asherman sendromu (rahimiçi yapışıklık) yaşayanlar lütfen yardımm

Bilmiyorum tam olarak ama öyle bişey olsa mutlaka görünürdü söylerdi doktor

Karindan bende baktirdim bir sorun yok ama yapisiklik karindan anlasilmiyorki

Ben bayağıdır takip ederim sen hala bunu mu dertleniyorsun yahu :KK43:

Şu rahim filmini çektir gitsin. İnan sonuca göre bir aksiyon alırsın. Rahatlarsın.
Benim de eskiden adetlerim 1 hafta sürerdi ve ilk üç gün yoğun gelirdi. Seneler içinde azaldı ve en son ilk gün biraz kanama ikinci ve üçüncü günler leke gelmeye başladı. Gittim filmi çektirdim önemsiz bir yapışıklık varmış sahiden. O ay da hamile kaldım.
Yapışıklık karından yada vajinal ultrasondan belli olmuyor bu arada.
Geçmiş olsun..

Ben bayağıdır takip ederim sen hala bunu mu dertleniyorsun yahu :KK43:

Şu rahim filmini çektir gitsin. İnan sonuca göre bir aksiyon alırsın. Rahatlarsın.
Benim de eskiden adetlerim 1 hafta sürerdi ve ilk üç gün yoğun gelirdi. Seneler içinde azaldı ve en son ilk gün biraz kanama ikinci ve üçüncü günler leke gelmeye başladı. Gittim filmi çektirdim önemsiz bir yapışıklık varmış sahiden. O ay da hamile kaldım.
Yapışıklık karından yada vajinal ultrasondan belli olmuyor bu arada.
Geçmiş olsun..
Yaptircamda doktor gerek gormuyor o yonlendirmedende olmuyor 4 gun suruyor adetim bu yuzden her ay ister istemez stres yapiyorum az da olsa siz vakumlami kurtaj oldunuz

Yaptircamda doktor gerek gormuyor o yonlendirmedende olmuyor 4 gun suruyor adetim bu yuzden her ay ister istemez stres yapiyorum az da olsa siz vakumlami kurtaj oldunuz
Benim doktorum da gerek görmedi kürtaj olmadığım için. Ama benim içime sinmedi.. Eşimle gittik çektirdik. Çok nadiren enfeksiyon sebebiyle de olabiliyormuş. Dediğim gibi rahim filmi çektirdiğim ay da hamile kaldım zaten.

Bir de stres tüm hormonları herşeyi etkiliyor. İnşallah bir sorun yoktur ama en azından için rahat eder. Kimi kadınlarda sebepsiz yere adet gununun/süresinin uzaması yada kısalması da görülüyor neticede. Bunu da öğrenmenin tek yolu bu.

Bir de stres tüm hormonları herşeyi etkiliyor. İnşallah bir sorun yoktur ama en azından için rahat eder. Kimi kadınlarda sebepsiz yere adet gununun/süresinin uzaması yada kısalması da görülüyor neticede. Bunu da öğrenmenin tek yolu bu.
Devlet yada ozel hangisini tabsiye edersin peki

Devlet yada ozel hangisini tabsiye edersin peki
Ben özelde çektirdim. C kollu dedikleri bir cihazla ağrısız acısız bir kaç dakikalık bir işlem. Ama İstanbul dışında oturuyorsanız bulamayabilirsiniz. Biraz araştırma yapmak lazım neresi güvenilir nasıl yaparlar. Anestezi almadım zaten iki üç dakika sürüyor.

Ben özelde çektirdim. C kollu dedikleri bir cihazla ağrısız acısız bir kaç dakikalık bir işlem. Ama İstanbul dışında oturuyorsanız bulamayabilirsiniz. Biraz araştırma yapmak lazım neresi güvenilir nasıl yaparlar. Anestezi almadım zaten iki üç dakika sürüyor.
sonucunuz ne cikti acaba neyden dolayi sikayet edip gitmistinjz

Aslında yazmıştım. Adetimin süresi ve miktarı azaldı. Doktorum gerek görmediği halde filmi çektirdim. Rahimde yapisiklik görüldü.
Iste benimkide gerek gormuyor ama yonlendirmeden yapilmiyo diyo bazilari da o yuzden arada kaldim sizin eski duzene donmustur umarim 6 gun suruyordu 4 gun suruyor benim simdi vakumla kurtaj oldum ilk 2 ay hersey normaldi 3.aydan itibaren azalma oldu

Merhaba regl oldun mu canimmm seni merak ettim

Merhaba canim evet regl oldum. Pazar sabahı regl oldum carsamba gunu azaldi cuma gunu tamamen bitti. Bir sorun yoktur umarim. Azaldi derken nasil bir fak oldu sizde? Mesela gunde kac ped degistiriyorsunuz yada kacinci gunu bitiyor regliniz?

