• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşçılıkta benim diyenler, hadi bi el atıverin :)

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum :KK66:
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...

mönüden pilavı çıkarın bence,gereksiz.Zaten sarma,börek var.Yenmeyecektir.Tatlı olarak helva derim.Çikolata soslu bir irmik veya un helvası olabilir

slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum :KK66:
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
Ben balık yapınca fırın helvası alıyorum genelde. Fırına atp eritince muhteşem oluyor. Bulamazsam normal tahin helvası da koyabiliyorum. Balıktan sonra adet helva verilmesidir. Şerbetli tatlı falan olmaz.

Bir de ufak bir tavsiye, balığın yanına bu saydıklarınız yapılmaz. Balık tek ya da diğer deniz ürünleriyle menü yapılır. Belki hafif bir zeytinyağlıyla. Ama börek sarma pilav falan bence olmamış.

Hafif bir tatlı gider bence
sütlü tatlılar olabilir.

Ben balık yapınca fırın helvası alıyorum genelde. Fırına atp eritince muhteşem oluyor. Bulamazsam normal tahin helvası da koyabiliyorum. Balıktan sonra adet helva verilmesidir. Şerbetli tatlı falan olmaz.

Bir de ufak bir tavsiye, balığın yanına bu saydıklarınız yapılmaz. Balık tek ya da diper deniz ürünleriyle menü yapılır. Belki hafif bir zeytinyağlıyla. Ama börek sarma pilav falan bence olmamış.

canım balığı ve sarmayı bizzat istediler... onlar istedi diye kırmadım... pilavı da eşim pilavsız sofraya oturmadığı için mecburen yapıcam... biraz toparlama bir menü oldu ama napıyım.. herkes bişey istiyor.. o yüzden benim de kafam çorbaya döndü :) menü karışık olduğu için zaten tatlıya karar veremedim :)

Back