AŞIRI KURALCI OLMAK

ya sen iyimisin 12.5 tan aksama kadar nasil birsey yedirmessin 6.5 7 saat azmi evet cok katisin hemde cok cocuk acim diyormus saglikli buyutme bu sekilde olmaz. ara ogunleri yokmu bu cocugun hem. bence cocugun pskolojisini bozmussun kusura bakma bence acil bi uzmandan destek ol senin psikoljin de iyi degil.

Szi
Sizi de anlıyorum kesinlikle. Muhtemelen her yemek öncesi acaba yiyecek mi yemeyecek mi, kriz mi çıkacak diye geriliyorsunuz. Çocuğunuz da hissediyor bu gerilimi. Bir süre sevdiği şeyleri hazırlayıp yemek hazır deseniz, başka hiçbir şekilde yorumda bulunmasaniz. Masaya da sevdiği sağlıklı atıştırmalıklarlardan, kuruyemiş, meyve koysanız. Yani gün içinde hep orada dursun. Biraz bu şekilde deneseniz. Reflü olsa da olmasa da yiyip yatmak sağlıklı değil ama, yesin bakalım. Bazen sonucunu yaşaması gerekiyor. Siz açıklayın şimdi yerden bunlar bunlar olur, yine de yemek ister misin diye evet derse ve sıkıntı yaşarsa hatırlatırsiniz neden sıkıntı yaşadığını

Kızım 3 yaşında.Asırı inatçı bir çocuk. Belki de sizin oğlunuz benim kızımın yanında uyumlu bile olabilir. Aklınıza gelen herseye itiraz eder.Hatta o derece ki biz eşimle aramızda onunla ilgisi olmayan bir konu konuşurken ona bile itiraz eder.Esim sorar ekmek alayım mı.aksama diye kızım diğer odadan hayır alma diye ağlamaya başlar. Ama bu yaşlar zaten ben ben ben ben yaşları. Kurallari ben koyarım, ben seçerim, ben istersem yerim yaşları.oğlunuz da büyük ihtimalle sizin kuralci tutumunuzu kırma yolunun yemek yememek olduğunu düşünüyorum. Kontrol leri onun elinde çünkü. Çiğneme yutma vs sadece onun kontrolünde. Anladığım kadarıyla siz çiğne, yut.diye onu da kontrol altına almaya çalışıyorsunuz.Ayakta yemek yenmez gibi pek çok kuralınız var.cocuk bunların farkında. Size tepki olarak yemiyor. Hatta aç bırakarak da kontrol bende demiş oluyorsunuz.Sizin yerinizde olsam önce kendimi değiştiririm.benim kızımında böyle bir dönemi oldu.Ben ne yaptım.Once sokaktaki bir köpeği besledik.sonra eve geldik.ben yere oturdum kızım o köpek oldu.Hadi şimdi köpeği yine besleyelim dedim.O evin içinde havlayarak koşarak yanıma gidip gele bütün tabağı yedi.Aylarca günde bir öğün böyle yedik.Ama salonda, ama balkonda ama mutfakta.

Sen çok biliyorsun okuduğunu anla önce sonra o olmayan düşünme organınla yorum yaparsın

Benim oğlumda aşırı inatçı, çok fazla kurallarım yok kuralım sadece gezerek yemek yemek olmaz ve saatinde yemeli bunlar sağlık açısından olması gerekenler. Kuralı bıraktım yeme dedim dün yedirmedim katı oluyorum başka hiç bir şeyde kuralı yok kendine zarar verecek şeyler dışında yani olması gereken bu. Ben dün için üzüldüm sadece acıktım demesine ama yedirmek de olmazdı astım krizine giriyor reflüden dolayı

Evet açıkcası geriliyorum oda geriliyor olabilir. En sevdiği şey yumurta onu bile yiyorken bir saat geçiyor, çikolatayı bile bi heves istiyor yemiyor yani genel bir iştahsızlık var

kimde olmayan organ var anlayan anlamistir zaten. bilip bilmeme mevzu degilde vijdan onemli vijdan tavsiye ederim.
Eğer okusaydın anlardın yok okudum diyorsan anlayamıyorsundur, vicdandan bahsediyor bana benim çocuğum için kar zarar oranına göre sana mala anlatır gibi anlatıcam, diyelim ki çocuğun ana caddede arabaların vızır vızır geçtiği yerde oturmak istiyor anlatıyorsun olmaz diyorsun ağlama krizine giriyor “ay vicdanım el vermedi bırakayım da otursun” mu diyeceksin ezsin arabalar? Böyle de anlamazsan kendi kendine konuş bna yazma uğraşamam senle

uslubuna bak ya gerci sasirmadim. kuralcilik senin anlattigin gibi olmuyor yemek istemiyorsa cocugun istedigi saatlerde yedirmeye calisirsin aksam ac yatirmak yerine birseyler yedir 9 degil 9 bucukta uyut. takmissin bi kuralcıyım diye. tamam sen bildigin gibi devam et

