Aşırı derecede internet bağlısıyım

Lady_cici

Karmakarışık
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
2.729
1
arkadaslar ya ben cok fena bi internet bagimlisiyim aklim fikrim bilgisayarimda , tabi ailemde bu durumdan cok rahatsiz ve bende artik rahatsiz olmaya basladim , üniversite 1 ögrencisiyim derslerime daha cok dikkat etmem gerekirken hala internette geziniyorum:eek:lmaz:

günümün yarisi belkide daha fazla bi süre bilgisayarimin basindayim , sabah uyanir uyanmaz direk elim bilgisayarin dügmesine gider daha gözlerimi tam acmadan:hulya: okul olsun olmasin hic farketmiyor, okul oldugu günler diz üstü bilgisayarimi yanimda götürüp ders arasi giriyorum , okuldan eve gelince direk odama cekilir yine basina geciyorum, olmadiginda ise odamin bi kösesinde oturup tüm gün cikmam , gece 2-3 olur da anca yatacagim icin kapatirim.

kaldigim yer kücük bi köy oldugu icin disarda yapicak bisey yok bende haliyle arkadaslarla msnde vakit geciriyorum , forumlara bakiyorum , vs.

varmi hic aranizda bana fikir verebilcek yardimci olabilen biri :kedi::kedi: artik bilgisayarin basinda gecirdigim zamanimi gercekten azaltmak istiyorum

bende öyleyim doğrusu, ilk işim bilgisayarı açmak.
sanırım kitap falan okuyabiliriz bilemedim

Vah yavruuum, otur dantel ör daha yararlı yeminle.olumunekankayizsmile

eve ilk internet bağlattığımızda bende öyleydim.. görmemişin oğlu olmuş misaliaklinialirimsmile 1 sene böyle geçti diyebilirim.. sonrasında zamanla sıkıldım..şimdi bi tek kk için pc açıyorum diyebilirim.. birde arada msn.. seninde zamanla geçer merak etme..kendine bir plan yapabilirsin şukadarlık süre ders için şukadarlık süre pc için diye kısıtlama getirebilirsin..

planlar ise yaramiyoki denedim bi kac defa ama tutamiyorum ohaoldumsmile kitap , dantel , yemek yapmak felan da hic ilgimi cekmiyor acikcasi

Kendini zorla. Kapat ve hiç açma mümkünse kilitle bilgisayarı bir yerlere.
boshayallersmile
Arkadaşlarınla dışarı çık vs...
Ya da kendine hobi edin spor gibi gitar gibi...
:1ninca:
Böylece girmezsin...
guclubacismile

Kendini zorla. Kapat ve hiç açma mümkünse kilitle bilgisayarı bir yerlere.
boshayallersmile
Arkadaşlarınla dışarı çık vs...
Ya da kendine hobi edin spor gibi gitar gibi...
:1ninca:
Böylece girmezsin...
guclubacismile

spora baslicam canim sinavlardan sonra bakalim insallah ise yarar opuyorumnanaktan

Malesefki bende öyleyimmafoldumben
esim cok kiziyo ama yapamiyorum hep pc basinda oturmak
devamli kk acik zaten
gözümü acar acmaz pc mide aciyorum
neyseki yakinda kursa baslamayi düsünüyorum ozamn belki azalirmafoldumben

ben de bağımlıyım malesefmafoldumben sabah ilk işim bilgisayarı açmak oluyo,2 tane bilgisayar var evde. ışe giderken laptopumuda götürüyorum genellikle. Eve gelince yine başına geçiyorum. ınternet yüzünden az yemek yakmadım alsanaalsanasmile 1 gün girmeyeyim internete aklım orda kalıyo. Eşimde şikayetçi "sen git otur dur bilgisayarının başında" diye sitem ediyo canım yaa:teselli: zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ki ama.Oyun,KK,face,msn,bloglar derken günüm bitivermiş.. Çok kızıyorum kendime bazen :eek:klava:

