Aşırı kansızsın dedi doktor ne yapmalıyım

Mirina ney canim biraz bahsedermisin.Ben çok halsizim hemen yoruluyorum hep uyuyasim var biktim artık. 2 tane cocugum var ama onlari asla ihmal etmedim.Regl imde 7 gün sürüyor. Biktim bu halsizlikten banada yardim edin.
canım ben bu tedaviyi yoğun geçen regl dönemlerim için yaptırdım, artık bıkmıştım halsizlikten hayattan hiç ama hiç zevk alamıyordum regl dönemlerimde işe gitmek istemiyordum oturmak kalkmak problemdi , pedler yetersiz kalıyordu 5 gün sürüyordu ama ikinci günüm çook yoğundu , bu nedenlede sürekli kansız cansız bitmiş bir haldeydim, demir hapları ,b12 iğneleri, en nihayet damar yoluyla demir yüklemesine kadar gidince iş kendimi jinekologumun koltuğuna attım resmen:)
taktırdım kurtuldum en azından içtiğim ilaçlar yediklerim depoda kaldı her ay sil baştan tedavi görmüyorum süperim harikayımm:) kan sayımım hep 7-8 olurdu şuan da 14 (maşaallah):) demir bağlamam 49 , takdırmadan önce 19 du. :KK43:(
artık kanamam olmuyorum diyecek kadar azaldı, ben kurtuldum darısı sizleri...
Buarada tam ismi MİRENA...

canım ben bu tedaviyi yoğun geçen regl dönemlerim için yaptırdım, artık bıkmıştım halsizlikten hayattan hiç ama hiç zevk alamıyordum regl dönemlerimde işe gitmek istemiyordum oturmak kalkmak problemdi , pedler yetersiz kalıyordu 5 gün sürüyordu ama ikinci günüm çook yoğundu , bu nedenlede sürekli kansız cansız bitmiş bir haldeydim, demir hapları ,b12 iğneleri, en nihayet damar yoluyla demir yüklemesine kadar gidince iş kendimi jinekologumun koltuğuna attım resmen:)
taktırdım kurtuldum en azından içtiğim ilaçlar yediklerim depoda kaldı her ay sil baştan tedavi görmüyorum süperim harikayımm:) kan sayımım hep 7-8 olurdu şuan da 14 (maşaallah):) demir bağlamam 49 , takdırmadan önce 19 du. :KK43:(
artık kanamam olmuyorum diyecek kadar azaldı, ben kurtuldum darısı sizleri...
Buarada tam ismi MİRENA...
Ayni şeyleri yaşadığım sizin gibi umarim bu mirena burda da vardır. Ben yurt disindayim canım bu arada herhangi bir zararı varmidirki aceba???

Ne yani kanamayimi azaltiyor??Rahim içine bişey mi takiliyor??
evet rahim içine takılıyor, bildiğimiz spiral ama hormonlusu, kanamaları azaltıyor hatta bazen hiç olmuyorsunuz diyebilirim, süper rahatlık:)

Ayni şeyleri yaşadığım sizin gibi umarim bu mirena burda da vardır. Ben yurt disindayim canım bu arada herhangi bir zararı varmidirki aceba???
valla canım kansızlığın yaptığı yan etkiler kadar olmuyordur heralde, 2 seneye yaklaştı arada kontrole gidiyorum o kadar, önemli olan kendimi iyi hissetmem çocuklarımla parklarda koşturuyorum sabahın köründe kalksamda uyuma ihtiyacı duymuyorum eskiden yataktan kalkamazdım:KK43:
jinekologunuza gidin durumunuzu anlatın ve Mirena takdırmak istediğinizi söyleyin ben doktoruma bıktım kansızlıktan artık ilaç içmek istemiyorum kurtar beni demiştim :)) Mirena takın bana diye ben rica etmiştim:))

