- Konu Sahibi esimmveben
Merhaba arkadaşlar. Ben 1 yıldır korunmama rağmen hamile kalamıyorum. Yaşım 28. bundan 6 ay kadar önce adet düzensizliği başladı ve doktora başvurdum tüm hormon testlerim yapıldı prolaktin 52.93 hariç diğerleri normal çıktı. Parlodel sro kullandım 20 gün ama yan etkilerinden dolayı bıraktım baya zamandır bir şey kullanmıyorum ve adetlerim düzene girdi yine 28-29 günde oluyorum.Eşiminde sperm hareketliliği sıfır dı keçi boynuzu kürü yaptım 2 ay içti son spermiogram sonucu normospermi çıkınca sevindik hatta molitile %81 olmuştu. Fakat 10 kg kadar kilo aldırınca bu kür bıraktı içmeyi , bir dahada test yaptırmadı. Bu anlattıklarım son 4-5 ayda oldu. Biz bir yılı tamamladık ocak ayı itibariyle ancak eşimin mesaisi vardiyalı olduğu için araya hastalık falanda girince bu bir yıl içinde en az 5 ay kadar yumurtlama günlerimi kaçırdık. şimdi ne yapmalıyız yani bir yıl doldu diye tüp bebek merkezlerine başvuralım mı yoksa bu 5 ay süreyi daha bekleyelim mi ne dersiniz? bir aklım bekle yaza kadar diyor bir aklım git diyor. Şu an danışabileceğim bir doktor yok. Birde kendime adaçayı,civanperçemi ve hayıt tohumu aldım aktar önerdi bunlardan çay yapıp içicem adet olunca 12 gün ve eşime de içirmem gerekirmi erkeklere de faydası olurmu? Bilgilerinize ihtiyacım var. şimdiden çok teşekkür ederim.