Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben aşı karşıtı değilim. Yerli milli içeriği temiz aşı varsa vurdururum çocuğuma araştıracağım. Ama çok bebekken değil. Biraz daha büyüyünce.
Yukarıda da yazmıştım. Otoimmün hastalığım var çocuğumda da olacak muhtemelen çünkü genetik. Bağışıklığım çok zayıf. Çocuğum da benim gibi olursa bebecik vücuduna bir anda o kadar virüsü almayı kaldıramayabilir. Gerçekten o hastalığı yaşayabilir. Ben aşı olduktan sonra hep öyle olmuşum küçükken.
hassas bünyelerin dikkatli olması lazım. Toplum sağlığı için gerekli. Özellikle sağlık hizmeti almakta zorlanan kesimin ayağına giderek yapılmalı. Ama tercih de bir hak. Ben kişisel olarak dikkatli olacağım bu süreçte.
Lütfen ünlem koymayın kavga ediyormuş gibi ☺️
Kavga değil ünlem benimki dikkat çekme!

Allaha şükür zoruma giden birsey yokta bizim aşı yaptırmamamız herkesin zoruna gidiyor 😂
İlerde çocuğunuza virüs aşıda yapılmak istenecek yani bu başlıkta virüs aşısıda olacak. Siz yaptırın bben böyle iyiyim hamd olsun herkes kendi yaptıgına baksın lütfen. Siz istediğinizi diyin bizim fikrimiz değişmicek o yüzden bosa cenenizi yormayın
siz aşıyı kendinize degil çocuğunuza yaptirmiyorsunuz bizi üzen bu.ZORUMA giden şey ise sizin gibi nankör insanlar yerine keşke aşıya gerçekten ihtiyacı olan ülkelerdeki cocuklar aşı olabilse eminim ordaki anneler ne kadar CAGRESIZDIR ...sizde bunu anlayacak düşünce yapısı yok maalesef

siz aşıyı kendinize degil çocuğunuza yaptirmiyorsunuz bizi üzen bu.ZORUMA giden şey ise sizin gibi nankör insanlar yerine keşke aşıya gerçekten ihtiyacı olan ülkelerdeki cocuklar aşı olabilse eminim ordaki anneler ne kadar CAGRESIZDIR ...sizde bunu anlayacak düşünce yapısı yok maalesef
Sağolun sizde o düşünce varda ne oluyor bizi caydırmaya yetebiliyormu hayır. Suriyedekiler neden aşı yaptırmıyor hemde kimse aşı yaptrmak için ölmüyor sizler gbi ☺️ suriyede imkan mı yok alası var. Ama gerek duymuyorlar o yüzden onlara virüs bile bulaşmıyor 😂 çok garip değilmi aşısızlar olarak 😬 nankörlük eden caagnım çocuga daha bağısıklık yokken ilk 6 ay içinde bir dünya aşı yaptıran ebevenylerdir bizler değil

Sağolun sizde o düşünce varda ne oluyor bizi caydırmaya yetebiliyormu hayır. Suriyedekiler neden aşı yaptırmıyor hemde kimse aşı yaptrmak için ölmüyor sizler gbi ☺️ suriyede imkan mı yok alası var. Ama gerek duymuyorlar o yüzden onlara virüs bile bulaşmıyor 😂 çok garip değilmi aşısızlar olarak 😬 nankörlük eden caagnım çocuga daha bağısıklık yokken ilk 6 ay içinde bir dünya aşı yaptıran ebevenylerdir bizler değil
Yalnz o aşılar bağışklık kazansn diye yaptırılıyor zaten.. Amerikada şuan kızamık salgını var.. "Aşı karşıtları yüzünden" Hamile kadınlar bile kızamık ile karşı karşıya kalıyor. Okullara aşısız çocuk almıyorlar.. Bu aşıları bizleri öldürmek için yaptıysalar yapımında etkisi bulunan ülkelerde neden "ZORUNLU" acaba ? 😌😌

Lutfen artik mantikli dusunun .... asi vurdurmanin nekadzr onemli oldugunu artik bi anlasin herkes! Soyle dusunun: “demeyinki amaaan ben asi vurdurmadim bakin cocugumun hastaligi yok olmadi fln filan”. Diyelimki bi ortamda 3 cocuk var ve o 3 unden 2 si asili 1i degil. O asili olmiyan cocugu asili olan cocuklar koruyor! Ve eger bu oran tam tersi olursa Hic iyi seyler olmaz!!!!!!

