Aşılama hakkında...önemli yardımmm

Nazarboncugm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
365
2
68
Ankara
Arkadaşlar muayene oldum,hsg filmi çektirdim,eşimin testlerine baktılar .. çok şükür bi sorunumuz çıkmadı... Ama doktor sonuç olarak 1 ay sonra adetinin 2-3 yada 4. Günlerinde gel duruma göre aşılama yapacağız dedi. Bana aşılamanın nasıl yapıldığını,hangi aşamalardan geçildiğini,ne kadar can yakıcı olduğu... Vs hakkında bilgi verebilir misiniz? Temennim belkide aşılamaya ihtiyaç kalmaması ama olsun..hakkımızda hayırlısı olsun... Sizlerden gelecek olan tecrübelerle ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum....

Canım öncelikle Allah hakkında hayırlısını nasip etsin diyorum. Bu zamana kadar 2 kez aşılama uygulanan bir hasta olarak 2. aşılamamda 4üzlerime hamile kaldım.. :)
2 aşılamada da adetimin 2-3 veya 4. günlerinde doktora gittim. İlk aşılamamda 5.gün yumurta geliştirici hap verdi.Normalde iğneyle geliştiriyorlar ama benimde bir sorunum yoktu o yüzden doktorum hap verdi. 5 gün içtim hapı. Hormonları etkileyen bi ilaç olduğu için biraz kasık ağrısı ve gerginlik yapıyor. Yani bende öyle oldu herkeste aynı olmayabilir ve biraz kilo aldırdı :) 3 gün sonra çağırdı. Yumurtalarımın büyüklüğüne baktı. İstediğimiz boyuta geldiği için yumurtaları çatlatmak için iğne verdi. O iğneden 36 saat sonrada aşılamayı yaptı.İlk önce eşinden spermi alıyorlar yaklaşık 1-2 saat onun aşılama için hazır hale getirilmesi sürüyor. Tamamen renkli bir sıvıya dönüşüyor o. Sonra aşılamaya geçiliyor. Doktorum bana aşılamayı doğumhanede yaptı. Muayene olduğumuz sandalyeler var ya, öyle bir sandalyeye yatıyorsun alttan çok ince kıl kadar bir iğne demeyeyim de onun gibi bir şeyle yumurtalıklarının yanına kadar girip oraya bırakıyor sanırım. O işlem çok kısa sürüyor ve korkmanı gerektirecek bir durum yok sadece kasıklarında hafif bir ağrı oluyor. Sen kendini kasma boşu boşuna. Ben ilk aşılamamda çok kasmıştım kendimi :) Ama 2.sinde çok rahattım. Sonra yarım saat o sandalyede yatıyorsun. Eve gittikten sonra da ben o gün dinlendim hep. Daha sonra doktor zaten sana şu gün gel diye gün veriyor o zaman gidiyorsun. 2. aşılamamda hapla değil de iğneyle yumurtalarımı geliştirdik. O iğnenin özel bir kalemi var. İlacı o kalemin içine yerleştiriyorsun. Doktorun zaten anlatıyor sana nasıl yapılacağını. Kendin evde göbeğinden yapıyorsun iğneyi 5 gün boyunca. Benim canım biraz tatlıdır öyle kendime iğne falan batıramam. O yüzden 5 gün boyunca hastanemin aciline gidip orada hemşirelere yaptırdım :) İğnenin ucu çok küçük olduğu için azıcık bi acı oluyor. Ama iğneyi yaparken göbüşünü iyi sıkarlarsa onuda hissetmiyorsun canım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Son düzenleme:

bende ramazandan sonra düşünüyorum Rabbim bizlerede hayırlı evlatlar nasib etsin...eee 4üzlerden ne haber?

