Pubmed bilimsel makale sayfasıdır hanım efendi. Analiz değerleri vardır bir yayının guvenirliğini degerlendiren, çalışma fazlarını içeren, randomize kör, cift kör yapılış sekli, a b c d e güvenilirlik düzeylerini vs belirler. Bunları taramayi ilk senede ogreniriz. Taraflı yayın okumamış oluruz. Bunları daha çok biliyorsunuzdur ama
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Sanki sorgulan tek sizsiniz, bir akıllı sizsiniz dünyada, büyük resmi gören aydınlanmış kişiler... konudan uzak olduğunuz o kadar belli ki ne desem bilemiyorum. Gelmiş bana literatür tarama anlatıyorsunuz...
Bir ayınızı peadiatri servisinde geçirme şansınız olsa keşke. Keşke ailesinin doğal bağışıklık kazansin benim çocuğum diyerek aşı olmayan o el kadar bebeğin meningokoksemiden öldüğünü görmüş olsaydınız...
Bundan bilmem kaç yıl öncesinde polio virüsünden felç kalan çocukları görmediniz ya ondan bu nankorlugunuz. O zaman neden çocuklar doğal bağışıklık kazanamamis da asiyla poliodan arınmışız?
Çicek hastalığı görmedik bir aşılar sayesinde.
Tüm hepsini bu şekilde yazmayacağım.
Allah akıl fikir versin size ne diyim. Görmek istemeyene ne anlatsan boş... daha fazla kendimi yormayacağım. Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar.