Aşılama

Schiller

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
157
44
13
Mrh hocam.26 yaşındayım adetlerim düzensiz pco hastasiyim.ilk aşılamaya 175 dozla gonal f başladım. İlaç cvp verdi hemen aşılama oldum ve tutmadı.ve kendi kendime bir çok şey dusundum.???Acaba 15.dk aşilama sonrası yatmak az bir süre mıydı?eve gelirken minübüste ayakta geldim ondan mı oldu?idrara sıkışık aşılama işlemi yapıldı ve 1 saat sonra tuvalete gittim yoksa ondan mı oldu? Bunlar beni çok düşündürüyor...
Şimdi de yaklaşık 1 haftadır ikinci aşılamaya başladım gonal f 137,5 dozla.fakat yumurtalar aynı anda büyüyor.ilki gibi değil.sizce neden böyle oluyor hocammm...şimdiden teşekkürler...

Merhabalar :
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ilac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Multıfolıküler gelısım( tüm folıkullerde aynı anda büyüme olması) asılama ıcın risklı bir durumdur.( asılamada 1 - 2 folikül gelısımını istıyoruz) takiplerınızde her iki yumurtalıktakı folıküller cok sayıda büyüyor ıse asılamadakı rısklerden ( cogul gebelık ve ohss rıskı) korunmak ıcın ya asılamadan tüp bebege donmek gerekır ya da asılamanın ıptal edılmesı gerekır.Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…