• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşı yaptırıyor musunuz? Aşı karşıtlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

ismira_1923

Rüyamda Buluttum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1.095
1.873
133
Aşı yaptirmayanlarin sayisi artiyor. Ama bu durum aşı yaptiran cocuklarin ve bebeklerin sagligini da etkiliyor. Sizler ne dusunuyorsunuz? Aşı yaptirmayan var mi aranizda? Ve neden?

Aşı yaptirmayanlarin sayisi artiyor. Ama bu durum aşı yaptiran cocuklarin ve bebeklerin sagligini da etkiliyor. Sizler ne dusunuyorsunuz? Aşı yaptirmayan var mi aranizda? Ve neden?
Aşı yaptiranlari yaptırdıkları aşının koruması gerekmez mi diye kardeşi doktor olan bi arkadaşıma sordum.belli bir yüzde varmış yanlış hatırlamıyorsam asi olmayan çocuk sayısı yüzde5 in üstüne çıkarsa o zaman salgın olabilirmiş.ülkemizde öyle bir salgın görülmemiş daha şimdiye kadar.çok net bilgiye sahip değilim ama asilardan ilaçlardan faydasını da inkar etmemekle birlikte çok korkan biriyim

Aşı karşıtı ebeveynleri kınıyorum ve çocuklarına acıyorum.bir salgın hastalıkta ölecek veya sakat kalacak o çocuklar,ama iş işten geçmiş olacak haberleri yok.şahsi görüşüm ben böyle bir ihtimali aklımın ucundan bile geçiremem koşa koşa aşıların yaptırdım çocuğumun Allah korusun.ona birşey olma düşüncesi bile beni mahvediyor.aşı yaptırmayıp ta nasıl rahat takılabiliyorlar hayret ediyorum doğrusu

Ben de ayni sekilde tum aşılarını yaptirdik ve yaptirmaya da devam edecegim.

Ben bu konuyu biraz arastirdim. Aşılar aliminyum ve civa iceriyormus. Bu 2 etken madde otizmi tetikliyormuş. Evet teoride dogru ama 2milyonda bir ihtimal. Aşı karşıtı ebevynler ise bu ihtimalin daha fazla oldugunu soyluyorlar. Otizmli olma ihtimaline karsilik, kizamik su cicegi verem olsun. Iyilesme sansi daha fazla diye dusunmektelermis.

Ama gercek şu ki cocuklar sadece aşıdan degil, ayni odadaki telefon, wifi, televizyon, tablet gibi akilli cihazlardan yayilan radyasyondan, goturdugumuz avmlerdeki yuksek elektrik yükünden, kullandigimiz aluminyum iceren parfumlerden zaten kismem risk altindalar. Aşı da da boyle bir risk var evet ama faydasnin daha cok oldugunu dusunuyorum. Zamaninda su cicegi kizamik salginindan ölen bebekleri cabuk unutuyoruz galiba.

Back