Merhaba canim evet regl oldum. Pazar sabahı regl oldum carsamba gunu azaldi cuma gunu tamamen bitti. Bir sorun yoktur umarim. Azaldi derken nasil bir fak oldu sizde? Mesela gunde kac ped degistiriyorsunuz yada kacinci gunu bitiyor regliniz?
Onceden 6.gun abdest alirdim yani o gun biterdi simdi 4.gun bitiyo 5.gun dusa giriyorum boyle birsey oldu 1.2.gun eh iste kanamam 3.4.gun damla damla geliyor toplam 4 gun boyunca 10 12 ped kirleniyor toplam

Iste benimkide gerek gormuyor ama yonlendirmeden yapilmiyo diyo bazilari da o yuzden arada kaldim sizin eski duzene donmustur umarim 6 gun suruyordu 4 gun suruyor benim simdi vakumla kurtaj oldum ilk 2 ay hersey normaldi 3.aydan itibaren azalma oldu
Özel hastaneye gidersen kimsenin yönlendirmesi gerekmez. Ben kafama göre gittim mesela. Yani dediğim gibi ya bu olayı kafadan atacaksın ya da bir çözüm bulacaksın. Boyle hayat geçmez ki. Hep bunu düşünerek, hep korkarak.

Bu arada ben doğumdan sonra henüz adet olmadım. Bilmiyorum ne şekilde olacak..

Özel hastaneye gidersen kimsenin yönlendirmesi gerekmez. Ben kafama göre gittim mesela. Yani dediğim gibi ya bu olayı kafadan atacaksın ya da bir çözüm bulacaksın. Boyle hayat geçmez ki. Hep bunu düşünerek, hep korkarak.

Bu arada ben doğumdan sonra henüz adet olmadım. Bilmiyorum ne şekilde olacak..
Ozelde ucreti nedir acaba emziriyorsan belki ondan adet olmadin bazilarinda oluyormus oyle duymustum

kizlar selam, bende 19 ocakta kurtaj oldum malesef. 15 subatta ilk adetimi gordum hem miktari hemde zamani normaldi herzamanki adetlerim gibi. ama 2.adetim gecikti kizlar hala olamadim bugun 32.gun. ilk aylar boyle gecikmeler normal mi yada yapisiklik olmus olabilir mi? yapisiklik olsa ilk adet normal sekilde olurmuydu?

kizlar selam, bende 19 ocakta kurtaj oldum malesef. 15 subatta ilk adetimi gordum hem miktari hemde zamani normaldi herzamanki adetlerim gibi. ama 2.adetim gecikti kizlar hala olamadim bugun 32.gun. ilk aylar boyle gecikmeler normal mi yada yapisiklik olmus olabilir mi? yapisiklik olsa ilk adet normal sekilde olurmuydu?
Bir kaç ay düzensizlik olması çok normal. Rutin kontrollerinizi aksatmayın. Kendinizi ve vücudunuzu en iyi siz tanırsınız. Bir gariplik seziyorsanız üzerine gidin.
Ama şuan için normal..

Daha önce yazdığım gibi benimde başıma asherman sendromu yani rahim yapışıklığı durumu gelmisti, sonrasında anlattığım gibi Dr.Ömer Faruk Vanlıoğlu'na gittim. Operasyonla açmıştı histeroskopiyle ve cok iyi bir doktor olması nedeniyle onermistim. Simdi de cok sükür Allahıma ki hamileyim. Başına gelmis olanlar icin ozellikle yazdım ki acaba tekrar hamile kalırmıyım gibi kaygılar yaşıyor insan ister istemez.

X