AŞIRI KURALCI OLMAK

Bu yoruma +1 gercekten sizden nefret ettim.
Ne demek cocuk acim diye uyaniyor
uyutuyorsunuz geri ne munasebet ya ?

Cocugun yemekle olan iliskisini tamamen bu sekilde zedeliyorsunuz. Bi uzmandan, psikologtan yardim alin cocuk daha fazla yipranmadan simdi burada anlatirim uzun uzadiya ama etkisi olacagini dusunmuyorum en iyisi bir uzmandan yardim almaniz .

tek amaciniz yemek yesin, siz gorevinizi yerine getirmis olun tatmin edin gerisi onemli degil degil mi ? Cocuk gece boyu acim diye aglamis sabah yemis diye mutlu oluyorsunuz pesss. Insallah biraz okur arastirir cocuk nasil dogru yetistirilir ogrenir o sekilde davranirsiniz.

Cocuk suan karnini doyuruyor evet peki dun gece ona hissettirdiginiz sey neydi ? Oturun bi dusunun

Çelismiyorum teklif edin siz yerse yer yemezse yemez. Aciktim derse de yine teklif edin ne istiyorsa yesin istemezse yemesin. Oh oh demesi mi mevcu kuçuk cocuk kin mi tutacak elbet hayata devam edecek. Ruhunda yara açmis oluyorsunuz. Aman banane sizin cocugunuz ilerde ergenlikte ceremesini siz cekersiniz. Ruhunda yara acilan cocuktan dingin bir yetişkinlik beklemeyin

Okuduğunu anlamayan arkadaş kendine yancılar topladı heralde bakın benden başkada okuduğunu anlamayan var diye neyse siz boş konuşun sizden çözüm istemedim ekran karşısında çocuğuna yemek yediren insanlar bana akıl vermesin

Evet fazlasıyla katisiniz.Cocuk uyumadan önce meyve vs istemiş.Verseydiniz yeseydi en azından bir miktar karni doyardi.Bir gun böyle yapardınız baktınız cocukta sıkıntı oluyor anlatırsınız bak işte yatmadan yedin böyle oldu falan diye.

Kendi haline bırakın,yemezse yemesin.Veya istediği bisey olursa verin.Boyle böyle alışacak tekrar yemeye.Istahi yok tamam ama sizle de inatlasiyor yememek için.Devamli müdahale ettiğiniz için.

Okuyup araştırın diyenlere bak okumayı öğrenmemişler daha. Çocuk bu ot gibi yetiştirilmez sizin sistem ot gibi yetiştirmek gece uyanan çocuğa yemek mi yedireceğim en geç iki saat önce bişeyler yemek kesilmeli bunu bilmediğiniz çok açık, reflüsü olan ve reflüyle tetiklenen astım krizine göze alıp yemek mi yedireyim çocuğa katıysam katıyım siz kar zarar oranı yapamıyorsanız beni bağlamaz. Dediğiniz gibi benim çocuğum siz karışmayın

Yiyemez işte doktoru yasakladı en geç iki saat önceden kesilmeli reflüsü var reflüyle tetiklenen astım krizi var daha önce yaşadık bunları. O boğulmaları, kusmaları, nefessiz kalmalarını göze alamazdım

Oyleyse yemek saatlerini esnetin.Hangi saatte isterse o saatte verin,diyelim ki yemedi.Sonra tekrar gelecek açım diye yine yemedi yemesin.Mutlaka acıkıp bir yerde yiyecek yani.Dayanamaz cocuk o kadar saat açlığa.

Iste bu kadar.

Konu sahibi Yok ayakta yiyemez yok ara ogunde sunu yiyemez yok gezerken yiyemez saglikli degil. Varsin midesine zarar olsun ama sizin yaptiginiz ona kalici travmalar birakiyor asil sagliksiz ve geri donulemez olan sey bu.

