Asgarı ücret

Putto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
750
243
33
31
Danışmak istediğim bir konu var hanımlar;
2019 mevzuatına göre agi dahil olmadan maaş verebiliyor mu işveren?
Arastırdığıma göre maasa dahil olarak en düşük bekar cocuksuz kişiye 2020 lira olarak ya da agi 190 olarak 3 ayda. 190*3 ödemek zorunda .toplu olarak .
Bu konuda bilgisi olan ssk denetmeni, ssk da çalısan ya da , mevzuata hakim arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.

Asgari ücrette AGİ dahil 2.020.- TL'dir.

Bazı işyerleri konuşmaya dahil olarak maaş+AGİ vermektedir.

Ayrıca AGİ'yi aylık vermek zorunda diye biliyorum. Neden 3 aylık veriliyor?

Eskiden 3 aylık muhtasar vardı . O artık yok aylık veriliyor beyannameler (Yanlış bilgi olmasın ama öyle olmalı)

Ayrıca AGİ zaten devletin işçiye vermiş olduğu işvereninde muhtasar beyannamesinden düştüğü bir indirimdir.

Bazı işverenler maalesef bu konuda uyanık davranıyor.

Aslında 3.000.- TL maaşla anlaşıyor ve AGİ dahil deniyorsa aslında sizin maaşınız 2.800.- TL'dir
(AGİ yaklaşık 200.- TL)

Yanlış biliyor ve düşünüyorsam lütfen muhasebeci arkadaşlar beni düzeltsin .

Bende doğrusunu öğreneyim.

Ve resmi olarak 2.020 .- TL net altını gösteremez işveren

Eğer SGK gün sayısını eksik göstemezse.

Aynen öyle hanımefendi bende öyle biliyorum, muhasebeci varsa aramızda sormak istedim bende .
O durumda şikayet edecegım cunku duruma göre.
Kesin bilgi almadan konusmak istemedim . Yanıtınız da cok tatmın ediciydi , tesekkurler:)

Şikayet etseniz ceza yerler.. asgariden asagisini ödeyemezler..

Şikayet etseniz ceza yerler.. asgariden asagisini ödeyemezler..
Bakanlıgı aradım ve şikayet etsenizde size gelene kadar cok uzun zaman gecer dedi .
İlk patronla konusacagım, ama bu işin peşini bırakmayacağım.

Bakanlıgı aradım ve şikayet etsenizde size gelene kadar cok uzun zaman gecer dedi .
Yapılması gerekenı hala yapmazlarsa , en olmadı iş değiştirin su an her yerde aynı maas zaten.. bosuna vakit kaybetmeyın..

Doğru aynen bu sekilde.
3 aylık muhtasar beyanname yine var 10 kişiden az işçi çalışan yerler 3 ayda bir bildirim yapabilir. ama bordrolar aylık yapıldığı için agi de aylık gösteriliyor.

2020 TL senin agi dahil aldığın maas.

Bu parayı verip ayrıca agi de vermiyor işveren agi yi zaten bordroda gösteriyor.
Yani bu SSK ödemesinde ve beyanname ödemesinde işverene kolaylık sağlıyor daha çok. İşçinin eline ek olarak vermiyor yani.

Evli ve 2 çocuklu olsaydın asgari Ücret alan biri olarak eline 2.116.82 TL geçecekti agi dahil

Bu ciddi mi?
Size kimse böyle bir şey söyleyemez .
Bunu söyleyeni de şikayet etmek lazım. Of güzel ülkemin haline bak..

Bu ciddi mi?
Size kimse böyle bir şey söyleyemez .
Bunu söyleyeni de şikayet etmek lazım. Of güzel ülkemin haline bak..
Öyle bir Söyler ki ...

Ben tehdit aldığı için polise giden kişiye polisin " siz kendi başınızın çaresine bakın biz ne yapalım " dediği bir olaya Şahit oldum.

Agi dahil olmadan diye bir tanım yoktur. Maaşınızda agi mutlaka yer almak zorundadır. Size agi olmadan ödeme yapacağız diyorlarsa muhtemelen o tutar kadar ücretsiz izin kullandırırlar bordroda. Bunun için her ay hesap pusulanızı kontrol edin ayrıca e devlettende sgk prim gün sayınıza bakın tam mı eksik mi diye?

Bu arada eğer işveren size asgari ücret agi dahil 2020 TL iken size agi dahil 1828 TL öderse burada kendini her türlü haklı çıkarabilir. Eksik gün gösterir, avans gösterir veya o günlerde işe gelmediğinize dair tutanak tutturur bir iki yandaşını şahit gösterip imzalatır kaç türlü yolu var yani.

Son olarak zaten bu zihniyetteki bir insanın yanında çalışmayın ama yanacak bir kıdeminiz yoksa.

1800 lira ödedi sadece. Bundan ötürü konusmadan para çekmedim. Bankayada direkt maas olarak degıl para olarak yollamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…