Aşırı kuru cilt/ atopik cilt ürünleri

Samsonn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
18.080
43.172
Merhaba,

Aşırı kuru bir cildim var; atopik cilt teşhisi konur mu bilmiyorum ama pul pul dökülmenin yanında, kızarma ve kaşınma da olmaya başladı ve hergün duş almaktan, liflenmekten vazgeçemiyorum yine de.

Benzer sorunu olanlar ne yapıyor acaba? Atopik ciltler için duş jelleri mi kullansan diyorum. Kullanıyorsanız memnun musunuz? Küçücük şişelerde pahalı ürünler; içerik desen zaten organik falan değiller de, en azından kullananlar memnun mu öğrenmek istedim.

Şimdiden teşekkürler :)

Benim oglumun atopik dermatiti var, cok cesitli urunler denedik ama en cok biodermanin atopik ciltler icin olan bi serisi var ozellikle onun kreminden cok memnun kaldik. Duş jeli oneremicem ama banyodan sonra tum vucut bu kremle kremleniyorduk lezyonlari tamamen gecmese de kurulugu ve kasintisi epey azaliyordu.

Doktora gidip medikal ürünler kullansan daha iyi olur sanki.

Her gün duş alıyorsan niveanın duşta kullanılan nemlendiricileri var. Ben çok seviyorum, bir dene belki iyi gelir.

Aynısı bendede var :) bacaklarımda gögüs kısmımda..sırtımda felan baya dağılmştı..Bi aktardan bi krem ve bi macun aldım..macun çook acı ama işte ama krem çok faydalı bi sürüyorum 10 dkda kaşıntı gidiyor sonra bi hafta kadar kesiyor..sürekli kullanırsan resmen kurutuyor..ama benim gibi sürekli sürmezsen sürdükte iyileştiriyor inşaallah..doktora gitmedim mi gittim..ne kortizonlu ilaçlar kullandım canıma okudu ilaçlar ama geçirmiyor..bitkisel çözüm en güzeli ben memnunum şahsen

Ama sorunun sebebî belli

Her gün duş ve sabun vs kurutuyor işte

Vücuduna doğal nem ve yağ dengesi kurma imkanı vermiyorsun

Bari her gün lif vs kullanma su ile yıkan

Oğlum küçükken çözüm olarak az yıkamayı önermişti doktor zira öbürlerinde önce kurut sonra dışardan cildi nemlendirmeye çalış cildin
Kendi salgılarını bozuyor

Yine de duşta nemlendiriciyi dene kolay oluyor hem çıkınca tüm vücudu kremlemekten

Bir de ürünleri bebe ürünleri ile değiştirmeyi dene daha hafif olur belki

Samsonn benim drym medical doğal afı altında satılanları kullanmayada izin bermiyo bebek için olanları kullanıcaksın içlerinde en madumu o diyo.

Yunuşatıcıyı hayatından çıkartıcaksın ve lif kese olmayacak . banyo yok duş var

geçmiş olsun

Doktora gidip medikal ürünler kullansan daha iyi olur sanki.

Her gün duş alıyorsan niveanın duşta kullanılan nemlendiricileri var. Ben çok seviyorum, bir dene belki iyi gelir.
Teşekkürler Sephoraa. Evet ya burada ki tavsiyeleri bir deneyeceğim, olmazsa mecbur gideceğim. Nivea'yı deneyeyim. Duşta kullanmak büyük kolaylık olur, nitekim sabah o telaşta kremlenmeye de üşeniyorum. Teşekkürler :)

Bende de teşhis yok ancak cildim hep kuru, mevsim geçişlerinde de pullanıp kızarıyor. Şu ara kızarıklık ve kaşıntılar ve çiller coşmayao başladı. Sebep kendini iyiden iyiye gösteren güneş. Avenein güneş kremleri ve termal sulu bakım kremleri iyi gelmişti bana. Dermalogica da iyi gelmişti ama ürünleri çok pahalı olduğundan fazla çeşit deneyemedim.

