- 21 Mart 2008
- 1.027
- 4
- 40
-
- Konu Sahibi Kardelen2434
canım ben karma aşısını sağlık ocağında yaptırdım.pnömokok ve rotavirüs aşısını eczaneden alıp,sağlık ocağında yaptırdım.özel hastanede aşıları eğer doktor kendi yapıyorsa yaptırabilirsin.özeldeki hemşireler yapamayabilir diye ben sağlık ocağında yaptırdım.sonuçta sağlık ocağındaki hemşireler hergün bu aşılardan yapıyorlar diye düşündüm.aşıları kendi yapan özelde bir doktor buldum.bundan sonra ona yaptırmayı düşünüyorum.rotarix aşısı ağızdan veriliyor.bebeğin ağzından sıvıyı atmasın dikkat et.benimki yarısından çoğunu attı ağzından.bebeği emzirip gitmiştim ben,hemşire karnı tokmu diye sordu aşı öncesi,belki tok olduğu için atmış olabilir,bilemiyorum.eczane aşıyı aynı gün içinde ecza deposundan getirtti.aşının korunması açısından buna dikkat et.ya kızlar peki bu ikinci ay aşısını sağlık ocağında ordanmı aşıyı veriyorlar yoksa eczanedenmi aldınız? yada özel yaptıranlarda hastanedemi yaptılar aşıyı eczanedenmi aldınız? kararsız kaldım hastaneyemi? sağlık ocağınamı gitsem?
canım dr 2 özel aşıyıda yaptırmamı istedi.belki aşıların bir yararı olmayabilir ama ben içim rahat olsun,sonradan hasta olduklarında acaba aşı yaptırsaydım hasta olmazmıydı diye düşünmek için yaptırdım.veremi verem savaş dispanserinden yaptırdım.sağlık ocağı yapmadı,oraya yönlendirdi.verem+karma aşı+prevenal+rotarix hepsini aynı gün vuruldu.gittik ama yaptırmadan geldik aşımızı.
önce hastaneye gittik çok kalabalıktı bide sağlık ocağına gidelim dedik. ordada günü varmış çarşamba gideceğiz verem aşısı için. bcg hastanede 80küsürdü orda bedava yapılıyormuş. bide rotavirüs özel olduğu için reçete yazması gerekiyormuş doktorun ama gerek yok ona dedi ordaki hemşire. ben yinede yarın dr gidip bi muayene ettiricem aşıyıda sorup reçete yazdırıp sonra sağlık ocağında yaptırırım.
özel aşıları dr tavsiyesiylemi yoksa sağlık ocağındamı tavsiye ederek yaptırıyorsunuz?
canım ben prevenal ve rotarix aşısını birlikte 233-YTL'ye aldım.tek tek fiyatlarını hatırlamıyorum.çok soru sordum galiba ama bu rotavirüsü eczaneden alanlar nekadara aldı? yarın dr gidicem orda vurdurayım yoksa bende