- 2 Eylül 2018
- 1.415
- 3.956
- 83
- 30
- Konu Sahibi Papatyalar Mevsimi
-
Benim ki sevdiği şeyleri bile yemeyi bıraktı bi ısırık alıp bırakıyor eskiden öyle güzel iştahlıydı bi tabağı bitirir ikinci tabağı isterdi nazar mı değdi çocuğuma ne oldu bilmiyorumBenimde kızım 4 yasinda benimkide istahsiz aynı şekilde ağzında tutuyor zorlayinca oguruyor . Istemedimi yemiyor. Ama gün boyu bisey yemediyse istediği biseyi yediriyorum kıyamıyorum. Biskuvili sut istiyor eğer yemediyse bende veriyorum. Benimkindede reflu vardi yatmadan önce vermek istemiyorum ama bu sefer gece uyanıp istiyor.
Kıyamam sakin olun. Benimki hep aynı istahsiz hiç düzgün yediğini gormedim. Kahvaltıda ekmek kullanmaz kilo aldiriyormusBenim ki sevdiği şeyleri bile yemeyi bıraktı bi ısırık alıp bırakıyor eskiden öyle güzel iştahlıydı bi tabağı bitirir ikinci tabağı isterdi nazar mı değdi çocuğuma ne oldu bilmiyorumşuan uyanıp açıp diye ağlayıp geri uyuyor hadi yedireyim desem yemeyeceğini biliyorum zaten ne bileyim ya bide kızdım bu gün son raddeye gelip ona moralim çok bozuldu. Araya annem girdi anneme sinirlenip oğluma patladım of
Bence çocukların en zorlayıcı ve keyifli dönemi 3 yaş, iletişim artıyor ama aynı zamanda kendi bireysellikleri de tavan yapıyor.Hanımlar merhaba, benim 3 yaşında bir oğlum var herşeyimizi düzene oturtmuştum yeme, içme, uyku vs. ama ne olduysa 3,4 aydır kontrolü kaybettiğimi hissediyorum yemek yemek istemiyor, uyumak istemiyor, her yemeğimiz yaklaşık 1,5 saat sürüyor ağzında tutuyor yiyecekleri ben yut yut diye bağırırken buluyorum kendimi oda ağlıyor ağlama krizleri kusmalar sonra o yemeği yemeyip öğünü aç geçiriyoruz (sevdiği yiyecek dahi olsa böyle) günün her öğünü böyle geçiyor acıkana kadar bekliyorum acıkıyor yemek saatinde yediriyorum ama bu sefer yine yemiycemler kusmalararaya hiç bir şekilde başka yiyecekler girmiyor abur cubur vs. ben de inat edip yedirmiyorum yemek yeme saatinin dışında. Örneğin bugün 12,5 da yedi en son ondan sonra akşama kadar bişey yemedi saat 6,5 7 arası akşam yemeği saati yemeğini koydum şarkılar türküler şebeklikler yok yemiycem diye ağladı bi saat yeme kalk dedim yedirmedim bu sefer acıkıyorum diye ağladı dedim 8 e kadar vaktin var başka bişey yedireyim sevdiği bişey köfte getirdim yemiycem istemiyorum diye tükürdü ağzındakileri ve saat 9 da yatacak diye daha bişey yedirmedim meyve yiycem onu yiycem bunu yiycem açım diye ağlamalara başladı yenik düşmedim yedirmedim. Annem sen nasıl annesin çocuğu aç yatıracaksın diye azarladı ama yine de yelkenleri indirmedim uyuttum şimdi uykudan yarım saatte bir uyanıp acıktım diye ağlıyor ben çok mu katı davrandım yedirmeli miydim oğlumda reflü başlangıcı var yedirmem yasak zaten ama annemin lafları oğlumun acıktım diye ağlaması bilmiyorum. Çok mu katıyım, kuralcıyım diye sorguluyorum aman diyip mutlu ama sağlıksız mı büyütmeliyim bilmiyorum
Bilmiyorum çok üzülüyorum 3,4 aydır böyleyiz boğazları evet kötü çiğerlerini üşüttü antibiyotik kullanıyor şuan ama bu bi haftalık bişey değil kontrolü iyice kaybettim. Mutsuz ve ağlayarak uyudu sarılıp öpüyorum uykuda ama olmuyor vicdan azabı çekiyorum şuanKıyamam sakin olun. Benimki hep aynı istahsiz hiç düzgün yediğini gormedim. Kahvaltıda ekmek kullanmaz kilo aldiriyormussizinki demekki geçici, çok zorlayincada inada bindirir. Belkide boğazları kizarmistir ufak bi rahatsızlığı vardır. Ozmanda iştah gidiyor.
