Aşılama yolunda kafam karışık yardımcı olun lütfen?

keskeanneolsam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
83
0
26
Erzurum
Arkadaşlar 20 şubat da adet oldum 22 şubatta yani adetimin 3. günü gonal f 900 u vurmaya başladık. gonal f in 4. günü yumurta takibine gittim o zaman üç tane yumurtam vardı 14-15-15 mm di boyutlaru. ilk 4 gün 100 son 4 gün 125 vurduk. bugün son 125 i yapacaz. doktorum pazar- pazartesi de dinlen salı günü tekrar yumurta takibine gel çalatma iğnesinin saatini ve aşılama gününü konuşalım dedi. Şimdi size sorularım şunlar lütfen deneyimliler aydınlatın.

1-) Aşılama için geç kalmış olmaz mıyız çatlatma iğnesini salı yapsam bile çarşamba yada perşembe (saatine göre) aşılama olacak yani adetin 15. yada 16. günü aşılama yapılmış olacak bu normal zamanı mı. Doktorada söyledim geç kalmış sayılmayız falan dedi ama tatmin edici konuşmadı aklım karışık :(

2-) Bu dönemde yani gonal f vurulurken yada gonal f bitince aşılama gününe kadar normal ilişkiye girilebilir mi tam yumurtlama zamanlarına denk geliyor ya o günleri de değerlendirsem nasıl olur. Sizce bi sakıncası var mı sizlerin doktoru bu konuyla ilgili birşey dedi mi?

3-) Aşılama öncesi yapılması gereken şeyler neler? Hem çok heyecanlıyım hem çok korkuyorum. Doktorum da birşey demedi. internetten araltırdığıma göre eşiniz aşılamaya 4-5 gün kala cinsel ilişkiye girmeyecek (spermlerin kalitesi açısından) falan yazıyor.

Bunlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar 20 şubat da adet oldum 22 şubatta yani adetimin 3. günü gonal f 900 u vurmaya başladık. gonal f in 4. günü yumurta takibine gittim o zaman üç tane yumurtam vardı 14-15-15 mm di boyutlaru. ilk 4 gün 100 son 4 gün 125 vurduk. bugün son 125 i yapacaz. doktorum pazar- pazartesi de dinlen salı günü tekrar yumurta takibine gel çalatma iğnesinin saatini ve aşılama gününü konuşalım dedi. Şimdi size sorularım şunlar lütfen deneyimliler aydınlatın.

1-) Aşılama için geç kalmış olmaz mıyız çatlatma iğnesini salı yapsam bile çarşamba yada perşembe (saatine göre) aşılama olacak yani adetin 15. yada 16. günü aşılama yapılmış olacak bu normal zamanı mı. Doktorada söyledim geç kalmış sayılmayız falan dedi ama tatmin edici konuşmadı aklım karışık :KK43:

2-) Bu dönemde yani gonal f vurulurken yada gonal f bitince aşılama gününe kadar normal ilişkiye girilebilir mi tam yumurtlama zamanlarına denk geliyor ya o günleri de değerlendirsem nasıl olur. Sizce bi sakıncası var mı sizlerin doktoru bu konuyla ilgili birşey dedi mi?

3-) Aşılama öncesi yapılması gereken şeyler neler? Hem çok heyecanlıyım hem çok korkuyorum. Doktorum da birşey demedi. internetten araltırdığıma göre eşiniz aşılamaya 4-5 gün kala cinsel ilişkiye girmeyecek (spermlerin kalitesi açısından) falan yazıyor.

Bunlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşım Merhaba,
2 kere tüp bebek yaptırıp negatif sonuç aldık pcolu olduğum için yumurta çok fazla bu sebeple bide aşılama deneyim diyorum. Aşamaları nelerdir? Bu sayede mi hamiş kaldın. Yardımcı olursan çok sevinirim :)

Back