• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama mı, tüp bebek mi? kilo ve sigara sorun mı?

Tüp bebek işleminde sigaramı daha zararlıdır, kilolu olmak mı?

• Ankete Katılan
    15
  • Anket Kapalı .

sushiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
242
2
96
44
İstanbul
Kızlar herkese selamm,
saatlerdir forum konularını okuyorum. Tüp bebek merkezleri, fiyatları, ilaçları derken aklıma bir soru takıldı ve bende bir konu açıp sizlere danışmak istedim.
Ben 5 yıllık evliyim 29 yaşındayım, geçen sene Cerrahpaşa'da bir kez aşılama yaptırdım ama sonuç negatifti. Ama işlem sırasında canım çok acıdı ve kendimi çok kastım. Enjekte edilen çubuk yamuldu:) Yani bence o işte bir baştan savmalık oldu. Aradan bir sene geçti ve ben Umut tüp bebek merkezine gittim. Bu arada ben pcos var. Doktor yumurtalarımın iyi oldugunu söyledi. Eşimin sperm sayısında azalma ve hareketliliğinde yavaşlama var ama sorun olacak kadar değil.
Doktorum aşılamada çoğul gebelik olabileceğini ve olma şansının tüpe oranla daha az olduğunu süreci uzatmanın anlamsız olduğunu direk tüp bebek yaptırma fikrini önerdi. E ee ama ortada maddi bir gerçekte var...

Şimdi ben bir kez daha aşılama yaptırsammı? Yoksa sizce direk tüpe başlangıç yapsammı?

Ayrıca sigara içiyorum ve bu sorular kafamdayken bırakamıyorumda. 85 kgyum:)
Çokk kararsızım kızlar çokk acil akıl verin bana:kedi:
Sizin de benimkine benzer deneyimleriniz oldumu olduysa acil paylaşırmısınız?

hepinize çokk teşekkür ederim şimdidenopuyorumnanaktan

canım bence zayıfla bıde hamıle kalırsan daha zor olur senın ıcın bence asılama yap derım buyuk degıl sorunun bızım esımde sorun spermler dusuk oldugu halde 2 asılamamı denıcem 3 de denıcem olmazsa tupe gecıcem senın yerınde olsam asılamayla sansımı denerım

benim aşılama şansım yokk eşimin spermi çok düşük....
aşılamanın tutma şansı %5
tüp bebeğin tutma şansı (kişiden kişiye değişir)ama en fazla oran %70 kaldıki sizin aşılama şansınız varsa tüpde şansınız daha fazladır....
bi kez aşılama denemişsinn istersen bir kez daha deniyebilirsin...
fakat ben aşılamanın vakit kaybı olduğunu düşünüyorumm....bunu demeden geçemiycemm....
ama bide bi gerçek varr tüp insanı hem maddi hemde manevi daha çok zorluyorr....
bunu zaten sende yazmışsınnn...ama bi kez daha aşılama deneyip raporda çıkartabilirsinn...2.defa aşılaman tutmazsa tüp bebek raporu çıkartıp uygun fiyata tüpde yapabilirsin...
kaldıki umutla görüşmeye gitmişsinn...umut tüp fiyatı 4.500.... raporlu fiyatı 1.500 felan tutar ilaçlar dahill heralde...buda bi seçenek canımm....kararı verecekk sensinn...

benim aşılama şansım yokk eşimin spermi çok düşük....
aşılamanın tutma şansı %5
tüp bebeğin tutma şansı (kişiden kişiye değişir)ama en fazla oran %70 kaldıki sizin aşılama şansınız varsa tüpde şansınız daha fazladır....
bi kez aşılama denemişsinn istersen bir kez daha deniyebilirsin...
fakat ben aşılamanın vakit kaybı olduğunu düşünüyorumm....bunu demeden geçemiycemm....
ama bide bi gerçek varr tüp insanı hem maddi hemde manevi daha çok zorluyorr....
bunu zaten sende yazmışsınnn...ama bi kez daha aşılama deneyip raporda çıkartabilirsinn...2.defa aşılaman tutmazsa tüp bebek raporu çıkartıp uygun fiyata tüpde yapabilirsin...
kaldıki umutla görüşmeye gitmişsinn...umut tüp fiyatı 4.500.... raporlu fiyatı 1.500 felan tutar ilaçlar dahill heralde...buda bi seçenek canımm....kararı verecekk sensinn...

