• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Asilama da yumurtlama

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Belosh1905

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2021
9
0
6
32
Meehaba kizlar,
Sizinle surecimi paylasip fikrinizi almak.icin yaziyorum. Yaklasik 4 senelik ve 2 senedie bebek iatiyoruz. 5 ay sonrasinda hamile.kaldim.fakat 8. Ayda kalp atisi olmaidigi icin kurtaj oldum. Sonrasinda 5 6 ay hamile kalamadim ve kendi istedigimle hsg cekildim. Bunun sonucunda rahmim y seklinde cikti ve bebek tasimaya pek uygun olmaidigi soylendigi icin hitereskopi oldum. Yaklasik 4 aydir korunmuyorum ve artik bebek istemi arttigi icin tedavi olmak iatedim.
Adetin 3. Gunu femara ve gonal f 125 ile baslayip 3 gun boyunca kullandim. Sonrasinda 3 gundurde menapu 75 kullaniyorum yarin son kere de igne olup cumartesi doktora goruncegim. Suan da solda 14-14-16 mm 3 adet sagda 14-16-17 olarak 3 adet yumurtam var. Bu ay akisina mi birakmaliyim yoksa asilamami yaptirmaliyim bilmiyorum. Aranizda benim gibi olan var mi

Meehaba kizlar,
Sizinle surecimi paylasip fikrinizi almak.icin yaziyorum. Yaklasik 4 senelik ve 2 senedie bebek iatiyoruz. 5 ay sonrasinda hamile.kaldim.fakat 8. Ayda kalp atisi olmaidigi icin kurtaj oldum. Sonrasinda 5 6 ay hamile kalamadim ve kendi istedigimle hsg cekildim. Bunun sonucunda rahmim y seklinde cikti ve bebek tasimaya pek uygun olmaidigi soylendigi icin hitereskopi oldum. Yaklasik 4 aydir korunmuyorum ve artik bebek istemi arttigi icin tedavi olmak iatedim.
Adetin 3. Gunu femara ve gonal f 125 ile baslayip 3 gun boyunca kullandim. Sonrasinda 3 gundurde menapu 75 kullaniyorum yarin son kere de igne olup cumartesi doktora goruncegim. Suan da solda 14-14-16 mm 3 adet sagda 14-16-17 olarak 3 adet yumurtam var. Bu ay akisina mi birakmaliyim yoksa asilamami yaptirmaliyim bilmiyorum. Aranizda benim gibi olan var mi
Canım benim bildiğim aşılamada çoklu yumurta gelistiği zaman işlem iptal ediliyor doktorun aşılama yapabiliriz dedimi tabiki daha kucukler ama

Meehaba kizlar,
Yumurta boyutlarınız birbirime çok yakın ve 6 tane.. aşılamada en fazla 3 bilemedin 4 yumurtaya izin veriyorlar ve hatta yasal izin galiba 2 yumurta.. bu şekilde doğal denerseniz de çoğul gebelik riskiniz var.. doktor daha iyi bilir tabi.. şu anda demişsiniz doktor yeni mi baktı? bakınca ve bu boyuttaki yumurtaları görünce ne dedi?

Doktor daha bugun bakti son bir tane menapur ignem kaldi. Onu da yarin yapicam. Cumarteai gunu tekrar kontrolw gidicem. Bu yumurtlarin buyumeme kendiliginde yok olma olasiligi var mi acaba 😀 yumurta olsa ayri dert olmasa ayri derr anlamadim valla 😀 cok lu gebelik olaun nolcak ki 😀

Doktor bisey demedi cumartesi buyuk ihtimalle catlatma ignesi yapariz dedi. Yaninda calisan hemaire dedi asilama isterseniz ona da bakilir diye

Doktor bisey demedi cumartesi buyuk ihtimalle catlatma ignesi yapariz dedi. Yaninda calisan hemaire dedi asilama isterseniz ona da bakilir diye
Kuzum bence aşılamaya yönelme başka Bi doktordan tavsiye almanda fayda var
Aslında iptal etmesi kendi haline bırakması en doğrusu
Ohss olma riskin çok fazla çok yumurtan var
Bendede çok yumurta vardı ama 3 tanesinin boyutu istenen büyüklükteydi
Doktor tereddüt etti 3 yumurta olunca çoğul gebelik riskinden ama 6 senelik evli 2 düşük olunca olsun inşallah olur dedim 🤭
Çatlama iğnesi sonrası diğer yumurtalarda gelişmeye devam etti bunu doktorda bende beklemedim ve ohss oldum aynı zamanda gebelik de oldu
kocaman bi karnım var şuan hastanede yatıyorum
Yürüyemiyorum yemek yiyemiyorum
Bebeğimi etkilemiyeceğini söyledi doktor ama görsen bütün sırtım bile ödem oldu 🤭 ee tabi korkuyor insan
Riske değicek bi durum değil açıkcası
Bu durumu iyice araştır istersen bebek sahibi olucaz diye ne acılar çekiyoruz 🤭 alalh yardımcımız olsun 🤭🤭

Canım benim bildiğim aşılamada çoklu yumurta gelistiği zaman işlem iptal ediliyor doktorun aşılama yapabiliriz dedimi tabiki
Ben bugun doktora geldim cumartwsi aksam da ovitrelle catlatma ignesi vurulmudtum. 7 tane yukurtam vardi en son kontrol de hepci catlamis buguj asilama yaptiracagim
Canım benim bildiğim aşılamada çoklu yumurta gelistiği zaman işlem iptal ediliyor doktorun aşılama yapabiliriz dedimi tabiki daha kucuk

Ben bugun doktora geldim cumartwsi aksam da ovitrelle catlatma ignesi vurulmudtum. 7 tane yukurtam vardi en son kontrol de hepci catlamis buguj asilama yaptiracagim
Çok yumurta var kuzum Allah yardımcın olsun inş bi aksilik olmaz normalde iptal ediyorlar

Back