Hiç yemiyor gittikçe güçten düştü sürekli hasta yemediği için gelişemiyorBence çocukların en zorlayıcı ve keyifli dönemi 3 yaş, iletişim artıyor ama aynı zamanda kendi bireysellikleri de tavan yapıyor.
Yemek konusunda zorlamaya karşı hassas olduğum için olabilir, bana çok aşırı geldi tutumunuz.
Sınır koymak tabi ki güzel, ama çocuklarımızın sahibi değiliz. Esnememiz gereken durumlar olabilir.
Reflü azdirmayacak bir şeyler yedirseydiniz. "Yarası olanin uykusu gelir de aç olanın uykusu gelmez" der anneannem.Hiç yemiyor gittikçe güçten düştü sürekli hasta yemediği için gelişemiyorbazen ben de evet fazla üsteliyorsun diyorum ama bu gün bıraktım yeme dedim şimdi açım diye ağlıyor yedirseydim gece bu sefer reflüden dolayı kusmalar mide ağrılarıyla ağlayacaktı yiyip mutlu olsaydı da ağrıyı çeksemiydi diyorum kararsız ve üzgünüm
yemeğini yemediyse aç yatar. Ne yapacaksınız anlamadım. Yemek vermişsiniz o yememiş. Ne verdiniz bu akşam sorması ayıp? Neden yutmuyor, ne tetikledi bu yutmamayı? Anaokuluna gidiyor mu?Hanımlar merhaba, benim 3 yaşında bir oğlum var herşeyimizi düzene oturtmuştum yeme, içme, uyku vs. ama ne olduysa 3,4 aydır kontrolü kaybettiğimi hissediyorum yemek yemek istemiyor, uyumak istemiyor, her yemeğimiz yaklaşık 1,5 saat sürüyor ağzında tutuyor yiyecekleri ben yut yut diye bağırırken buluyorum kendimi oda ağlıyor ağlama krizleri kusmalar sonra o yemeği yemeyip öğünü aç geçiriyoruz (sevdiği yiyecek dahi olsa böyle) günün her öğünü böyle geçiyor acıkana kadar bekliyorum acıkıyor yemek saatinde yediriyorum ama bu sefer yine yemiycemler kusmalararaya hiç bir şekilde başka yiyecekler girmiyor abur cubur vs. ben de inat edip yedirmiyorum yemek yeme saatinin dışında. Örneğin bugün 12,5 da yedi en son ondan sonra akşama kadar bişey yemedi saat 6,5 7 arası akşam yemeği saati yemeğini koydum şarkılar türküler şebeklikler yok yemiycem diye ağladı bi saat yeme kalk dedim yedirmedim bu sefer acıkıyorum diye ağladı dedim 8 e kadar vaktin var başka bişey yedireyim sevdiği bişey köfte getirdim yemiycem istemiyorum diye tükürdü ağzındakileri ve saat 9 da yatacak diye daha bişey yedirmedim meyve yiycem onu yiycem bunu yiycem açım diye ağlamalara başladı yenik düşmedim yedirmedim. Annem sen nasıl annesin çocuğu aç yatıracaksın diye azarladı ama yine de yelkenleri indirmedim uyuttum şimdi uykudan yarım saatte bir uyanıp acıktım diye ağlıyor ben çok mu katı davrandım yedirmeli miydim oğlumda reflü başlangıcı var yedirmem yasak zaten ama annemin lafları oğlumun acıktım diye ağlaması bilmiyorum. Çok mu katıyım, kuralcıyım diye sorguluyorum aman diyip mutlu ama sağlıksız mı büyütmeliyim bilmiyorum
4 yaşında kahvaltı ekmek yemiyor kilo aldırıyor mu diyorKıyamam sakin olun. Benimki hep aynı istahsiz hiç düzgün yediğini gormedim. Kahvaltıda ekmek kullanmaz kilo aldiriyormussizinki demekki geçici, çok zorlayincada inada bindirir. Belkide boğazları kizarmistir ufak bi rahatsızlığı vardır. Ozmanda iştah gidiyor.