Bişey değil. Ama duş jelini de lifi de yavaşça bir kenara bırak. Bebe şampuanları var, şu eczanede satılanlar. Onları sadece koltukaltına falan elinle uygula, vücuduna haftada bir kullan.

linola krem kullanıyorum oğlum için...
Teşekkürler. Bunu da araştırayım hemen.
Evet Damdan ya Herkes aynı şeyi söylüyor ama sabah kalkınca yüz yıkamak gibi bir ihtiyaç, maalesef vazgeçemiyorum, yaz kış.
Hayır bari 1 kere yıkanıp çıksam, illa 2 kez liflenicem. Aşırı aktif bir hayatım varmış gibi. Masabaşı bir iş altı üstü
Organik bebe ürünleri mantıklı bir alternatif olabilir. Çok teşekkürler. :)

Ya ben de life alternatif, şu doğal süngerlerden mi alsam diyordum.
Elbette canım ya, sen çok özen göster; hakkaten içeriklere bakınca "doğal" lafının ne kadar hikaye olduğunu görüyorsun.
Bebek ürünleri nereye kadar sağlıklı. Organikten şaşma bence. Yulaf suyunun cildi rahatlattığını söylüyorlar, sanırım yulaflı bebek temizlik ürünleri var.

Evet doktor da bir arkadaşıma Avene'in atopik serisini yazıp göndermiş. O da memnun ama kremlerinde silikon var. Belki duş temizleyecisini deneyeceğim. Dermalogica'nın da bir içeriğine bakayım. Teşekkürler Koalina :)

Bişey değil. Ama duş jelini de lifi de yavaşça bir kenara bırak. Bebe şampuanları var, şu eczanede satılanlar. Onları sadece koltukaltına falan elinle uygula, vücuduna haftada bir kullan.
Çok mantıklı, yaw yanlız yaşayan bir insanım zaten, kim beni koklayacak o kadar Zaten hergün yıkanıyorum, roll-on sürüyorum, şu lif olayını azaltmayı neden hiç düşünemedim. Eski kafa gelmiş gidiyoruz sanırım. Teşekkürler tekrar :)

Macun'un yiyor musun canım? Acı derken? Bir de aktara sorunu söyledin o mu hazırladı? Ben pek güvenemem sanırım.
Krem de neyle yapılmış?

Kızım be ben atopik dermotit mişiz. Aynı şikayetleriniz bende var. Özel doktor tarafından verilmiş kullandığımız nemlendirici krem var. İlaç içermeyen bana inanılmaz iyi geldi. Ellerimden utanırdım üstleri pul pul olurdu. Kullandığımdan beri yumuşacık.ama ismini burda yazamıyoruz değil mi?

Yaz canım, ne olacak ya. Sonuçta krem sadece ve şatış/reklam amaçlı olmadığı belli.

Yaz canım, ne olacak ya. Sonuçta krem sadece ve şatış/reklam amaçlı olmadığı belli.
Kızım için Linola krem kullanıyorum içeriği çok iyi araştırın özel doktoru önermişti.
Kendim ve gene kızım için coresatin krem kullanıyorum.200 ml koca tüp 2-3 aydır bende fiyatı da uygundu 30 tl falan. Ama çok iyi geldi. Benim ellerimde,bacaklarımda,diz kapaklarımda falan var vardı yani

Ben bioderma kullanıyorum atopik cilt güneş alerjili cilt suquat sorunu olan cilt kaşınma kuruma kızarma rüzgarda alezda alerji stres olunca kabarma hepsi bende malesef

Ben vücut için bebe kremini çok seviyoum. Bence öncelikle doğal sabun,lif yerine yumuşak sünger ve bebe yağı kullanarak nemlendirmeye çalış. Hatta has zeytinyağı bile olur
Eğer yine düzelmezse de doktorun önereceği tedavi edici ürünler kullan derim.

Son düzenleme:
Bide liflenmekten vazgeçemiyorsanız normal lif kullanmayın. Doğal lifler var. Petrol içermeyen. Kızımda çok uğraştık cildi çok kötüydü.

Ek: doğal sünger dediğim gerçekten doğal olan kulağa biraz kötü geliyor ama doğal sünger, sünger hayvanının lifli iskeletinden yapılıyor. Ama çok iyi kolaylıkla bulursunuz diye düşünüyorum. Bulamazsanız haber edin bende var yollarım

Son düzenleme:
benim kızımda bu sorun vardı. daha 3 aylıkken başladı kızarıyor kaşınıyor. hep yırtıyordu kaşımaktanvücudunu.
3 tane doktora götürmüşümdür. en son bir doktor bu kremi önerdi biz çok memnun kaldık.
Bioderma Atoderm Preventive Nourishing Cream fiyatı 70 lerde tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…