Merhaba,
Aşırı kuru bir cildim var; atopik cilt teşhisi konur mu bilmiyorum ama pul pul dökülmenin yanında, kızarma ve kaşınma da olmaya başladı ve hergün duş almaktan, liflenmekten vazgeçemiyorum yine de.
Benzer sorunu olanlar ne yapıyor acaba? Atopik ciltler için duş jelleri mi kullansan diyorum. Kullanıyorsanız memnun musunuz? Küçücük şişelerde pahalı ürünler; içerik desen zaten organik falan değiller de, en azından kullananlar memnun mu öğrenmek istedim.
Şimdiden teşekkürler :)
Merhaba,
Aşırı kuru bir cildim var; atopik cilt teşhisi konur mu bilmiyorum ama pul pul dökülmenin yanında, kızarma ve kaşınma da olmaya başladı ve hergün duş almaktan, liflenmekten vazgeçemiyorum yine de.
Benzer sorunu olanlar ne yapıyor acaba? Atopik ciltler için duş jelleri mi kullansan diyorum. Kullanıyorsanız memnun musunuz? Küçücük şişelerde pahalı ürünler; içerik desen zaten organik falan değiller de, en azından kullananlar memnun mu öğrenmek istedim.
Teşekkürler Sephoraa. Evet ya burada ki tavsiyeleri bir deneyeceğim, olmazsa mecbur gideceğim. Nivea'yı deneyeyim. Duşta kullanmak büyük kolaylık olur, nitekim sabah o telaşta kremlenmeye de üşeniyorum. Teşekkürler :)Doktora gidip medikal ürünler kullansan daha iyi olur sanki.
Her gün duş alıyorsan niveanın duşta kullanılan nemlendiricileri var. Ben çok seviyorum, bir dene belki iyi gelir.
Teşekkürler Sephoraa. Evet ya burada ki tavsiyeleri bir deneyeceğim, olmazsa mecbur gideceğim. Nivea'yı deneyeyim. Duşta kullanmak büyük kolaylık olur, nitekim sabah o telaşta kremlenmeye de üşeniyorum. Teşekkürler :)
Teşekkürler. Bunu da araştırayım hemen.linola krem kullanıyorum oğlum için...
Evet Damdan yaAma sorunun sebebî belli
Her gün duş ve sabun vs kurutuyor işte
Vücuduna doğal nem ve yağ dengesi kurma imkanı vermiyorsun
Bari her gün lif vs kullanma su ile yıkan
Oğlum küçükken çözüm olarak az yıkamayı önermişti doktor zira öbürlerinde önce kurut sonra dışardan cildi nemlendirmeye çalış cildin
Kendi salgılarını bozuyor
Yine de duşta nemlendiriciyi dene kolay oluyor hem çıkınca tüm vücudu kremlemekten
Bir de ürünleri bebe ürünleri ile değiştirmeyi dene daha hafif olur belki
Samsonn benim drym medical doğal afı altında satılanları kullanmayada izin bermiyo bebek için olanları kullanıcaksın içlerinde en madumu o diyo.
Yunuşatıcıyı hayatından çıkartıcaksın ve lif kese olmayacak . banyo yok duş var
geçmiş olsun
Evet doktor da bir arkadaşıma Avene'in atopik serisini yazıp göndermiş. O da memnun ama kremlerinde silikon var. Belki duş temizleyecisini deneyeceğim. Dermalogica'nın da bir içeriğine bakayım. Teşekkürler Koalina :)Bende de teşhis yok ancak cildim hep kuru, mevsim geçişlerinde de pullanıp kızarıyor. Şu ara kızarıklık ve kaşıntılar ve çiller coşmayao başladı. Sebep kendini iyiden iyiye gösteren güneş. Avenein güneş kremleri ve termal sulu bakım kremleri iyi gelmişti bana. Dermalogica da iyi gelmişti ama ürünleri çok pahalı olduğundan fazla çeşit deneyemedim.
Çok mantıklı, yaw yanlız yaşayan bir insanım zaten, kim beni koklayacak o kadarBişey değil. Ama duş jelini de lifi de yavaşça bir kenara bırak. Bebe şampuanları var, şu eczanede satılanlar. Onları sadece koltukaltına falan elinle uygula, vücuduna haftada bir kullan.
Macun'un yiyor musun canım? Acı derken? Bir de aktara sorunu söyledin o mu hazırladı? Ben pek güvenemem sanırım.Aynısı bendede var :) bacaklarımda gögüs kısmımda..sırtımda felan baya dağılmştı..Bi aktardan bi krem ve bi macun aldım..macun çook acı ama işteama krem çok faydalı bi sürüyorum 10 dkda kaşıntı gidiyor sonra bi hafta kadar kesiyor..sürekli kullanırsan resmen kurutuyor..ama benim gibi sürekli sürmezsen sürdükte iyileştiriyor inşaallah..doktora gitmedim mi gittim..ne kortizonlu ilaçlar kullandım canıma okudu ilaçlar ama geçirmiyor..bitkisel çözüm en güzeli ben memnunum şahsen
Kızım be ben atopik dermotit mişiz. Aynı şikayetleriniz bende var. Özel doktor tarafından verilmiş kullandığımız nemlendirici krem var. İlaç içermeyen bana inanılmaz iyi geldi. Ellerimden utanırdım üstleri pul pul olurdu. Kullandığımdan beri yumuşacık.ama ismini burda yazamıyoruz değil mi?Merhaba,
Yaz canım, ne olacak ya. Sonuçta krem sadece ve şatış/reklam amaçlı olmadığı belli.Kızım be ben atopik dermotit mişiz. Aynı şikayetleriniz bende var. Özel doktor tarafından verilmiş kullandığımız nemlendirici krem var. İlaç içermeyen bana inanılmaz iyi geldi. Ellerimden utanırdım üstleri pul pul olurdu. Kullandığımdan beri yumuşacık.ama ismini burda yazamıyoruz değil mi?
Kızım için Linola krem kullanıyorum içeriği çok iyi araştırın özel doktoru önermişti.Yaz canım, ne olacak ya. Sonuçta krem sadece ve şatış/reklam amaçlı olmadığı belli.