Malesefki bende öyleyimmafoldumben
esim cok kiziyo ama yapamiyorum hep pc basinda oturmak
devamli kk acik zaten
gözümü acar acmaz pc mide aciyorum
neyseki yakinda kursa baslamayi düsünüyorum ozamn belki azalirmafoldumben

canim ama evlisin , burda kocalarindan sIkayetci olan cok ablamiz var bilgisayar bagimlisi olduklari icin , kocan da senin bu durumundan sIKayetcidir belkide bilmiyorumkismile onunla ilgilenmedigini felan düsünür zamanla sorun cikar o yüzden bence pc degilde kocanla güzel vakit gecir

ben de bağımlıyım malesefmafoldumben sabah ilk işim bilgisayarı açmak oluyo,2 tane bilgisayar var evde. İşe giderken laptopumuda götürüyorum genellikle. Eve gelince yine başına geçiyorum. İnternet yüzünden az yemek yakmadım alsanaalsanasmile 1 gün girmeyeyim internete aklım orda kalıyo. Eşimde şikayetçi "sen git otur dur bilgisayarının başında" diye sitem ediyo canım yaa:teselli: zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ki ama.Oyun,KK,face,msn,bloglar derken günüm bitivermiş.. Çok kızıyorum kendime bazen :eek:klava:

bizde de öyle canim 2 tane var birini sabah uyaniyorum hazirlaniyorum bi yandan da bakiyorum okula giderken götürüyorum yanimda , eve gelip tekrar basina geciyorum , uykum gelince alip yataga giriyorum öyle zaman geciriyorum son 4-5 saat kapatip uyuyorum. ama seninki benimkinden de kötü bi durum evlisin sonucta tatlim :1no2: yapma öyle kaldirin bilgisayarlari da esinle güzel aktiviteler yapip iyi zaman gecirebilirsin , biz bekarlarda öyle bi sorun yok sonucta , ALLAH korusun zamanla araniz fln bozulur. benim kocisim olsa interneti napiyim gider güzel güzel vakit geciririm zemuszemus

canim ama evlisin , burda kocalarindan sIkayetci olan cok ablamiz var bilgisayar bagimlisi olduklari icin , kocan da senin bu durumundan sIKayetcidir belkide bilmiyorumkismile onunla ilgilenmedigini felan düsünür zamanla sorun cikar o yüzden bence pc degilde kocanla güzel vakit gecir

canim haklisin gercekdende,evet düsünüyo benle ilgilenmiyosun al pc ile yat ozamn diyo bazen,bende ona hakverdim o nedenle artik o geldikden sonra fazla girmemye calisyirom
ama yinede pc ve msn acik oluyo tabi​

Öncelikle msn facebokk yada blog adreslerinizin şifrelerini güvendiğiniz birinden değiştirmelerini isteyin..
Daha sonra kitap okuma alışkanlığı edinin ama akıcı romanlar olsun...
Dergilere abone olun alın yada okuyun ( Genç Beyin şiddetle tavsiye ederim)
Spor yapmaya başlayın.
Akşam eve geldiğinizde yada sabah kahvaltısında ailenizle oturun sohbet edin inanın bunun keyfi bambaşka ..( ınternet bağımlısı olarak gecde olsa bunun farkına vardım)
Ve en önemlisi kendinizi frenleyin beyninizde bitsin bu iş...
Netten biraz uzaklaşınca nekadar çok şey kaybettiğinizin farkına varıyosunuz kızlar

Tüm bunların hepsi bizzat kendim tarafından denenmiş ve faydası görülmüştür:)