Yalnz o aşılar bağışklık kazansn diye yaptırılıyor zaten.. Amerikada şuan kızamık salgını var.. "Aşı karşıtları yüzünden" Hamile kadınlar bile kızamık ile karşı karşıya kalıyor. Okullara aşısız çocuk almıyorlar.. Bu aşıları bizleri öldürmek için yaptıysalar yapımında etkisi bulunan ülkelerde neden "ZORUNLU" acaba ? 😌😌

nerede zorunlu aşı var ki? Bu insan haklarına aykırı? Mesela dini sebeplerle vücuduma yabancı madde almak istemiyor olabilirim. Ayrıca okula almamak diye bir şey de olamaz. Yasakçı zihniyeti çok kolay kabul ediyorsunuz.

şimdi bunu dedim diye de aşı karşıtı diyeceksiniz yine. Değilim vallaha değilim. Sadece şüpheciyim her konuda.

İnstagramda dobraanneyi takip edin lütfen etmesenizde bi paylaştıklarına göz atmanızda yeterli bu sadece arastırmaların %1i

dobra anne yi gördüm ama onun tarzı bana itici geldi çok bilmiş bir kadın. Hiç argümanı yok. Aptala anlatır gibi anlatıyor. Aşı olanlarla dalga geçiyor.
Isuda var şahsen de tanıdığım biri. Onun tarzı biraz daha farklı. Ben kendisiyle oturup sohbet ediyorum bu konularda. Ama çocukluk aşıları ile çok ilgisi yok onun da. Onun derdi şu an hpv aşısı. Ve o konuda inanılmaz haklı. Ticari oyun resmen hpv.

Yahu bende diyorum ki zaten bebelerin bağışıklığı yokki ne aşısı bunlar

nerede zorunlu aşı var ki? Bu insan haklarına aykırı? Mesela dini sebeplerle vücuduma yabancı madde almak istemiyor olabilirim. Ayrıca okula almamak diye bir şey de olamaz. Yasakçı zihniyeti çok kolay kabul ediyorsunuz.

şimdi bunu dedim diye de aşı karşıtı diyeceksiniz yine. Değilim vallaha değilim. Sadece şüpheciyim her konuda.
Çünkü kızamık salgını var "SALGI" salgından anladığınız şey nedir? Aşı reddi vardı zaten Amerikada.. ama salgın olmaya başlayınca zorunla hale getirildi.. Şüpheciliğinizi bu yönlerde de araştırmakta kullanmanız size birşey kaybettirmez.. Umman yetmezliği yüzünden çocuğunuza aşı vurdurmak istemiyorsunuz. Halbuki aşı o virüsün vücuda hafifletilmiş şekilde verilip bağışıklık kazanması için veriliyor ve birgün aynı vrüsü taşıyan biriyle bir araya gelirse o virüsü vücut tanıyıp ya daha hafif şekilde geçirmesini ya da hiç belirti vermemesini sağlayarak vücuttan atmasına neden olacak.. Peki ... Aşıyı yaptırmadınız ve çocuğunuz birgün kızamık veya su çiçeği vb. Oldu.o zaman çocuğunuz bu hastalığı nasıl geçirecek hiç düşündünüz mü ? Düşünün bence.. yaptığınız çocuğunuza iyilik değil zannetmiyorum.

Yahu bende diyorum ki zaten bebelerin bağışıklığı yokki ne aşısı bunlar
Bebekler bağışıklık kazansın diye diyorum neyini anlamıyorsunuz ?