nedense bende hep çoğul gebelik olacağını hissediyorumm

canım Allah gönlüne göre versin ama hayırlısını iste hep.. Çünkü benim bir sürü sıkıntılarım oldu 2. aşılamam benimde geçtiğimiz haziran ayında yapıldı ve çatlatma iğnesinden dolayı karnım su topladı. OHSS sendromu yaşadım. 1hafta hastanede yattım. Karnım 9 aylık hamile karnı gibiydi. Görenler hep doğum için mi yattın diyorlardı :) Sayısız yumurtam oldu rahimde bu sendromdan dolayı ve sanırım da 4üzler o yüzden oldu. Önce 3üzdü bebeklerim. Onlardan 1 hafta sonrada 4. tıfılım çıktı ortaya. Ama malesef 2 tanesi hem çok az gelişiyor hemde ilk gebeliğim ve 4 tane oldukları için kime gittiysem doğuramazsın dedi. Erken doğum yapar veya düşük yapar hepsini kaybedersin dediler. Ki 8. haftadan itibaren aşırı kanamalarım var. Yarın doktora gidicez işte 2 tanesi sonlandırılacak istemeye istemeye.. İnşallah kalacak olan 2 bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım canım onun için dua ediyorum.. Allah sizin de hakkınızda hayırlısını versin gönlünüze göre versin.. Aşılama ve tüp bebekte çoğul olma olasılığı yüksek tabi. İnşallah sağlıklı bir şekilde olurlar :)

Allah yardımcınız olsun kardeşim... bu bir imtihan biliyorsun sağlığını tehdid ediyorsa sonlandırsınlar ama sakın diğer seçeneği değerlendirme... tabi herşeyin hayırlısı dilemek lazım..

aminnnn..canımm öncelikle gerçekten çok teşekkür ederim sana .... çok güzel anlatmışsın açıklamışsın... ayyy ne güzel 4üzler haa:) Allah bağışlasın... nasıl bebişler peki? büyüdüler mi? valla benim de öyle olsa süper olur,isterim yani.. bişeyi çok merak ediyorum ben.. hani aşılama yapılırken,o masaya yatınca (hsg çektridinmi bilmiyorum ama) spekulum denen o alet kullanılıyor mu? o benim canımı çok acıtmıştı ama... ya aslında biliyorum sonunda güzel bişey olacağı için acıya da değer,acısada öldürmez ama.. o durum beni biraz kasıyor yani... buarada aşılamada çoğul gebelik şansı yüksek mi? bilgin var mı?

canımm pardon buarada hamileymişsin henüz ben yanlış anlamışım o zaman Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.... darısı başımıza olsun diyorum :)

ayy canımm benimm.... Allahım kolaylık versin inşallah...sağlığın,sağlığınız yerinde olsun da ,inşallah herşey yoluna girer.. benim de dualarım seninle olacak.. nasılsın şuan merak ettim gerçekten... bilgi ver olur mu canım durumundan?

canım ne yaptın seni merak etmekteyim.... Haberlerini bildir bize..

canım ne yaptın seni merak etmekteyim.... Haberlerini bildir bize..

Canım dün öğlen sonlandırma işlemi yapıldı malesef. Aslında haftalardır bu duruma kendimi hazırladığımı düşünüyordum ama dün artık ultrasyonda kocaman olduklarını görünce, hareket ettiklerini görünce kendimi tutamadım. Doktor bakma dedikçe de onları son kez görücem diye baktım hep. Bakmasaydım hiç aslında daha iyi olurdu sanırım ama işte epey bi testlerden sonra 2 tanesine karar verildi ve sonlandırıldı. Sanırım bu zamana kadar başıma gelen en kötü olay buydu. Hem üzüntü hem canımın yanması karnından uzun bir iğneyle giriyorlar o 2 bebeğin kesesine, o şekilde sonlandırılıyor. Burada redüksiyon yaptıran arkadaşları okudum hep herkes çok acımıyor dediler ama benim canım çok yandı. Daha hastaneden çıkmadan da aşırı bir kanamam oldu ve olmaması gereken bir durummuş. Doktor çok olumsuz konuştu, kalan bebeklerinde düşeceğiyle alakalı, canımı çok sıktı. Sonra eve geldik zaten haftaya cumaya kadar sadece lavaboya kalkabileceğimi, onun haricinde sürekli ister yatıp ister oturabileceğimi söyledi. Sağolsun annem herşeyi önüme getiriyor böyle geçirmeye çalışıcam bu günleri. İnşallah kalan bebeklerime bir şey olmasında şuan tek duam bu