valla canım kansızlığın yaptığı yan etkiler kadar olmuyordur heralde, 2 seneye yaklaştı arada kontrole gidiyorum o kadar, önemli olan kendimi iyi hissetmem çocuklarımla parklarda koşturuyorum sabahın köründe kalksamda uyuma ihtiyacı duymuyorum eskiden yataktan kalkamazdım:KK43:
jinekologunuza gidin durumunuzu anlatın ve Mirena takdırmak istediğinizi söyleyin ben doktoruma bıktım kansızlıktan artık ilaç içmek istemiyorum kurtar beni demiştim :)) Mirena takın bana diye ben rica etmiştim:))
Allahim yıllardır aradığım şey galiba. .Yataktan kalkamiyorum hep uykum var halsizim bitkinim vs.vs. bunu mutlaka soracağım tatlım Allah razı olsun senden inşallah bende dinamik olurum insallah

Allahim yıllardır aradığım şey galiba. .Yataktan kalkamiyorum hep uykum var halsizim bitkinim vs.vs. bunu mutlaka soracağım tatlım Allah razı olsun senden inşallah bende dinamik olurum insallah
amin inşaallah canım Allah yardımcınız olsun...

Buldum canım burdada varmış ama sey gibi diyor spiralle gibi diyor dogrumu??Aynı zamanda hamile kalmayida önlüyormu???

spiral asla takdırmam dıyen ben şimdi asla çıkarttırmam diyorum:KK70:

Geçmiş olsun...İlacı sabah kahvaltıdan yarım saat kadar önce aç karına limonata ile al...Ben kızıma uyguladım iyi geldi...Çayını limonsuz içme...Bir yakınımda haftada iki kez bulgur pilavı yanına kara üzüm hoşafı içmiş o iyi gelmiş...

yumurtaya limon mu sıkıyoruz :)
ay ilk defa duydum ne ilginç :):)

Bana da ilk soylendiginde cok sasirmistim :KK70:
Ama limon daha dogrusu turuncgiller etteki ya da besindeki proteinjn vucutta emilimini artirirken yogurt gibi sut urunleri azaltiyormus. Tadi da hic fena olmuyor hani limonlu yumurtanin :KK70:

hayvansal demir kaynakları bitkisel demir kaynaklarından daha etkili oluyor. Bir de bir demir hapı 4,5 kilo bifteğin demir oranına eşdeğer demişti doktor.
ben hamileyken demir oranımda bir sorun yoktu ama ilerleyen aylarda kullanmak zaruri oldu fakat kan testlerinde sınırda görünüyordu doktorum hapı nasıl içtiğimi sordu yatarken tok karnına içiyordum "bir etkisi olmaz dedi" onun tavsiyesiyle sabah çok erken bir saatte aç karnına portakal suyuyla birlikte içiyordum gidip geri yatıyordum çünkü demir emilimi için aç karnına olmak daha etkili oluyormuş ve tabi ki c vitamini emilimi arttırıyor kahvaltıyı en erken bir saat sonra yapıyordum sonraki testte demir ciddi oranda yükselmişti.
böyle içmeyi deneyin
besinlerdeki emilimi (süt ürünleri ile birlikte tüketmeme vs ) arkadaşlar anlatmış zaten.

ayrıca çay içmemeye çalışın çay demiri çok bağlıyor :KK43:

pekmez glukoz şırubundan başka bir şey değil . doktorun verdiği ilacı aksatma . Çay ve kahve tüketiyorsan azaltmalısın .

Arkadaşlar kan ilacı kullanmama ramen değerlerimin çok düşük olduğunu söyledi doktor. İlacı ikiye çıkardı. Bunun dışında yapabileceğim bir şey var mı aşırı çarpıntım oluyo çok kötü hissediyorum:)

Kan üzümü aktarlarda satılır,
çok iyi geliyor kansızlığa

ilaçlı progestoronlu ria, rahim içi araç.MİRENA , kullanım ömrü 5 yıl...

Teşekkürler.. benim adetlerim çok sancılı ve yoğun geçiyor, şu an menopoza girsem hiç üzülmem inanın, o kadar bunaltıyor beni yani... iyi bişiyse hiç düşünmem taktırırım.

X