Ay korkunçsunuz.. kizimin da boyle donemleri oluyor teklif ederim israr etmem. Aciktim derse gideriz mutfağa. İnsan o da yahu. Geçiyor bu bazi donemler oluyor.Hanımlar merhaba, benim 3 yaşında bir oğlum var herşeyimizi düzene oturtmuştum yeme, içme, uyku vs. ama ne olduysa 3,4 aydır kontrolü kaybettiğimi hissediyorum yemek yemek istemiyor, uyumak istemiyor, her yemeğimiz yaklaşık 1,5 saat sürüyor ağzında tutuyor yiyecekleri ben yut yut diye bağırırken buluyorum kendimi oda ağlıyor ağlama krizleri kusmalar sonra o yemeği yemeyip öğünü aç geçiriyoruz (sevdiği yiyecek dahi olsa böyle) günün her öğünü böyle geçiyor acıkana kadar bekliyorum acıkıyor yemek saatinde yediriyorum ama bu sefer yine yemiycemler kusmalararaya hiç bir şekilde başka yiyecekler girmiyor abur cubur vs. ben de inat edip yedirmiyorum yemek yeme saatinin dışında. Örneğin bugün 12,5 da yedi en son ondan sonra akşama kadar bişey yemedi saat 6,5 7 arası akşam yemeği saati yemeğini koydum şarkılar türküler şebeklikler yok yemiycem diye ağladı bi saat yeme kalk dedim yedirmedim bu sefer acıkıyorum diye ağladı dedim 8 e kadar vaktin var başka bişey yedireyim sevdiği bişey köfte getirdim yemiycem istemiyorum diye tükürdü ağzındakileri ve saat 9 da yatacak diye daha bişey yedirmedim meyve yiycem onu yiycem bunu yiycem açım diye ağlamalara başladı yenik düşmedim yedirmedim. Annem sen nasıl annesin çocuğu aç yatıracaksın diye azarladı ama yine de yelkenleri indirmedim uyuttum şimdi uykudan yarım saatte bir uyanıp acıktım diye ağlıyor ben çok mu katı davrandım yedirmeli miydim oğlumda reflü başlangıcı var yedirmem yasak zaten ama annemin lafları oğlumun acıktım diye ağlaması bilmiyorum. Çok mu katıyım, kuralcıyım diye sorguluyorum aman diyip mutlu ama sağlıksız mı büyütmeliyim bilmiyorum
Birgun ac yatirsalar sizi anlarsıniz halinden belkiHiç yemiyor gittikçe güçten düştü sürekli hasta yemediği için gelişemiyorbazen ben de evet fazla üsteliyorsun diyorum ama bu gün bıraktım yeme dedim şimdi açım diye ağlıyor yedirseydim gece bu sefer reflüden dolayı kusmalar mide ağrılarıyla ağlayacaktı yiyip mutlu olsaydı da ağrıyı çeksemiydi diyorum kararsız ve üzgünüm
Söylediğiniz altarnatiflerin daha fazlasını yaptım. Kendine de pişirttim, restoranda yermiş gibi de yaptık sayamayacağım bir sürü şey. Yemeği ağzına koyup hiç çiğnemeden 20 dk tutuyor çine yut demeyim mi bu diktatörlük mü ? Yemekte bir düzen olmalı gezerek yemek yemek çok sağlıksız buna müsaade etmem.Tutumunuz bence baya sert. Açım diye ağlayan çocuğu yedirmemeye inat edip o şekilde ağlaya ağlaya uyusun dye asla bekleyemezdim. Gün içinde de açlık süresi çok uzun bana çocuğu cezalandryosnuz gbi geldi. Çocuk bu yani bu günlerde geçici 12.5Dan 6-7ye kdr dünya kdr saat var 3 yaş çocuğu için çok yalns. İnatlastgnz için çocuk bence yemeğe direk tepkili yoksa acikmamasi mümkün değil. Parka çıkarın balkona çıkarın kendi eline vererek bı şekilde yemesini saglamanz lazm. İnatlastgnz için çocuk yemeğe soğumuş bence ona ye yut diye komutlar vermeden bulunduğu ortama tabak bırakın sürekli yakınlarına makarna olur patates kızartması olur meyve pankek köfte tarzı şeyler kendi yiyebilecegi şeyler siz mudahale etmeden kendisi görüp yesin siz bişey söylemeyin bırakn tabak ortalıkta dursun yarım saat önce yemez yarım saat sonra yiyecegi tutar bir lokma da bır lokmadr yiye yiye iştahı açılacak. Kaldiki antibiyotik kullanyomus çocuğun iştahını kapatır ilaç bence bukdr dikdator olmak çok sacma 3 yaş bı çocuktan bahsediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?