Spekulum aletini sormuşsun. Malesef canım kullanılıyor o alette.. Normalde muayenelerde falanda dokor arada sürekli taktığı için sanırım ben alıştım ona, bi böyle kendimi geri çekicek gibi oluyorum ama zaten hemen yerleştiriyorlar. Sonrasında da dediğim gibi çok ince bir şeyle giriyorlar yumurtalıkların yanına, onu acı olarak hissetmiyorsun ve çok kısa bir işlem. Hım bir de unuttum o spekulum aletini yerleştirdikten sonra kıskaç gibi bir şey sanırım ama o aleti ben görmedim. Doktor onunla içimde bir yeri tutacağını söyledi. İlk yapıldığında hissetmemiştim onu hiç. Ama 2. aşılamam da doktorun taktığı yerden sanırım pırttı ve kanadı orası. O biraz sızlamıştı ama öyle korkulacak gibi değil.. Zaten doktorun her aşamayı sana uygularken söyleyecektir. Şimdi şunu yapıcam, şimdi bunu yapıcam gibi. Bir de sürekli konuşturursa çok daha rahat oluyorsun. Allah yardımcın olsun. İnşallah güzel haberlerini alırız seninde..

canım benim çok çok çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin inşallah ... inşallah canının acısıda kalbinin acısıda en kısa sürede geçer... canım benim, moralini yüksek tutmaya çalış enazından,iyi düşünelimde diğer 2 bebeğini inşallahh sağlıkla kucağına alırsın,dualrım seninle olacak inan bana.. annenin yanında olması da büyük bir avantaj hem.. canım ya yüreğimde hissettim inan seni,samimiyim bu sözlerimde... bir an önce iyileşmene,dinlenmene bak..hayatta insanın başına herşey gelebiliyor, malesef bu böyle,Allah sabır versin tabi ki o yüzden..ama bu zorunlu bir durumdu ne de olsa..

canım tekrar verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim sana çok güzel açıklıyorsun ince ince ve tam benim istediğim gibi,takıldığım konulara da değiniyorsun,bu beni mutlu ediyor..... benim spekulumdan korkma nedenim sanırm hsg çekilirken asistanların elinde kalmam canımı çok yaktılar ve kendimi de kastığım için alet bitürlü girememişti ardından da 1 hafta kanamam oldu.. ama aşılamayı kendi doktorum yapacağı için daha rahatım tabi,çünkü eli çok hafif ama işte bu nası bir korkuysa yenemiyorum... inşallah herşey kolay olur... buarada senin şehir nereydi?

amin canım benim.. inşallah kanamam geçsin, bebeklerimde sağlıkla gelsinlerde başka bir dileğim yok.. Evet zaten tek başıma kalamazdım muhakkak bir yardımcı gerekiyor yanında sonlandırmadan sonra. Bir de başlarda da 4üz olduğu için hep risk altındaydım yine kalkıp yemek dahi yapamıyordum o yüzden başından bu yana hep annemle beraberiz. amin canım çok sağol öyle tabi olması gereken buydu çünkü sonunda hepsini kaybetmek yada riske atıp sakat doğma ihtimalleri vardı. Bunları da göze almak bebeklerime haksızlık olurdu..
Rica ederim canım.. Bende çok detaycıyımdır ve başıma ne gelecekse önceden bilmek isterim hep. Bilmeden gitmek daha çok korkutur.) Hoş öyle de gitsem, böyle de gitsem hep korka korka giderim) O yüzden yaşadığım şeyleri de çok detaylarına inerek anlatıyorum sanırım :) Ben hsg çektirmedim. Bu 2. aşılamam da hamile kalamasaydım doktor çektircez demişti ve hsg çekiminden gözümü çok korkutan arkadaşlarım olmuştu. Hiç istemiyordum o yüzden. Çektirmeme de gerek kalmadı çok şükür. Ama duyumlarıma göre çok can yakan bir durummuş. Ki sen onu çektirdiysen inan aşılama hiç bir şey değil.. inşallah korktuğun gibi olmaz hiç bir şey ne öncesinde ne sonrasında..
Ben şuan İstanbul'dayım annemlerin yanında. Ama Kütahya'da oturuyorum. Sen nerdesin?

