AS(ankilozan spondilit) ve RA(ramatoid artrit ) hastaları beraber iyileselim ....

İnsalllah balım

İnsalllah balım
Ben şu an hamileyim sanırım tüp bebekle ikinci denememdi . Cuma gününe kese görmeye çağırdı doktorum çok şükür Allah isteyen herkese nasip etsin. Bu süreçte kullandığım anti TNF Humirayi hic bırakmadım hala kullanıyorum ve romotologum 5 aylık hamile olana kadar rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi. Ama kalp atışı duyduktan sonra doktorla konuşup bırakabilirim. Anti TNF nin doğurganlığa iliskisi yok hatta bağışıklığı baskıladığı için vücut bebeği yabancı madde olarak görmüyormuş tersine olumlu etkisi varmış yani

Rabbim sağ Salim kucugina almayı nasip etsin inşallah balım inşallah darısı bana ve istiyen herkese benim bi tane kaybım var ozmn hastalığımi bilmiyordum yani bulunmamıştı daha şimdi de hiç bir ilaç kullanmıyorum nasip ederse bnde aşılama olcam 3 seneye yakın gebelik olmuo ne eşimde ne bnde sıkıntı yok

Çok sağol canım Yaşın kaç canım ? Bizde ağır sperm azlığı vardı aşılama yapmadılar direkt tüp bebeğe yönlendirdiler bende de polikistik over var ama ben her ay yumurtlayan zamanında regl olan bir pko yum yani pek engel değildi. Ama bizim bu romatizmal rahatsızlıklarımız aktif zamanlarda vücudumuz bağışıklık sistemi çok çalışıyor mesela embriyo oluşsa bile bence bu yüzden atıyor embriyoyu. Bu denememde doktor transferle birlikte bi de extra olarak kortizon içeren prednol diye bir hap verdi bağışıklığı baskılayıcı. Bence bu hapın etkisi oldu pozitif görmemde. Aşılama yaptıracağın sırada kadın doğumcuya bunu danış romatolojik rahatsızlığını da kesinlikle anlat.

Ewet çok doğru demişsin canım belki ki de ilk gebeliği mi oyuzden kaybettim bnim yaşim 27 eşimin 33 kuzum bilgilendirmen için çok saol kesinle dicem demiştim zaten ama bu ilacı soylicem kendisi ilaç flnn bahsetmemisti

Toplamda 10 gün falan kullandım transferden önce başladım sonra bıraktım. Bence aşılamada da kullanılıyordur tabi doktorun artık ne derse o . Hayırlısıysa olsun canım benim ben de 31 yaşındayım Allah isteyen ve emek harcayan herkesin kucağını doldursun

Aminn Allah razı olsun canım bnim

Arkadaşlar ben ölüyorum ağrıdan kalkmak bu gün 3 saatimi aldı. Dün çok kötüydüm ama bu gün resmen kalça kemiğim ve diz nokta gibi ekleme biri traş ediyor yada jilet atıyor . Daha yeni kendime geliyorum. Teşhis edilmiş bir durumum yok. Ama bekliycek gibi de değilim. Hasta olanlar özel veya klinikte muayne ve tetkik ücretleri fiyatları ortalama ne kadar söyleyebilir misiniz. ? . Romotoloji muayne alana kadar yada romotoloji için muayne açmaya ikna edene kadar ben kafayı yerim. Zira küçükken de ağrılarım vardı başından savğlmaktan bıktım artık. İzmirdeyim öneriniz varsa dinliyorum. Ya da şuanda ağrıyı rahatlatacak paresetemol harici doğal bir şey alternatif . Sıcak su torbası hemen etki ediyordu artık oda kar etmiyor. 5-6 defa değiştiriyorum bana mısın demiyor. Bir el atın bana yaaa. Akşam oğlanı uyuturken uyursam 2 saat çok ağrım yok hafif ağrı ile kalkıyorum. Sorun tekrar uyursam ki artık uyuyamıyorum da sabah kalkmak imkansız.