peki hilalcim raporu nasıl çıkartabilirim. Tekrar devlet hastanesine gitmeyi düşünmüyorum çünkü orası kabus gibi bir yer bence... :sm_confused:

bende sigara içiyordum ilk denemeden öcnede bıraktım ikinciden 3 ay önbce bırakmıştım sgarayı yani herkez aynı sorunları yaşıyor aşılama daha hafifi üstelik tüp bebek hem maddi ve manevi yıkımı daha fazla tutmadında kafada biter iş .. ama aşırı kilolu olmakta tüp bebekte başarıyı engelliyebişliyor ben 170 boyunda ilk denemeyi 49 kilo yaptım dr zayıfsın dedi 7 kilo alman lazım dedi yenisini denerken ben 54 kiloya anca çıkabildim ve pozitif oldu vucut dengem düzelmişti çünkü saglıklı insan olmuştum

canım biraz kilo versen ve sigarayı azaltsan hatta bıraksan daha iyi olur bende yaza baslayacagım tedaviye 70kiloyum ve zayıflamaya karar verdim ilaçlar kilo aldırıyor ve bide hamile kalırsak bu kiloyla şişeriz iyice

of ya az önce regl oldum. Gene karıştı kafam yarın gitsemmi acaba diyorum. Ya da bir ay sonramı gitsem. Ya da bu ay gidip bir aşılamamı denesem:)

Kızlar herkese selamm,
saatlerdir forum konularını okuyorum. Tüp bebek merkezleri, fiyatları, ilaçları derken aklıma bir soru takıldı ve bende bir konu açıp sizlere danışmak istedim.
Ben 5 yıllık evliyim 29 yaşındayım, geçen sene Cerrahpaşa'da bir kez aşılama yaptırdım ama sonuç negatifti. Ama işlem sırasında canım çok acıdı ve kendimi çok kastım. Enjekte edilen çubuk yamuldu:) Yani bence o işte bir baştan savmalık oldu. Aradan bir sene geçti ve ben Umut tüp bebek merkezine gittim. Bu arada ben pcos var. Doktor yumurtalarımın iyi oldugunu söyledi. Eşimin sperm sayısında azalma ve hareketliliğinde yavaşlama var ama sorun olacak kadar değil.
Doktorum aşılamada çoğul gebelik olabileceğini ve olma şansının tüpe oranla daha az olduğunu süreci uzatmanın anlamsız olduğunu direk tüp bebek yaptırma fikrini önerdi. E ee ama ortada maddi bir gerçekte var...

Şimdi ben bir kez daha aşılama yaptırsammı? Yoksa sizce direk tüpe başlangıç yapsammı?

selam sushii. ben açıkcası tedavin konusunda bişey diyemem buna en iyi eğer bilgisine güveniyorsan doktorun cevap verir. kilon ise obez kilosu değil elbet. 100 kiloda hamile kalan var. elbette etken yumurtalamaya ama şu sigara var ya işte o içinde ne varsa öldürüyor. yumurtluyorsun yumurtalarını öldürüyor. embriyoyu rahimde tutunmasın diye dumana boğuyor. ve onu da öldürüyor. tüp tedavisinin en olmaz kuralıdır sigarayı bırakmak. bunu vurgulamayan hiçbir doktora güven duyma. bırak içmeyi düzene girecektir mutlaka. hele tüp bebek tedavisine gireceksen başka da şansın yok.

ben bugün doktora gittim ve bir test yaptılar bunun sonucunda 5 tane iğne verdiler. Yani öylemi böylemi derken ben tüp bebek tedavisine başladım sanırım. Sanırım fazla kaldı sanırım:) çok heyecanlıyım kızlar...:sm_confused:

Kızlar herkese selamm,

bence bir kez daha aşılamayı dene,acele etme,zaten tüp bebeğin maliyeti yüzünden önceliği tüpbebeğe veriyorlar.ayrıca moralini yüksek tut kitap oku,dostlarınla fazlaca zaman gecir ve ne olursa olsun sigaradan uzaklas canım,hamılelıktede cok cok zararlı bılıyorsun,cocugun pasif içici olmasın ve allah yardımcın olsun.
çocukta moral herşeydir olmazsa olmaz canım:emir_bebek:

Back