Artvin///08

yok canım yaylalara gitmicem merkezde kalıyorum gidince,tamam senin içinde gezerim sen yeterki iste hemşolara canım feda:1hug: bilmezmiyim korovayı...

Sağolasın Yıldızzzcığım,
Onu yemeklere katıyoruz lezzet veriyor. Ekşi olmasına rağmen ben çay kaşığının ucuyla tadına bakmayı severim.
Birde Malahto yemeğine katılan KİNZİ bir harika kokusu var. Ne enteresan bir ot.
Buralarda o ottan bulabiliyormusun????

a.s.:teytey:

canım kinziyi bende çok severim cacığa,taze fasülyeye ve birde kinzili çorbaya katmayı çok severim harika olur ama malesef burda yok kimse bilmiyo bile burda :KK43: artık artvine gidince bol bol hasret gideriyoruz:)))

canım kinziyi bende çok severim cacığa,taze fasülyeye ve birde kinzili çorbaya katmayı çok severim harika olur ama malesef burda yok kimse bilmiyo bile burda :KK43: artık artvine gidince bol bol hasret gideriyoruz:)))

Aynen bende onun lezzeti ve kokusuna hayranım fakat köye giden oldumu getiriyorlar. Yada gidersek pek gidemiyoruz da çocuğun kursuydu okulda başladı yeğenimin rahatsızlığı derken özledik memleketi.
Hakikatten kimsede bilmiyor bu otu...

:1hug:

Herkese selamlar Artvinliler vede kendini Artvinli hissedenler...
Nerelerdesiniz arkadaşlar...
Ramazanınız nasıl geçiyor?
Neler yapıyorsunuz?
:lepi:

slm arkadaşlar sizin sesinizi duydum biz artvinliyiz diye bebde geldım bende artvin yusufelınden demeye:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

Merhaba (Gamarcoba)

Nasılsınız ?Ne mutlu,ARTVİN'li dostlar çoğalmışlar.2 yıl önce tek kişiydim ve her defasında ARTVİN derdim.Pekçok fahri hemşehrilerimiz oldu.Hoş sefa geldiniz.Şimdi de sizler varsınız.Ne mutlu.Artvin'imize dair forumlar oluşturuldu.Sizler de fotoğraf,yemek tariflerinizi yazabilirsiniz.

Artvin'i yaşamak lazım,gidip görmek lazım ki bilinebilsin.Ne yazık ki baraj doğamızı değiştirdi.Bazı güzellikler eskisi gibi değil,bazısı tümüyle yok oldu.Yine de gidip görebilmenizi öneririm.Ne yazık ki bu yıl gidemedim.Ama inşallah seneye gidebiliriz.

Ekolojik tatil yapmak isteyenler,ekolojik beslenmek isteyenler için mükemmel bir yer.Yazları hemen ki tüm evlerin kilidi açılırken,ne yazık ki izin bitimi,okul başlama dönemi ve sonbahar sonu kış başlangıcında(orda havalar genelde serin ve soğuktur.Kış erken gelir.)yine kilidi açılan tüm evlerin kapısı kilitlenir.Yalanız bırakılır hemen ki tüm evler.Vedalar,temenniler bir sonraki buluşmayadır.

Koravayı (Elmalar toplanıp yıkanır,ayıklanır ve bakır büyük kazanlarda pişirilir.Pişen elmaların suyunun çıkması için çuvallara dökülür.Üzerlerine ağırlıklar konur.Suyu kaplara çıkarılır.SOnra teşti dediğimiz büyük bakır leğenlerde bu suyu kaynatılır.Belli bir kıvama gelince de ateşten alınır.Çok itina gerektiren bir iştir.Hem kıvam konusunda hem ateşinin hârı bakımından,dibini tutmaması lazım. Suda ezilir ve meyva suyu olarak içilir.)çok severim.Asitli içecekler de,hazır meyva suları da neymiş.:1closedeyes:

Hayırlı Ramazanlar.Sevgilerle.:1hug:a.s.

Gamarcoba

Nerelerdesiniz?Uzun zamandır kimsecikler uğramamış.Yalancı CENNET ARTVİN'imin yalnızlığı,garipliği,terkedilmişliği burada da aynı demek ki... senağlama Unutulan bir köşe olmuş.:1no2:

Herkese hayırlı bir bayram diliyorum.Sevgiler.Selametle.

Naxvamdis kargat ikavit.(Görüşünceye kadar iyi kalın)a.s.:nazar::1hug::asigim:

Merhaba

Kızlar nerdesiniz?Yine unutmuşsunuz köşemizi.:1no2: senağlama kaydirigubbakcemile

Sevgiler a.s.

yeniyil10051.jpg

Akşamoy..... raycebi....
Nerelerdesiniz hemşehriler... Artvin'li vede Gürcü olan arkadaşlar bu platforma hiç uğramıyormusunuz yoksa KK Artvin'li üye pek yok anlaşılan varsa hadiyin bu akşam dolduralım bu topiğiii....
Öncelikle hepinizin yeni yılını kutluyorum....
Sağlıklı, esenlik, barış içinde geçireceğimiz seneler diliyorum hepinize...

yilbasi9yj7lz5.gif

Son düzenleme:
Artvinden yada memleketimin her yöresindeki Artvinli hemşehrilerimiz yeni yılınız nasıl geçti, neler yapıyorsunuz...
Şeniz

Son düzenleme:
Selam aleyküm

Merhaba Gamarcoba

Hayırlı geceler.Nerelerdesiniz kızlaaarrr ???Nasılsınız?
Yine yalanız kalmış buralar.
Naxvamdis kargat ikavit.(Görüşene kadar iyi kalın)

X