Bütün evreleri geçiren biri olarak yazayım..
ne bende ne eşimde sorun yok açıklanamayan durum...
2 kez klomenle(yani ilaçla) , 2 kez gonol-f (yani iğneli) ile aşılama tedavisi yaptırdım..
hiç birinde gebelik elde edemedim.şimdi tüp bebek tedavsine başladım.yumurtalarım toplandı.tranfer günümü bekliyorum.
tabi ne olacağı belli olmaz ama ben sizin yerinizde olsam aşılamayı iğneli tedavi yaptırırdım.ileride tüp bebek yaptırma durmunuz oldumu rapor alabilmek için 2 kere iğne ile yapılmış aşılama istiyor.klomenle(ilaçla) yapılanı kabul etmiyor. tabi sorun eşinizde değilse yada tüpleriniz tıkalaı değilse yada düşük yumurta rezerviniz yoksa..
hsg yi kesinlikle çektirin derim.hem tüplerinizin durumunu öğrenmiş olursunuz.hem de film çekilirken kullanılan ilaç tüpleri temizliyor.tüpler temizlendği için o ay hamila kalma ihtimail yüksek oluyor,ben devlet hastanesinde yptırdım hiç acı hissetmedim.çevrenizdeki bütün özel hastaneleri arayıp fiyat bilgisi alın.belki bütçenize uygun bulursunuz.ileride tüp bebek raporu almak için de işinize yarar.
birde hazır devlet hastanesindesin amh(yumurtalık rezervi) nin tahlilinide yaptırın derim.hem rezervinizi öğrenmiş olursunuz ileride tüp bebek için lazım olabilir.doktorlar kademeli kademeli ilerliyorlar ben iki senedir ancak tüp bebek olayına gelebildim önceden bilseydim hepsini bir anda yaptırırdım.inşallah ilk aşılamanızda gebe kalabiliriniz