyor.
Oğlunuz için güzel bir bilgi olmuş :)Ilaveten faydali olur mu bilmiyorum ama brnim oglum neden sut icmedigini sordugunda , inegin bebek yaptigini ve kenfi bebeginin annesinin sutune ihtiyaci oldugunu soylemistim , bi daha sormamisti
Hatta hala sut mevzusu gecerse ineklerin yavrusunun sute ihtiyaci var diye yorum yapar minik sipam
Anti sutcu anasi olunca ogreniverdi kucucukkenOğlunuz için güzel bir bilgi olmuş :)
gerçekten mi
benim kızımın da bitmeyen bir öksürüğü ve geniz akıntısı var yaz kış böyle artık doktor kalmadı götürmediğim acaaba ciğerlerinde mi bir sıkıntı var diye ve günde 3-4 biberon süt içer nerdeyse 1lt yani
ben de bir an önce azaltayım o zaman
geçici bir dönemdir. benim oğlan da öyleydi. tam tarife uyuyor yani.
şimdi 4 yaşında bir yudum süt içmiyor ve üzülüyorum. çünkü hastalanınca tek kurtarıcım süttü. onu içerdi en azından şimdi o da yok. bişey olmaz içsin. tabi süt doğal sütse. paketli sütlere karşıyım ben