Aşılamalar

Bebek 2 ila 3 aylıkken, annenin plasentadan geçen koruyucu antikor miktarı düşük bir noktada olacaktır. Bebeğin bağışıklık sistemi kendi antikorlarını üretmeye başladığı dönemler de buna tekabül eder. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için en önemli tedaviler aşı yoluyla gerçekleşir. Yani, en az anne sütü kadar, aşı yaptırmak da önem taşır. Aşıların vaktinde ve tam olarak yapılması, vücuda çok tehlikeli bakteri ve virüslerin yayılmasını engeller. Bazı ebeveynlerin aşı yaptırılmaması görüşüne karşı; kızamık, çocuk felci, boğmaca gibi hastalıklardan korunmak için aşılar çok güçlü koruyucular olduğu söylenebilir.

Belki anlarsınız artık.. Bebeğinizin bağışıklığı var sadece güçlü değil desteklenmesi lazım.. Araştırmalarınızı her yönde uygulayın..

dobra anne yi gördüm ama onun tarzı bana itici geldi çok bilmiş bir kadın. Hiç argümanı yok. Aptala anlatır gibi anlatıyor. Aşı olanlarla dalga geçiyor.
Isuda var şahsen de tanıdığım biri. Onun tarzı biraz daha farklı. Ben kendisiyle oturup sohbet ediyorum bu konularda. Ama çocukluk aşıları ile çok ilgisi yok onun da. Onun derdi şu an hpv aşısı. Ve o konuda inanılmaz haklı. Ticari oyun resmen hpv.
Çok göreceli birsey kim ne isterse onu alıyor kendine. İsteyen yaptırıyor istemeyen prospektüs okuyanlar yaptırmıyor evet bir oyun var zaten. Neden virüsü çin attı aşıyıda çin çıkarıyor nerde bizim tıpçılarımız neden ellerini taşın altına koymuyorlar. Neden hep yurt dışondan gelşyor aşılar zaten amerikanın amacı Türkiyeyi kısırlaştırmak değil mi bir arkadas yazmıstı bizim zamanımızda aşı yapıkırken sayılıydı 3-5 tane aşıydı suan sayısızca değil mi o küçüçük bünyeye kimyasalları karıstırıyorlar. prospektüs okunarak bişeylere karar verilse zaten insanlar doğruyu secer öyle değil mi

Bebekler bağışıklık kazansın diye diyorum neyini anlamıyorsunuz ?

Aşılamalar

Bebek 2 ila 3 aylıkken, annenin plasentadan geçen koruyucu antikor miktarı düşük bir noktada olacaktır. Bebeğin bağışıklık sistemi kendi antikorlarını üretmeye başladığı dönemler de buna tekabül eder. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için en önemli tedaviler aşı yoluyla gerçekleşir. Yani, en az anne sütü kadar, aşı yaptırmak da önem taşır. Aşıların vaktinde ve tam olarak yapılması, vücuda çok tehlikeli bakteri ve virüslerin yayılmasını engeller. Bazı ebeveynlerin aşı yaptırılmaması görüşüne karşı; kızamık, çocuk felci, boğmaca gibi hastalıklardan korunmak için aşılar çok güçlü koruyucular olduğu söylenebilir.

Belki anlarsınız artık.. Bebeğinizin bağışıklığı var sadece güçlü değil desteklenmesi lazım.. Araştırmalarınızı her yönde uygulayın..
Anne süti herseye yeter 🤲

