Asansörsüz evde hamile olan var mı

mimarihanim

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2023
19
1
30
Hamileyim. 5. Katta oturuyorum. Evde asansör yok. Doğum zamanı sancım gelirse merdiven inebilecek gücüm olur mu? Yalancı sancı olursa telaşla boşuna inersem diye korkuyorum

Hamileyim. 5. Katta oturuyorum. Evde asansör yok. Doğum zamanı sancım gelirse merdiven inebilecek gücüm olur mu? Yalancı sancı olursa telaşla boşuna inersem diye korkuyorum
Oluyor oluyor korkmayin. Ha diye gelmiyor yavaş yavaş eşinizden destek alarak inerseniz. Zaten doğum başlama anına kadar gelip gidiyor sancılar.

İnebilcek gücünüz olur hatta ayaklarınızı açarak inerseniz doğumuza yardımı bile olur. Sancı ile yürüme egzersizlerine bakın. Zaten son dakikaya kadar durmazsanız evde dinlene dinlene inersiniz

Benimde öyle 37 haftadan sonra merdivenleri günde 3 kere ikişer ikişer inip çıktığım oldu yan dönerek te indim çıktım 34 haftaya kadar her gün işe gittim falan merdivenlerin hiç bir zorluğu olmadı çok büyük yardımı oldu bence 39+1 de suyum geldi çok az kanamam oldu ve evi toparladım bıyıklarımı kaşımı aldım yürüyerek 650 metre uzaklıktaki hastaneye gittim iki buçuk saatte doğumumu yaptım çok şükür öyle suyum geldi hemen doguracam ay sancı girdi bağırsam çocuk çıkacak olmuyor korkmayın

Doğum öyle aniden başlayıp sizi dermansız bırakan bir süreç değil. Mesela ben saatlerce evde sancı çekip, doğumun en ileri aşamasında, yani aktif doğum başlayınca hastaneye gittim. O anda bile arabayı güzelce park edip, çantalarımızı alıp öyle girdim acile :)) acile girdikten 1,5 saat sonra da doğurdum :) yani rahat olun. Sancı aralarında sıkıntısız merdicenlerden inebilirsiniz.

Sanci gelince hemen dogum olmuyor. Ilk gebelikse zaten acilmalar uzun sürer. Gidip hastanede bile bekleyebilirsiniz. Nasil sancilar olduguna da bagli :) 5 dk da bir sanci duzenli sekilde geliyorsa hastaneye geçin

Yaa hepinize çook teşekkür ederim. İlk gebeliğim. Ailem de eşimin aileside bizden farklı şehirdeler. Muhtemelen doğum sancısı olduğunda eşim işte olur. Daha 9. Haftadayım. Ama aklımda hep merdiven derdi vardı. Gerçekten hepinizin yorumu bana çok iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…