Aşılardan sonra bebeğimde gerileme oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nurdaaan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
4
0
31
Merhaba bebeğim şuan 10 aylık, yaptırdığımız tüm aşılarda ciddi huzursuzluk bacaklarda şişkinlik kızarıklık ve iletişimde azalma yaşadık, 2 4 ay aşılarında bunu bu denli fark edemesekte 6 ay aşıları ve hepatit b aşısını 8 aylıkken ayrıca yaptırdıktan sonra bebeğimde ciddi gerileme oldu öğrendiği hareketleri alkış by by gibi anne baba mama meme gibi kelimeleri şakırdayan yavrum 1 1 buçuk ay sonra ancak söylemeye başladı. Hepatit b aşıların içinde en masumu olmasına rağmen 2 gün boyunca her yarım saatte bir emmek istedi gece gündüz uykusu mahvoldu, diğer aşılarda bu 10 gün kadar sürüyordu..
Aşılardan sonra böyle durumlar yaşayanınız oldu mu özellikle gerileme beni çok korkutuyor ..

Merhaba bebeğim şuan 10 aylık, yaptırdığımız tüm aşılarda ciddi huzursuzluk bacaklarda şişkinlik kızarıklık ve iletişimde azalma yaşadık, 2 4 ay aşılarında bunu bu denli fark edemesekte 6 ay aşıları ve hepatit b aşısını 8 aylıkken ayrıca yaptırdıktan sonra bebeğimde ciddi gerileme oldu öğrendiği hareketleri alkış by by gibi anne baba mama meme gibi kelimeleri şakırdayan yavrum 1 1 buçuk ay sonra ancak söylemeye başladı. Hepatit b aşıların içinde en masumu olmasına rağmen 2 gün boyunca her yarım saatte bir emmek istedi gece gündüz uykusu mahvoldu, diğer aşılarda bu 10 gün kadar sürüyordu..
Aşılardan sonra böyle durumlar yaşayanınız oldu mu özellikle gerileme beni çok korkutuyor ..
Bebekler pekiştirdikleri şeyleri bi yerden sonra sürekli yapmıyor. Kızım da bir sürü hareket öğrendi ama canı isterse yapıyor artık ve uzun süredir bu şekilde. Şuan 14 aylık.

Bebekler pekiştirdikleri şeyleri bi yerden sonra sürekli yapmıyor. Kızım da bir sürü hareket öğrendi ama canı isterse yapıyor artık ve uzun süredir bu şekilde. Şuan 14 aylık.
Cevabınız için teşekkürler ama pekiştirmek için pekte zaman geçmemişti henüz yeni öğreniyor ve aşıdan sonra bir anda her şey duruyor maalesef..

Şaşırdım açıkçası, doktoruyla görüştünüz mü?
Alerjilerimiz için gittiğimiz hekimin bi yorumu olmadı, Çocuk Nörolojisine randevu bakıyorum, kendimizde sektörün içindeyiz diğer hekimlerden de pek cevap alamadık, benzer durumu yaşayan var mı merak ettim yazdım açıkçası

Kuzum ben özel aşıları dahi yaptırdım. Hiçbirinde de çok şükür bir yan etki yaşamadım cocukta. Ama ona rağmen, benimkinde de öğrendiği şeyleri bıraktığı zamanlar oldu. Bırakıyor, sonra tekrar başlıyor. Bence çok normal. Aşılardan ilgisi olduğunu sanmıyorum açıkçası. Aşılardan olsa illa başka bir yan etkisi de olurdu yani

6 ay aşısı geldi ve çok korkuyorum. Yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızım

Özel aşılar dahil hepsini yaptırıyorum ben. Bir sorun olmadı bizde aşıya güveniyorum. Siz neden kararsızsınız?
Gerileme oluyor diye kaç anneden duydum. Gerçekten insan korkuyor.

Gerileme oluyor diye kaç anneden duydum. Gerçekten insan korkuyor.
Böyle birşey olması mümlün değil. Bebek bunlar robot değil ki. Öğrendikleri şeyleri bir süre yapmayıp geri tekrar yapmaya başlıyorlar. Bu çok normal. Sadece aşı zamanına denk gelmiş birşey bu. Aşı sonrası şişlik ateş huzursuzluk olmasıda çok normal. Bnde bütün aşıları yaptırdım hiçte pişman değilim. 3.ay aşısını yaptırdıktan sonra bnm kızımdada inanılmaz bir değişim olmuştu. 4.ay atağına girmiş çocuk meğerse. Ben bunu aşıya bağlamadım ama. Biraz çocuk gelişimi kitapları makaleleri okunsa çocuğun her yaptığı veya yapmadığı aşıya bağlanmaz.

Alerjilerimiz için gittiğimiz hekimin bi yorumu olmadı, Çocuk Nörolojisine randevu bakıyorum, kendimizde sektörün içindeyiz diğer hekimlerden de pek cevap alamadık, benzer durumu yaşayan var mı merak ettim yazdım açıkçası

Hangi sektorun icindesiniz? Asi? Tip? Saglik? Ilac? Birseyler biliyorsaniz bizide bilgilendirin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X