Asgari ücrette AGİ dahil 2.020.- TL'dir.
Bazı işyerleri konuşmaya dahil olarak maaş+AGİ vermektedir.
Ayrıca AGİ'yi aylık vermek zorunda diye biliyorum. Neden 3 aylık veriliyor?
Eskiden 3 aylık muhtasar vardı . O artık yok aylık veriliyor beyannameler (Yanlış bilgi olmasın ama öyle olmalı)
Ayrıca AGİ zaten devletin işçiye vermiş olduğu işvereninde muhtasar beyannamesinden düştüğü bir indirimdir.
Bazı işverenler maalesef bu konuda uyanık davranıyor.
Aslında 3.000.- TL maaşla anlaşıyor ve AGİ dahil deniyorsa aslında sizin maaşınız 2.800.- TL'dir
(AGİ yaklaşık 200.- TL)
Yanlış biliyor ve düşünüyorsam lütfen muhasebeci arkadaşlar beni düzeltsin .
Bende doğrusunu öğreneyim.
Ve resmi olarak 2.020 .- TL net altını gösteremez işveren
Eğer SGK gün sayısını eksik göstemezse.
Veriyorlar maalesef..asgari ücret agi dahil 2020 liradır. daha azını veremez ki.
Bakanlıgı aradım ve şikayet etsenizde size gelene kadar cok uzun zaman gecer dedi .Şikayet etseniz ceza yerler.. asgariden asagisini ödeyemezler..
Bankaya maas olarak degılde , para gonderimi olarak yatırıyor.nasıl veriyolar?
açık anlatır mısınız*
Bankaya maas olarak degılde , para gonderimi olarak yatırıyor.
Yapılması gerekenı hala yapmazlarsa , en olmadı iş değiştirin su an her yerde aynı maas zaten.. bosuna vakit kaybetmeyın..Bakanlıgı aradım ve şikayet etsenizde size gelene kadar cok uzun zaman gecer dedi .
İlk patronla konusacagım, ama bu işin peşini bırakmayacağım.
Doğru aynen bu sekilde.Asgari ücrette AGİ dahil 2.020.- TL'dir.
Bazı işyerleri konuşmaya dahil olarak maaş+AGİ vermektedir.
Ayrıca AGİ'yi aylık vermek zorunda diye biliyorum. Neden 3 aylık veriliyor?
Eskiden 3 aylık muhtasar vardı . O artık yok aylık veriliyor beyannameler (Yanlış bilgi olmasın ama öyle olmalı)
Ayrıca AGİ zaten devletin işçiye vermiş olduğu işvereninde muhtasar beyannamesinden düştüğü bir indirimdir.
Bazı işverenler maalesef bu konuda uyanık davranıyor.
Aslında 3.000.- TL maaşla anlaşıyor ve AGİ dahil deniyorsa aslında sizin maaşınız 2.800.- TL'dir
(AGİ yaklaşık 200.- TL)
Yanlış biliyor ve düşünüyorsam lütfen muhasebeci arkadaşlar beni düzeltsin .
Bende doğrusunu öğreneyim.
Ve resmi olarak 2.020 .- TL net altını gösteremez işveren
Eğer SGK gün sayısını eksik göstemezse.
Bu ciddi mi?Bakanlıgı aradım ve şikayet etsenizde size gelene kadar cok uzun zaman gecer dedi .
İlk patronla konusacagım, ama bu işin peşini bırakmayacağım.
Öyle bir Söyler ki ...Bu ciddi mi?
Size kimse böyle bir şey söyleyemez .
Bunu söyleyeni de şikayet etmek lazım. Of güzel ülkemin haline bak..
Agi dahil olmadan diye bir tanım yoktur. Maaşınızda agi mutlaka yer almak zorundadır. Size agi olmadan ödeme yapacağız diyorlarsa muhtemelen o tutar kadar ücretsiz izin kullandırırlar bordroda. Bunun için her ay hesap pusulanızı kontrol edin ayrıca e devlettende sgk prim gün sayınıza bakın tam mı eksik mi diye?Danışmak istediğim bir konu var hanımlar;
2019 mevzuatına göre agi dahil olmadan maaş verebiliyor mu işveren?
Arastırdığıma göre maasa dahil olarak en düşük bekar cocuksuz kişiye 2020 lira olarak ya da agi 190 olarak 3 ayda. 190*3 ödemek zorunda .toplu olarak .
Bu konuda bilgisi olan ssk denetmeni, ssk da çalısan ya da , mevzuata hakim arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.
Aynen bu cümleyi kurdu , yanıt veren kişiBu ciddi mi?
Size kimse böyle bir şey söyleyemez .
Bunu söyleyeni de şikayet etmek lazım. Of güzel ülkemin haline bak..
1800 lira ödedi sadece. Bundan ötürü konusmadan para çekmedim. Bankayada direkt maas olarak degıl para olarak yollamış.Agi dahil olmadan diye bir tanım yoktur. Maaşınızda agi mutlaka yer almak zorundadır. Size agi olmadan ödeme yapacağız diyorlarsa muhtemelen o tutar kadar ücretsiz izin kullandırırlar bordroda. Bunun için her ay hesap pusulanızı kontrol edin ayrıca e devlettende sgk prim gün sayınıza bakın tam mı eksik mi diye?
Bu arada eğer işveren size asgari ücret agi dahil 2020 TL iken size agi dahil 1828 TL öderse burada kendini her türlü haklı çıkarabilir. Eksik gün gösterir, avans gösterir veya o günlerde işe gelmediğinize dair tutanak tutturur bir iki yandaşını şahit gösterip imzalatır kaç türlü yolu var yani.
Son olarak zaten bu zihniyetteki bir insanın yanında çalışmayın ama yanacak bir kıdeminiz yoksa.
Ülke ne hale geldi demekten kendimi alamıyorum.Öyle bir Söyler ki ...
Ben tehdit aldığı için polise giden kişiye polisin " siz kendi başınızın çaresine bakın biz ne yapalım " dediği bir olaya Şahit oldum.
Bu bir de en az on senelik olayÜlke ne hale geldi demekten kendimi alamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?