- 17 Kasım 2016
- 8.474
- 1
- 28.688
- 548
- 42
- Konu Sahibi Papatya129
-
Bence de yak bursunu dön zira daha aklı başında Zeki insanlar için ara kayıt vs varsa onlar yararlansın burstan en güzeli
Gerçekten bir hastaligin ciksa mutlu olacak gibi duruyorsun, ayrica annene neden soyleyemiyorsun asi oldugunu soylersen ne olur?
Çok uzuldum sizin için yerinizde olmaya can atan o kadar çok kişi var kı biride benim donmeyin bence geri terapiye devam edinHerkese merhaba. Geçen konumda da linç yemiştim ama daha kötü olduğum için ve şu an aklımı kullanamadığım için tekrar buraya geldim, akıl almaya.
Öncelikle, arkadaşlar lütfen sert yorumlar yapmayın ya da dalga geçmeyin. Nasıl ki grip olan birine kızmazsınız benim de şu an ruhum hasta ve trol yorumları kaldıracak gücüm yok.
Almanya’ya gelmeden önce 1 doz biontech olmuştum, sonrasında kalp ağrısı, nefes darlığı, (kardiyolog ve göğüs hastalıkları bir şeyin yok dedi) yaşadım. Sonrasında da kulaklarımda basınç hissi, el parmaklarımda elektrik çarpması gibi hisler yaşadım. Ama dün daha garip bir şey oldu, okuldan eve yürürken birden göğüs uçlarım yanmaya başladı. Şu an hala o yanma hissi devam ediyor. İnsanın göğüs ucu yanar mı ya böyle saçma bir şey nasıl olabilir.
Bu sırada terapi alıyorum ve psikiyatra da başladım.
Ama özetle ben iyi değilim. Bir tarafım bunların hepsinin psikolojik olduğuna inanmak istiyor, çevremdekilere bir şey yapmayan aşı bana nasıl bu kadar zarar verebilir ki diyor. Diğer taraftan yaşadığım her belirtiyi ingilizce bir şekilde googlelıyorum. Mesela “el parmaklarında uyuşma ve aşı bağlantısı” mutlaka bir makale çıkmış oluyor. Buna dair bir case report olmuş oluyor ortada. Demek ki diyorum psikolojik değil.
Binbir emekle kazandığım bursu yakıp Türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Çünkü yapamıyorum burada yalnız başıma. Sağlık anskiyetesi edinmiş durumdayım. Dışarı çıkmıyorum, çıksam keyif almıyorum, sürekli hastalıklarımı düşünüyorum ve yemek yapmak bile eziyet haline geldi. Ya da en azından hocalarımdan izin alıp 1-2 ay online devam edebilsem. Sınavlar ödevler üstüme yığılırken daha da panik oluyorum. Anneme hala aşı olduğumu söylemedim, ona da söyleyip türkiyeye dönüp detaylı bir check up yaptırmak sonrasında da biraz anne kucağında kalmak, hala da kötü hissedersem temelli dönüş yapmak istiyorum. Beynim çok yorgun. Bu aşıyı böyle zorunlu hale getirenler, seyahat için aşı pasaportu zorunluluğu çıkaranlar ve zorbalıkla aşı olmamı sağlayanlara çok ama çok öfkeliyim.
Tavsiyelere açığım.
Zaman içinde tedavi ile kaybolacak ilaç da kullansanız bence destekleyici olur inşallah yakmazsınız bursunuzuNeden mutlu olayım ki hastalığım çıksa? Şu fizyolojik belirtilerim kaybolsa benden mutlu bir insan olamaz.
Annem aşıyı olma demişti ben de gizlice oldum. Şu an söylesem felaket senaryoları yazar bir de o enerjiyi kaldıracak güçte değilim
Annenin senaryo yazmasina gerek yokki sen kendi kendine hallediyorsun o işi. Tahlillerin temiz cikmasina rağmen hala belirti ariyorsun kendinde. Terapine guven ve biraz salmaya calis kendini. Ne guzel yurtdisindasin gez toz. Kendi kendine zehir etme hayati. Ayrica pandemi doneminde kurallar bellidir annenin sozu gecerli degil, yapilmasi zorunluydu yaptirdim dersin kapatirsin konuyuNeden mutlu olayım ki hastalığım çıksa? Şu fizyolojik belirtilerim kaybolsa benden mutlu bir insan olamaz.
Annem aşıyı olma demişti ben de gizlice oldum. Şu an söylesem felaket senaryoları yazar bir de o enerjiyi kaldıracak güçte değilim
Demekki annede de ayni anksiyete bozukluğu varNeden mutlu olayım ki hastalığım çıksa? Şu fizyolojik belirtilerim kaybolsa benden mutlu bir insan olamaz.
Sorun bu zaten annenizden gizli istemediği şeyi yapmış olmak sizi onun size uygulayacağı senaryoları üretmeye itiyor. Tamamen kafanızda anneniz yerine o senaryoları üretiyor ve vücudunuzda alarm veriyor. Bakin bi insana 40 kere senin elin ağrıyor dersek ellerinde ağrı hissetmeye baslar. Sizin ki tam olarak böyle bir durum. Artık yurtdışında okuyan tek başına hayatını kurmaya çalışan ve özgür kararlar alan bir kadınsınız. Annemizin küçük kızları değiliz artık. Kendinize güvenin birazcık. Tüm dünyayı etkileyen bir salgın vardı ve siz kendi kararınızı verip aşı oldunuz. Problemlerı kafanızda üretmekten vazgeçin. Annenize de hesap vermek zorunda değilsiniz. Yıllar önce birçok ası ilk üretildiğinde domuza çevirecek bizi, yok bizi yok edecek diye fikirler üretildi ama yine de bircok hastalığın yayılması aşı sayesinde durduruldu. Bilime karşı durarak bilimsel ortamlarda var olamayız. Tabiki sorgulayın eleştirin asi olmasaydınız da başka şekilde bağışıklık kazanırdınız belki ama sonuç olarak oldunuz o asiyi. Iyi hissetmeye odaklanin lütfen. Ve tekrar ediyorum artık annenizin sözünden çıkmayan o küçük kız değilsiniz. Bu arada anlıyorum sizi inanın anlıyorum ama artık yetişkiniz farkına varınNeden mutlu olayım ki hastalığım çıksa? Şu fizyolojik belirtilerim kaybolsa benden mutlu bir insan olamaz.
Hastw bu kız anlamıyor musunuzBence de yak bursunu dön zira daha aklı başında Zeki insanlar için ara kayıt vs varsa onlar yararlansın burstan en güzeli
Neden mutlu olayım ki hastalığım çıksa? Şu fizyolojik belirtilerim kaybolsa benden mutlu bir insan olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?