Oyleyse yemek saatlerini esnetin.Hangi saatte isterse o saatte verin,diyelim ki yemedi.Sonra tekrar gelecek açım diye yine yemedi yemesin.Mutlaka acıkıp bir yerde yiyecek yani.Dayanamaz cocuk o kadar saat açlığa.
Evet bunu yapmıyordum dün yaptım işte akşam yemeğinden önce acıktım dedi sevdiği yiyecekleri koydum oh ben çok severim dedi sonra koydu ağzına 20 dk 25 dk bi türlü yutmadı böleyim dedim yok zaten minnak minnak koyuyorum yemiycem ben dedi ye oğlu dedim başka bişey getireyim, istediği köfteyi getirdim yine yemiycem dedi e iyi dedim yeme yatma saati geldi yatırdım uykudan uyanıp acıktım diye ağladı geri uyudu yani gece 10 da yediremezdim ama bu beni vicdansız yapmaz işte aç yatırmışsın çocuğu diye yaftalanmamalı. Ben gece acıktım diye ağlarken üzülmedim mi tabi ki üzüldüm ama ciğerlerine yiyecek kaçma ihtimalini düşününce bu daha masum geldi

Iste bu kadar.

Konu sahibi Yok ayakta yiyemez yok ara ogunde sunu yiyemez yok gezerken yiyemez saglikli degil. Varsin midesine zarar olsun ama sizin yaptiginiz ona kalici travmalar birakiyor asil sagliksiz ve geri donulemez olan sey bu.
Tabi ki kurallar olacak siz kuralsız mı yetiştiriyorsunuz sınırları olmalı çocuğun sınırsız kuralsız çocuk yetiştirilmez

Kizim benim telefon ekranimdan tutunda disarida orda burda dahi 10 saniye bile ekran gormedi sükurler olsun. Hamileyken 8 kitap okudum uzman destegi aldim. Benimle asik atamazsiniz uzgunum
okudugumu ve yaptiginizi cok net anladim merak etmeyin. Bizi ne ilgilendirir ileride siz cekersiniz .

Sen çok biliyorsun okuduğunu anla önce sonra o olmayan düşünme organınla yorum yaparsın
Ne kadar kötü bir insansınız siz ? Anneniz bile sizi eleştirmiş bi kendinize gelin çocuğa acıdım gerçekten de . Benim oğlum da 3.5 yaşına geldi neredeyse bu yaptıklarınız o kadar yanlış çirkin ki çocuk böyle tepkiler verir tabi ki . Çocuk açım diyor ve yedirmiyorsunuz daha sonra size tepki olsun diye yedirmek istediğiniz zamana yemiyor anlamıyor musunuz? Çocuk ne isterse onu yiyecek bu yaş grubu ille böyle saçma güç savaşlarına girerseniz bir ömür uğraşırsınız haberiniz olsun. Ayrıca üyeye hakaret ettiğiniz için sizi şikayet ettim . Sizi tanıyor olsam gerekli kurumlara da şikayet eder çocukla ilgili inceleme yapılmasını sağlardım acıdım yavruya

Arkadaşım derdiniz ne anlamadım?

Sıkıntınızı paylaşmışsınız. Evet hoş olmayan bir durumun içindesiniz. Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Tecrübeli anneler yanlış yaptığınızı,doğrusunun şu ve bu şekilde olacağını söylemişler ama ikna olmamışsınız.

O zaman yavrunuzu istediğiniz gibi yedirin ya da yedirmeyin. Biz ne yapalım?

Ahahahaha gerçekten çok komik çocuk ne isterse yiyecek ne isterse yapacak vah vah asıl siz geleceğe doyumsuz ne isterse olmayınca hırçınlaşan yetişkinler bırakıyorsunuz böyle yaparak.

Derdi ne biliyor musun ? Annesi onu eleştirir ya zoruna gitti buraya geldi konu açtı biz onu onaylayalım kendini iyi hissetsin baktı ki olmuyor vazgeçti saldırmaya başladı işte sorun bu

Ahahahaha gerçekten çok komik çocuk ne isterse yiyecek ne isterse yapacak vah vah asıl siz geleceğe doyumsuz ne isterse olmayınca hırçınlaşan yetişkinler bırakıyorsunuz böyle yaparak.
Bu kafayla devam et o zaman neden buraya gelip konu açtın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…