canım benim.. Elbette sen doğru olanı yapmışsın.. şimdi önüne bak bence ve sakın canını sıkma..kimsenin de olumsuz sözlerini önemseme sakın olur mu?

Evet canım ya ben de öyle bilsem de bilmesem de korkarım hep,ve bende artık bilerek gitmeye karar verdim Ben senin bu şekilde anlatmandan gerçekten çok memnunum Yani şimdi sen diyorsun ki, aşılama hsg den daha kolay bir işlemdir... Enazından öyle olduğunu düşünüyorsun..inşallah öyledir canım ... Ben de ankara'dayım buarada Hani dedim bi an aynı şehirde miyiz acaba diye ?? Ondan sordum... Hep haberleşelim canım burdan habersiz bırakmayalım olur mu?

Yok yok insanların bütün olumsuz sözlerine kulaklarımı tıkadım çünkü gerçekten çok can sıkıyor kafaya taktıkça. Umursamıyorum o yüzden kimseyi..
Evet bilerek gitmek biraz daha iyi oluyor sanki :) Kesinlikle öyle diyorum çünkü gerçekten çok kötü anlattılar hsg çekimini ve gerçekten aşılamada hiç bir şey yok İnşallah hiç bir sıkıntı çekmezsin sende aşılama yapılırken.. Aaa öyle mi bende Ankara doğumluyum ve bütün akrabalarımız Ankara'dadır bizim :) Bu seneye kadar çok gelip gidiyordum..
Tabi canım bu işlere daldıktan sonra kadınlar kulübünden pek çıkılmıyor zaten :) Hamile kalana kadar bi ayrı hamile kaldıktan sonra bi ayrı :) Haberleşiriz canım hep.. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız ilk aşılamanda

aminn canım benim ya inşallah sıkıntı çekmem valla :18: Aa gördün mü bi yakınlık hissetmemden belliydi zaten ankara doğumlu çıktın Bi balantı varmış yani.. :) evet ya bura öyle hamile kalana kadar ayrı,kaldıktan sonrası ayrı,hatta doğduktan sonrası bile var Inşallah canım inşallah haberlerimi vercem bende zaten ...

inşallah canım benim.. evet bir yerden kesişiyormuş yollar :) Merakla beklicem haberlerini.. Öpüyorum

meraba canım nasılsın? gelişmeler nasıl? umarım herşey yolundadır. iyi haberlerini bekliyorum...

buarada ben adet gördüm ve 3. günü doktora gittim yumurtalara baktılar. tam da anlatmıyorlar ki bilemiyorum.. yumurta büyütmek için iğne verdi bana 4. günü yani dün kontrole gittim 2 gün daha kullan çarşamba gel dedi.. yarın tekrar gitcem bakalım ne dicek? sen de kullanmış mıydın bu iğneden? biliyor musun bi de bu iğneden ne kadar sonra aşılamaya geçiliyor?

ya varya bi de hastane de bi bayanla konuştum, 5 kez aşılama yapılmış tutmamış çok üzüldüm inan ki... zaten ben o kadar çok herşeye ve herkese üzülüyorum ki, muhtemelen erken ölürüm :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…