Anket Aşağıdaki film repliklerinden aşkı sizce en iyi hangisi anlatıyor?

Aşağıdaki film repliklerinden aşkı sizce en iyi hangisi anlatıyor?

• Ankete Katılan
    90
Max Abbitt: Gerçek aşk, gerçekten olmadığı yerde asla bulunamaz ve gerçekten olduğu yerde de asla saklanamaz (Kissing A Fool)
Nash: Hayatımın en önemli keşfini yaptım. Gerçek mantık, sadece aşkın gizemli denklemlerinde bulunabilir. Bu gece burda olmamın tek sebebi sensin. Benim varoluş sebebim sensin. Benim ben olmamın sebebi sensin (A Beautiful Mind)
W. Parish: Aşk tutkudur, takıntıdır, onsuz yaşayamayacağınız birisidir. Bence sırıl sıklam aşık ol, deli gibi sevdiğin ve seni seven birini bul. Onu nasıl bulacaksın? Mantığını unut ve kalbini dinle. Denemen gerek, denemediysen yaşamamışsındır (Meet Joe)
İşte şıklar arasından bu üçü...En güzel betimler Aşkı ve hAkiki sevdayı..
Bir de ben ekleyim,naçizane..
Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde,
Allah'tan nasıl korkmaz, insan Onu sever de...(Nfk..)
Anket için teşekkürler

Asya: Sevgi neydi? Sevgi emekti, sevgi dostça uzanan insan eliydi (Selvi Boylum Al Yazmalım)

Cengiz Aytmatov'un bu anlayışını her zaman sevdim!

Nash: Hayatımın en önemli keşfini yaptım. Gerçek mantık, sadece aşkın gizemli denklemlerinde bulunabilir. Bu gece burda olmamın tek sebebi sensin. Benim varoluş sebebim sensin. Benim ben olmamın sebebi sensin (A Beautiful Mind)
bence bu ama şunuda unutmamak lazım gerçek hayatta prof nash i karsısı hastalanınca terketmiştir :)

W. Parish: Aşk tutkudur, takıntıdır, onsuz yaşayamayacağınız birisidir. Bence sırıl sıklam aşık ol, deli gibi sevdiğin ve seni seven birini bul. Onu nasıl bulacaksın? Mantığını unut ve kalbini dinle. Denemen gerek, denemediysen yaşamamışsındır (Meet Joe)

Eğer sana seni sevdiğimi söylersem sonsuza dek benim olur musun? (Casper)

eşim, bitanem, ruh ikizim.. herseyim... biz'i BİZ yapan replikler...

Kader, sevdiğin kişi için tesadüflerden bir köprü inşa etmektir.
My Sassy girL (kore filmi)

Büyük Büyükanne: Aşka tamamen teslim olana dek onun ne olduğunu asla bilemeyeceksin (Fools Rush In) :içelim:

W. Parish: Aşk tutkudur, takıntıdır, onsuz yaşayamayacağınız birisidir. Bence sırıl sıklam aşık ol, deli gibi sevdiğin ve seni seven birini bul. Onu nasıl bulacaksın? Mantığını unut ve kalbini dinle. Denemen gerek, denemediysen yaşamamışsındır (Meet Joe) :asigim:

Asya: Sevgi neydi? Sevgi emekti, sevgi dostça uzanan insan eliydi (Selvi Boylum Al Yazmalım)

Selvi boylum al yazmalımdan aklımda kalan tek cümledir.
Birde My Sassy Girlde aklımda kalan bir cümle var aşkı en iyi anlatan sözdür bana göre..
Kader; Sevdiğin kişi için tesadüflerden bir köprü inşa etmektir..

Don Juan: Hayatta sadece dört değerli soru vardır. Kutsal nedir, ruh neden yapılmıştır, uğrunda yaşamaya değen nedir, uğrunda ölmeye değen şey nedir? Hepsinin cevabı aynı: Sadece sevgi (Don Juan Demarco)

Büyük Büyükanne: Aşka tamamen teslim olana dek onun ne olduğunu asla bilemeyeceksin (Fools Rush In)

bu üçü biraz daha ayrılıyor diğerleri içinde (bence)

Harris: Aşkın nerede başlayacağını asla bilemiyoruz ,ama nasıl oluyor da ne zaman biteceğini hep anlıyoruz doğru tespit:D

Açıkçası, eğer aptal gibi görünmeyi göze alamıyorsan, aşık olmayı hak etmiyorsundur

Büyük Büyükanne: Aşka tamamen teslim olana dek onun ne olduğunu asla bilemeyeceksin (Fools Rush In)

Max Abbitt: Gerçek aşk, gerçekten olmadığı yerde asla bulunamaz ve gerçekten olduğu yerde de asla saklanamaz (Kissing A Fool)
Birbirimiz için yanlış kişiler olduğumuzu söyleme. Ben şöyle görüyorum. Biz başka hiç kimse için doğru kişiler değiliz` (The Cutting Edge)
Emily: Açıkçası, eğer aptal gibi görünmeyi göze alamıyorsan, aşık olmayı hak etmiyorsundur (A Lot Like Love)
Ninny Threadgoode: Bir kalp kırılmış olabilir, ama atmaya aynı şekilde devam eder (Fried Green Tomatoes)
IIsa: Öp beni. Bir daha asla öpemiyecekmişsin gibi öp (Casablanca)

Don Juan: Hayatta sadece dört değerli soru vardır. Kutsal nedir, ruh neden yapılmıştır, uğrunda yaşamaya değen nedir, uğrunda ölmeye değen şey nedir? Hepsinin cevabı aynı: Sadece sevgi (Don Juan Demarco)

IIsa: Öp beni. Bir daha asla öpemiyecekmişsin gibi öp (Casablanca)

bana bu 3 ü daha derin geldi....

Back