Cok gecmis olsun izmir de nasil bilmiyorum ama manisa sehir hastanesinde fizik tedavi uzmanjna derdimi anlatir anlatmaz beni ramatoloji servisine yonlendirdi gideceginiz hastanede romatoloji servisi olursa zaten hemen oraya gonderiyorlar ..cok gecmis olsun anladigim kadariyla basindasiniz hastaligin stres cok buyuk etken

Yav doktorarıda anlamak zor . Küçükken hep büyüme yangısı dendi. Geçmiyor işte. Hayır bir romotizmay durum var . Ama yi sinir sıkıyması ya karpal tünel yok siyatik. Siyatik dediler yataktan kalkamadım iğne verdi bir gram etkisi yok. Zorla kaldırdı yataktan komşum koluma girdi 1 km yürüyüş yaptık yavaşça. Haydi şimdi buna siyatik de. Ya dinlese . Dinlemesini de geçtim bari arkadaş bir tetkik yapın önce. Röntgen çekti fizikde psikolojik dedi. Sabır. Manisa çok zor. Ama yazman yeter sağol. Anlamadım ki madem bu kadar sıkıntılı tespiti bazı hastalıkların bari bir dinleseler. Anlatıyorum bak böyle böyle dendi ama değil sorun bu . Ağrılarım şu şekilde. Tamam gene yapıştırır siyatik diye. Yani siyatik olup eklem göğüs kafesi iklimine kadar el parmaklarıma kadar ağrı var. Artık bu sefer gittiğimde ailemde iltihaplı romatizma var şüphelerim ver diyecem zorla teşhisi bana koyduracaklar. Bak ağrım hareketle geçti iyiyim. Ama şimdi yüz kemiklerimde eklemlerde hafif yargı var . Romatizmaromatizma geldiysen 3 kere kapıyı çal hastalık hastası değil ilaç dahi içmeyi sevmem. Hayır versin teşhisi bari gideyim bir düzgün tedaviye. Çekilecek dert değil.

Suan hala ayni hastanede mi bilmiyorim ama benim teshisimi fizik tedavi uzmani mehtap hanim koymustu en son izmir bergama devleg hastanesindeydi yakin ise oraya da gidebilirsin.

Canim romatizmanin iltihapli njn bile cok cesidi var ..benim gibi bacakta kalcada ve tum eklemlerde cikarsa daha kolay tespit ediliyor tabi

Canim romatizmanin iltihapli njn bile cok cesidi var ..benim gibi bacakta kalcada ve tum eklemlerde cikarsa daha kolay tespit ediliyor tabi
Evet canım teşekkür ederim. Bugün aile araştırmasına girdim. Herkezi sorguya çektim ve sonuç bizim aile akraba evliliği hep, ve dedelerim, anneler kuzenlerim, dedeler , babamın babası ve annesinin kardeşleri . Romatizma varmış zaten. Hangi romatizma peki diyorum bilen yok. Hatta annem babanın dayısının çocuklar genç yaşta eğildi yürüyemezdi dedi. Daha yeni mi söylüyorsunuz. Kaç kez sormuştum . Direk gidip laboratuvar dan kan testi istesem bakarlar mı acaba. En azından muayne işini halledene kadar.

Hangi kan testinden bahsediyorsun genetik testi romatoloji istiyor diye biliyorum ..crp sedimantasyon baktiracaksan dahiliye de cikabilirsin

Eşimde de kalça ağrısı vardı şiddetli, öyle ki yürümekte bile zorlanıyordu. Teşhis koymadılar doktorlar henüz ama ben iltihaplı romatizmadan şüpheleniyorum, 2 gündür araştırma hastanesinde yatıyoruz. Mr, röntgen, ultrason, idrar tahlili, kan testleri… Yaşayan kişilerde ateş ve gece terlemesi oluyor muydu?

Ben AS hastasıyım
hastalığımın atak dönemlerinde ateşim de çıkıyor, ağrıdan kan ter içinde de kalıyorum, üşümekten de titriyorum….
Eşiniz AS hastası olsaydı kalça MR ında görünürdü teşhisi konurdu, belki de başka bir sorun vardır

Mr da görülüyor mutlaka canım benim esimde AS hastası mr da tutulum olarak gözüküyor

as de kalca bacak kemiklerinde legen kemigi civari iltihap cikiyor mr da
bende ates hic olmadi

MR acaba sakroililk eklem emarımı? Erken dönem çoğu kişide gözükmüyor deniliyor emarda görünüyor mu? Yani bilmediğimden sordum. Genelde o bölgede Ağrı'da fıtık siyatik düşüncesi ile tutulan eklemle çok ilgilenmiyorlar da. Fıtık siyatik denilen çoğu hastadan duyduğum için söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…