- 19 Haziran 2012
- 30.178
- 38.363
- 598
- 34
- Konu Sahibi themis1990
-
Bu soruyu ciddi ciddi sordunuz mu?Kaldı ki kim asgari ücretle çalışıyor ki artık?
Nasıl yani????Her ülkede yapılan bir kesinti zaten ülkemizde az bile yapılıyor. Almanya'da 1000 euro veriyorlar sözde eline geçen 600-500 euro oluyor (işsizlik bürosu ve kiliseler için vergi kesiliyor). Kaldı ki kim asgari ücretle çalışıyor ki artık?
Ben asgari ücretin artmasına karşıyım. Bunun zincirleme bir zam operasyonuna dönüşeceğine inanıyorum.
Asgarî ücretle kim mi çalışıyor? Benim çalıştığım yer 1000 kişilik bi fabrika ve asgari ücret canım daha bi çok fabrika ve işletme var hepsi asgari ücretHer ülkede yapılan bir kesinti zaten ülkemizde az bile yapılıyor. Almanya'da 1000 euro veriyorlar sözde eline geçen 600-500 euro oluyor (işsizlik bürosu ve kiliseler için vergi kesiliyor). Kaldı ki kim asgari ücretle çalışıyor ki artık?
Ben asgari ücretin artmasına karşıyım. Bunun zincirleme bir zam operasyonuna dönüşeceğine inanıyorum.
Bu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.Nasıl yani????
Sen bu ülkede yaşamıyor musun???
Kim mi asgari ücretle çalışıyor? Bunu sorman için cidden evden hiç dışarı çıkmaman lazım.
Kaldı ki asgari ücretin daha alt kategorilerinde perişan insanlar var; taşeron sınıfı!
Ben hiç kimse bu ücrette çalışmıyor demedim. Az kişi var dedim. Bizim çalıştığımız fabrikaların işçileri asgari ücret almıyor bu arada.Asgarî ücretle kim mi çalışıyor? Benim çalıştığım yer 1000 kişilik bi fabrika ve asgari ücret canım daha bi çok fabrika ve işletme var hepsi asgari ücret
Yok arkadaş sen bizim ülkeden değilsinBu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.
Sadece sizinki istisna ozaman canımBen hiç kimse bu ücrette çalışmıyor demedim. Az kişi var dedim. Bizim çalıştığımız fabrikaların işçileri asgari ücret almıyor bu arada.
Bu kanıya nasıl vardınız?Yok arkadaş sen bizim ülkeden değilsin
Şaka gibisin cidden şaka gibisin.Bu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.
Sizin sozlerinizden asgarî ücretle çalışan sayısının asgarî olduğunu iddaa etmenizden vardım sonuna kadar da arkasındayım lafiminBu kanıya nasıl vardınız?
Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Asgari ücret alan kişiler asgari dir bu ülkede ne demek?Şaka gibisin cidden şaka gibisin.
15 yıla yakındır organize sanayi bölgesinde fabrikada çalışıyorum. Girişte insanlar asgari ücret alır vasıfsızsa. Ama başladın iş başka bir şeyse ona göre maaş farkı olur. Mesela bir forklift operatörü asgari almaz ama arada uçurum olmaz, 100-200 fazla alır. Bizzat üretimin içindeyim.
Sizin iş yeriniz nasıl bir yerse artık çok veren patronu görmedim şimdiye kadar. Elinden gelse daha azını verir. Bu genel anlamda böyle.
Ama adamlar da haklı. Tüm giderler her yıl zamlanıyor ama yurt dışı bazlı krizlerden dolayı adamların ürünlerinin fiyatı aynı kalıyor.
senin dediklerin bana inandırıcı gelmedi.
sen bir yorum yap bakalım dediğine.Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Asgari ücret alan kişiler asgari dir bu ülkede ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?