• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşçılıkta benim diyenler, hadi bi el atıverin :)

alabalık yapıcam canım... pilavı çocuklar ve eşim istediği için mecburen yapıcam...

Bir salata tarifide vereyim gaza geldim :KK53:
Rokaları erken saatte yıkayıp kurut güzelce sonra yeşil soğan ve rokaları doğra ince ince. En sert ezine inek peynirinden de doğra ufak ufak. Üzerine de bol limonlu sarımsaklı ve zeytinyağlı sos yap bayılırlar.

Ben çok balık yaparım salatalarımı beğenirler hep. Tavsiye ederim.

Bir salata tarifide vereyim gaza geldim :KK53:
Rokaları erken saatte yıkayıp kurut güzelce sonra yeşil soğan ve rokaları doğra ince ince. En sert ezine inek peynirinden de doğra ufak ufak. Üzerine de bol limonlu sarımsaklı ve zeytinyağlı sos yap bayılırlar.

Ben çok balık yaparım salatalarımı beğenirler hep. Tavsiye ederim.

ya rokayı herkes seviyo ama laf açılmışken sorayım... ben rokanın kokusuna dayanamıyorum... çok uğraştım sevebilmek için... bol limon sık ye dediler denedim yoğurtla ye dediler denedim... ama kokusuna dayanamıyorum... aslında çok otçulum :) marul maydonoz yeşil soğan dere otu tere ekşi ot her otu yerim... ama rokayı nedense evemiyorum... millet hapır hupur yiyo ben bakıyorum öyle...

Birde yanina patates atin firina baharat serpin biraz yağ sarimsak ve bi parça moyonezle karistirin balikla super oluyor

ya rokayı herkes seviyo ama laf açılmışken sorayım... ben rokanın kokusuna dayanamıyorum... çok uğraştım sevebilmek için... bol limon sık ye dediler denedim yoğurtla ye dediler denedim... ama kokusuna dayanamıyorum... aslında çok otçulum :) marul maydonoz yeşil soğan dere otu tere ekşi ot her otu yerim... ama rokayı nedense evemiyorum... millet hapır hupur yiyo ben bakıyorum öyle...

Birde böyle dene canım belki yiyebilirsin. Peynir biraz acısınj falan alıyor çünkü. Eskiden bende yiyemezdim şîmdi götürüyorum :)

Biz balık yaptığımızda tarhana çorbası da yapıyoruz .balığın yanına kıvırcık ya da marul salatası . helva da sonrdan genelde hazır tahin helvası :oops: Bizde pilav ya da makarna olmaz yani hiçte olmadı . ama çorba illaki olur o_O

Bu tarifi iki katına çıkarabilirsin. Senin kâselerin daha dolu olur mesela her kap iki kişi içinse. Çünkü bunda 4 güveç yarıya kadar doluyor. Ya da dar sufle kabında bir parmak kalır. Ben en son yapalı bayağı oldu ama balık sofrasını yakınlarıma yapmıştım tarifin iki katıyla. Onlar sofradayken tabakları toplayıp sofranın bir kaç yerine koymuştum güveçleri ikişer kişi için. Tahin biraz ağır olduğu için bir kaç kaşık kesiyor. Kimisi de ikinci güveç istiyor.:KK45:

Sayınız 8 i aşmıyorsa herkese ayrı kase olur. Güveçler sıcak olduğu için bir tatlı tabağıyla getirirsin altında. Ama tatlın rahat rahat yetişsin istiyorsan haşhaşlı revani de düşünebilirsin mesela.

slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum :KK66:
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
Balık olduğu için sütlü bir tatlı olmayacağına göre, şekerpare yada kadayıf tarzı birşey yapabilirsiniz. Hele yaprak sarma varsa bence kadayıf onnnnnnn numara olur :) Marketten hazır kadayıf alıp ıslayabilirsiniz hem pratik olur. Oh ya canım istedi bak şimdi. Bende mi gelsem yemeğe, öğrenciyik açız :KK70:

RokkayI güzelcene yıka ve biraz kopartarak küçült bir avuç dolusu ceviz kır at içine. Kokteyl domates ekle çok küçülmeden. Istersen yeşil taze soğan istersen kırmızı soğan Julyen usulü doğra karıştır hepsini. Biraz kara biber tuz nar ekşisi.. :kk77:ağzım sulandı

slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum :KK66:
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
ben el atayım . konuyu yerine taşıyayım.
ve açtığımız yere dikkat edelim diyede ekleyeyim

Bu tarifi iki katına çıkarabilirsin. Senin kâselerin daha dolu olur mesela her kap iki kişi içinse. Çünkü bunda 4 güveç yarıya kadar doluyor. Ya da dar sufle kabında bir parmak kalır. Ben en son yapalı bayağı oldu ama balık sofrasını yakınlarıma yapmıştım tarifin iki katıyla. Onlar sofradayken tabakları toplayıp sofranın bir kaç yerine koymuştum güveçleri ikişer kişi için. Tahin biraz ağır olduğu için bir kaç kaşık kesiyor. Kimisi de ikinci güveç istiyor.:KK45:

Sayınız 8 i aşmıyorsa herkese ayrı kase olur. Güveçler sıcak olduğu için bir tatlı tabağıyla getirirsin altında. Ama tatlın rahat rahat yetişsin istiyorsan haşhaşlı revani de düşünebilirsin mesela.

toplam altı kişiyiz canım.. zaten altı kasem var.. tam yeter kişi başı...
bu ölçüden azcık fazla olsa yeter sanırım.. çok teşekkürler canım..:)

Back