erhaba,
Bende kendi tecrubelerimi yazmak istiyorum, kararinizda bir etki olmasi dilegi ile.
Kizima asi vurdurmadik suan 3 yasinda, ve 2,5 yasina kadar anne sutu emdi.
Hic agir bir ateslenme sonucu vs hastane gormedik.
kulak enfeksiyonu hic olmadi,
burnu sumuklu ve akan bir cocuk hic olmadi.
Yasitlarina göre herzaman daha uzun, anne baba cok uzun olmamasina ragmen
(orta boyluyuz ikimizde).
Soguk havalarda, pusetle kayinvalideme gitti bebekken 1 yasindan önce.
ki$in yatak odasi 13-15 derecede uyuyor....
herseye ragmen cok saglikli bir cocuk, Masallah cok sukur.
Ates dusurucu, surup ve fitil hic kullanmadik diyebilirim, cok sukur Elhamdullilah.
Kizim gayet zeki ve yasitlarina göre herseyde öncü.
(kendi cocugum diye demiyorum, etrafimdaki insanlarin gözlemledikleri de bunlar. Onlardan da herzaman duydugumuz seyler)
6 aylikken emeklemeye basladi, 10 aylikken yurumeye basladi. 1 yasinda konusmaya basladi ve 1 yasindan beri kendi yemegini kendi yiyor, el becerisi gelismis, anlama kapasitesi cok yuksek bir cocuk oldu herzaman.
1 Yasinda krese gitmesine ragmen ve 2,5 yasinda ana okuluna basladi.
Bizim tecrubelerimiz bunlar esimde bende hic bir zaman tereddut etmedik. beraber okuduk asinin zararlarini ve beraber karar verdik.
Iyi dusun lutfen, etrafina iyi bak, iyi gozlemle.
Benim etrafimdaki bebeklerin, cocuklarin hepsi a$ili cocuklar hep hastalar, ya kulak, ya bogaz, ya burun, ya kusma, hep sumuk, hep balgam, hep oksuruk, cocuklarin sirtini elledigin an cocugun cigerinden gelen hi$irti inanilmaz hissediliyor...
alerjiler, astim, bronsit, otizm, nöbet gecirenler, hiper aktif cocuklar, ani bebek olumleri asilarin yuzunden oluyor, babay shaken syndrom asilarin yuzunden oluyor....
cocuklar gec yurumeye gec konusmaya basliyor...
aileler ilaclara, hastaneye, tedavilere ne paralar dokuyorlar, ne eziyetler cekiyorlar....
ani bebek ölumleri asilarin yuzunden oluyor.
A$ilarin icinde hayvan DNA si var, civa ve aluminiyumden ziyade.