Kişiye göre uslup sana fazla bile kibar konuşuyorum emin ol. Sen gerçekten anlama kıtlığı yaşıyorsun çocuk istediği saatte yesin yesin de yemiyor iştahı yok sen bence biraz kitap falan oku anlama kıtlığı senin hayat kaliteni bozmuyor mu?

kizim senin valla pskoljin bozuk bak ucmussun sen benle ugrasmada git cocugunla ilgilenisteyen istedigi yorumu yapar sonra bozuluyorsun ilginc

Okuduğunu anlamayınca böyle yazman normal tabi anlıyorum. Basit kitaplardan başla önce anlamazsın yoksa
senden fazla kitap okuyorum merak etme ayrica konunda seni yargilayan sadece ben degilim yorumlara bakarsan. bence sende anne cocuk bakimi kitaplari oku madem buradaki tavsiyelere uymuyosan. hakaret etmek istemiyorum sen gibi.

senden fazla kitap okuyorum merak etme ayrica konunda seni yargilayan sadece ben degilim yorumlara bakarsan. bence sende anne cocuk bakimi kitaplari oku madem buradaki tavsiyelere uymuyosan. hakaret etmek istemiyorum sen gibi.
Yorumların hepsini okudum bi farklı yazan, hakaret eden sensin. bu arada çocuk gelişimciyim senin bilmediğin daha önce görmediğin gelişim kitaplarını okudum. Hiçbirinde senin saldım çayıra mevlam kayıra mantığı yok eminim sen ekran karşısında yedirdiğin için rahat rahat konuşuyorsun bi çocuktan ekranı al bakalım nasıl oluyor. Sen daha yorum yapma önce anla sonra konuş muhalefet olmak için boş boş konuşma

gercekten cocuk gelisimcimisin gercekten miiiiiii

Birgun ac yatirsalar sizi anlarsıniz hali
Zorla yedirsem başka bir güruh kızıyor yedirmesem aç yatırdın çocuğu diye başka bir güruh kızıyor anlamadım napayım ?
Çocuğu kendi haline bırakın. Bazen djzgün yer bazen yemez. Meyve vs. Teklif edin. Acıkınca yedirun zorla yedirmeyin. Millet kiziyor diye birseyleri yapmayın. Çocuk bir birey. Olayda empati yapın hastasiniz bir iki aydır istahinız yok biri size kusana kadar yedirmeye çalışıyor . Sonra acıktınız ce yemek istediniz onda da yemek vermem aç uyu diyor. Çocuklar bazen iştahlı olur bazen iştahsız. Sevecegi seyler yapıp teklif edin meyve teklif edin ne alalim ne istersin deyin ama israr etmeyin. Çocuk bir birey . Bir yakinim az yiyor diye kizina istah surubu verdi. Kiz şimdi 7. Sinifta ve kilosu fazla diyet yapmaya calisiyor uzuluyor falan. Yani cocukken demekki bunyesine gore yiyormuş. Annesi ayarlarinı bozdu

konu sahibi bir tek sen hakaret ettin demis bana pskolojin bozuk dedim diye kalkmis cocuk gelisimciyim demeye basladi. bu kadar kati olmasina karsi cikmak istedim. sen gibi iste bende ama anlayana

Hasta demekki. Kendi halime birakın canin ne istiyor deyin allah allah ac yatirmak kusana kadar yedirmek en alasından şiddettir. Esiniz kusana kadar size yedirse ac yatirsa o size şiddet yapmamis mi olur mesela. AYNI ŞEY. O DA BIR BIREY INSAN

Yahu siz kendinizle çelişmiyor musunuz şuan? Diyorum ki hergün zorlada olsa yediriyordum kusana kadar yediriyorsunuz diyosunuz e tamam birtek dün zorlamadım yedirmedim vay efendim çocuğu aç yetırmışsın seni aç yatırsalar vırvırı yapıyorsunuz. 1. Acıksa da yemiyor zaten acıktım diyince yediriyorum, 2. Kusması ağladığı için ayrıca iyi de yapmışım bu gün sabah kahvaltısını hiç söylemeden oh oh diye diye yedi, şimdi de çorbasını içti kendi isteğiyle yani ben iyi yapmışım siz boşa konuşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…