Son düzenleme:
ah canım ne güzel bırakmak istiyorsun. benm eşim senden daha fazla bağımli. ilk evlendiğim zamnlr boşanmyı çok düşündüm ama hep bırakır dediler 8 yıl oldu hiç bir değişiklik yok. sadece tuvalet bazen yemek işi evden idare ediyor çoğu zaman. gecede en erken 3, 3.30 gibi yatıyor. 2 3 aat uyku yetiyo kalkıncada gözünü açmadan pc bşına zaten kapatmadan yatıyor. tedaviyide kabul etmiyor hasta olan sizsiniz diyor içkim yok kumarım yok karı kız yok daha ne istiyorsun diyor. ama bu hepsinden beter. akşam ne ydin diye sor bilmiyor. evin ihtiyaçlarını babasın hllettiriyor üff n diyeyim bilmemki çok dertliyim çok. hem benm hem kendi gençliği gözgöre göre eriyor boşboş.

ah canım ne güzel bırakmak istiyorsun. benm eşim senden daha fazla bağımli. ilk evlendiğim zamnlr boşanmyı çok düşündüm ama hep bırakır dediler 8 yıl oldu hiç bir değişiklik yok. sadece tuvalet bazen yemek işi evden idare ediyor çoğu zaman. gecede en erken 3, 3.30 gibi yatıyor. 2 3 aat uyku yetiyo kalkıncada gözünü açmadan pc bşına zaten kapatmadan yatıyor. tedaviyide kabul etmiyor hasta olan sizsiniz diyor içkim yok kumarım yok karı kız yok daha ne istiyorsun diyor. ama bu hepsinden beter. akşam ne ydin diye sor bilmiyor. evin ihtiyaçlarını babasın hllettiriyor üff n diyeyim bilmemki çok dertliyim çok. hem benm hem kendi gençliği gözgöre göre eriyor boşboş.

Ağırlığını koymadınmı hiç canım maşallah eşin resmen bilgisayarkolikakannehir
Sende pc'yi boz biraz sizle vakit geçirsin belki akıllanırsositososito

her yöntemi dendim olmuyor 4 pc var. bazen pc nin fişini çekiyorum o kadar sinirleniyoki koşop kendimi kilitliyorum odaya yakalasa kıracak bi yerimi. beni bi odaya kapatsınlar pc ve intrntl beraber arada kapının altından yemek uzatsınlar gıkımı çıkarmam yıllrca diyor sanal sizin hayatınız hiç yeniaslında burası gerçk hayat diyor yaptığı şeyde metin2. o yokken diğer oyunlardı. 8 yıl oldu toplasan 10 kere etmez bi yerlere gezmeye gittigimiz. hiç yeni arkadaşı yok sosyal çevresi yok. bi aralar pc başında koltukta uyuyordu. böyle bi adamla nasıl evlendim bilmiyorum ama bırakamıyorumda.

her yöntemi dendim olmuyor 4 pc var. bazen pc nin fişini çekiyorum o kadar sinirleniyoki koşop kendimi kilitliyorum odaya yakalasa kıracak bi yerimi. beni bi odaya kapatsınlar pc ve intrntl beraber arada kapının altından yemek uzatsınlar gıkımı çıkarmam yıllrca diyor sanal sizin hayatınız hiç yeniaslında burası gerçk hayat diyor yaptığı şeyde metin2. o yokken diğer oyunlardı. 8 yıl oldu toplasan 10 kere etmez bi yerlere gezmeye gittigimiz. hiç yeni arkadaşı yok sosyal çevresi yok. bi aralar pc başında koltukta uyuyordu. böyle bi adamla nasıl evlendim bilmiyorum ama bırakamıyorumda.

Allah size sabır eşinizede akıl versin...:gitme:

Bende pc ye çok oturuyorum özellikle bir kaç gündür gözümü açıyorum cup pc kucağımda..
Ama kendimi frenlemesini de biliyorum...
Canım gezmek istiyorsa gezerim..
Tv izlemek istiyorsam izlerim..
Yada kitap mutlaka arada açar okurum..

Bence kendini kontrol etmesini öğren.. canın ne istiyorsa kalk yap..
Şimdi biri sana oturma bu kadar derse eminim kimsenin sözüne gelmezssin kaydirigubbakcemile3
okul olayını da abarttın.. okula pc götürme arkadaşlarınla zaman geçir..
Herşey sende bitiyor..
aklinialirimsmile

X