Çünkü kızamık salgını var "SALGI" salgından anladığınız şey nedir? Aşı reddi vardı zaten Amerikada.. ama salgın olmaya başlayınca zorunla hale getirildi.. Şüpheciliğinizi bu yönlerde de araştırmakta kullanmanız size birşey kaybettirmez.. Umman yetmezliği yüzünden çocuğunuza aşı vurdurmak istemiyorsunuz. Halbuki aşı o virüsün vücuda hafifletilmiş şekilde verilip bağışıklık kazanması için veriliyor ve birgün aynı vrüsü taşıyan biriyle bir araya gelirse o virüsü vücut tanıyıp ya daha hafif şekilde geçirmesini ya da hiç belirti vermemesini sağlayarak vücuttan atmasına neden olacak.. Peki ... Aşıyı yaptırmadınız ve çocuğunuz birgün kızamık veya su çiçeği vb. Oldu.o zaman çocuğunuz bu hastalığı nasıl geçirecek hiç düşündünüz mü ? Düşünün bence.. yaptığınız çocuğunuza iyilik değil zannetmiyorum.

bebekken kızamık ve su çiçeği aşıları olduğumda bu hastalıkları şiddetli şekilde geçirmişim. Aynısını çocuğumda da görebilirim bu sebeple aşılarını daha ileri yaşlarda yaptırmayı tercih ederim. Bebeklikte kaldırması zor çünkü. Araştırmadım bir şey bildiğim yok doktor değilim ahkam kesemem. Araştırdım diyenlere de itibar etmiyorum instagramdan okumak araştırmak değil.
zorunlu aşı peogramı olan ülkeler olduğunu bilmiyordum soruyorum var mı? Sizce insan haklarına aykırı değil mi? Dini sebeplerle yaptrmak istemeyenlere mesela dini inançlarına saygısızlık değil mi?

Anne süti herseye yeter 🤲
Ayyy Allahım yaaaa...

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap,

"Çocuklar için, 'Aşı olmasın anne sütü alsın.' diyorlar. Evet doğru, anne sütü çocuğu enfeksiyonlardan korur, biz doktorlar, 'Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır.' deriz. Ama bir çocuk anne sütüne ne kadar devam edebilir. Beş, on sene devam edemez. Anne sütünün kesildiği andan itibaren çocuk, hastalıklarla yüz yüze kalacaktır. Bizim çocukluk çağında yaptığımız aşılar ömür boyu koruyor. O yüzden anne sütü aşının yerine geçmez." ANNE SÜTÜYLE bebeğinizi sadece belli bir süre koruyabilirsiniz..!

Ben araştırarak aşıları reddettim. İlginç olan ise çocuguna %100 pamuk zıbın alıp enjekte ettirdiği aşılaron içeriğindem habersiz olam ve arastırmaya tenezzül etmeyen bana cahil nankör diyor☺️
Hanımefendi nereden araştırdınız diyoruz siz instamomları örnek gösteriyorsunuz. Tıpçılara, bilim adamlarına inanmak yerine hiçbir uzmanlığı olmayan, tıpla ilgisi olmayan kişilerin zırvalıklarına inanıyorsunuz. Ve buna da araştırma diyorsunuz. Yaptığınız şey BİLİMSEL bir araştırma değil ve örnek aldığınız kişiler de bilim insanı değil. Daha nasıl diyeyim bilemedim.

bebekken kızamık ve su çiçeği aşıları olduğumda bu hastalıkları şiddetli şekilde geçirmişim. Aynısını çocuğumda da görebilirim bu sebeple aşılarını daha ileri yaşlarda yaptırmayı tercih ederim. Bebeklikte kaldırması zor çünkü. Araştırmadım bir şey bildiğim yok doktor değilim ahkam kesemem. Araştırdım diyenlere de itibar etmiyorum instagramdan okumak araştırmak değil.
zorunlu aşı peogramı olan ülkeler olduğunu bilmiyordum soruyorum var mı? Sizce insan haklarına aykırı değil mi? Dini sebeplerle yaptrmak istemeyenlere mesela dini inançlarına saygısızlık değil mi?
Din Allah ile kul arasındadır, mesela biri ibadet yapar kendi kendine buna herkes saygı duymak zorundadır. Çünkü başka kimseyi etkilemeden kendine kendine yaptığı bir şey. Ama aşı yapılmaması toplumu etkileyen bir şey. Bu sebeple bu bir özgürlük değildir.

X