Artık yeterr diye haykırmak istiyorum!!!

Arc-en-ciel

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.944
4.874
333
Yıllardır bıktım artık üzerime yapışan bu kilolardan, yıllardır her pazartesi, her önemli gün diyet başlangıcı yapıp akşam üstü bozmaktan. Zihnim, bedenim yoruldu, bir arpa boyu yol alamadım, açgözlülüğümden tembelliğimden kurtulamadım. Motive olmak için olumlu, olumsuz tonlarca sebebim oldu, buradaki başarı hikayelerini okudum, insanların laf çaktırmalarına hatta direk sözlerine maruz kaldım, mağazalarda beden aradım, tarzım olmayan babaanne kıyafetleri giydim, kilo alınca kendimi eve kapadım, kendime bakmadım. Oysa ki yazın biraz kilo veriyorum ve birden canlanıyorum, herkes güzel şeyler söylüyor, eşim motive ediyor, sonra kışın hiçbir şey olmamış gibi yiyorum, tatlı krizim geldiğinde işten eve gelince üstümü bile çıkarmadan direk mutfağa gidiyorum. Yıllarca, yok polikistik over, şeker, insülin direnci, tiroid o bu araştırdım bahane bulmak için, oysa ki biraz demir eksikliği haricinde birşeyim yoktu ama artık olmayan hastalıklarda peyda olmuştur. 29 yaşımdayım, 1 sene sonra çocuk düşünüyorum ama bu kiloyla doğurmam diyorum, sonra da yemeye devam ediyorum. Bu nasıl bir iradesizlik, yüzsüzlük anlayamıyorum, çok kızgınım kendime çokk. Dukan yapıcam diye sağda solda 1 aydır dolaşıyorum, kitabını okudum, danıştım, siteyi okudum dolabı doldurdum eşim destekledi, eee !! Bir aydır her gün başlıyorum guya, öğleden sonra artık istemsiz bir şekilde elimde kola, çikolata, hamburger, cips görüyorum. Uyuşturucu bağımlısı gibi, deli danalar gibi dolaşıyorum abur cubur olmayınca. Spor desen hımbıllıktan bir türlü 3 günden fazla yapamadım, oysa ki sağlam bir vücudum var, 3 saat aralıksız yürürüm gık demem işim olunca. Hayatımda 4 defa spor salonuna yazıldım, 4 ünde de 1 haftadan sonra hikaye oldular, eve bisiklet aldım, askılık yaptım, şimdi de koşu bandı var, çarşaf asma niyetine duruyor, hep bahane hep bahane, eşim de artık bıktı kendimi üzmemden, çünkü kilolu olunca morali bozuk, kötümser, içine kapanık ve daha tembel oluyorum ve artık birikti içimde ağlamak bağırmak istiyorum, çantamı önüme almaktan, oturunca göbeğimi çekmekten bıktımm, bıktım. Ailemde, eşimin ailesinde 2 çocuk doğurup tığ gibi olan bir sürü kadın var ve ben eğitim, kariyer vs açılardan daha iyi bir durumda olsam da kendimi ifade ederken alttan alta fiziksel özelliğimin etkisine giriyorum, çünkü kadınlar önce fiziksel özellikleriyle değerlendirilir, güzel bir eş, güzel ve iyi bir anne olmak, kültürlü, eğitimli, bilinçli olmanın önüne geçer ve densizin biri sana ortalıkta hamile misin, ya da ayyy ne kadar kilo almışsın ne olmuş sana yahu der ve sen sadece gülümsersin, oysa içinde fırtınalar kopar...

sen kafanda başlatamamışsın kuzucum be. sevdiğin bir ünlünün resmini buzdolabının üstüne yapıştır. bence sen diyete şekerli gıdaları ve ekmeği kesmekle başla. normal yemeğini ye. sonra yemeğinide azalt. istersen bu arada protein ağırlıklı beslen . yani yemeklerini etli tavuklu yap.

Cnm sen gercekten kilo vermek istemiyorsunki .karar vermemissin bak benim konuma iradesizin diye konu acmistim bundan iki ay once ..88 kiloydum simdi 68.once beyinde bitir

Son düzenleme:
öncelikle merhaba
aramızda yaş farkı var ama bende yıllarca uğraştım çok defa diyetisyene gittim birsürü diyet kitabı alıp başladım ve 3. günden sonra bıraktım inanmazsanız eski üyeyim biraz geçmişime bakarsanız görürsünüz gerçekten girmediğim diyet grubuda kalmadı ama yok ben yapamıyordum çok şükür 1.5-2 aydır düzenli besleniyorum 9 kilo verdim her şey çok güzel oluyor emiin olabilirsiniz olay birtek inanç ve başlayabilmek :)

günlüğüm: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=706251
bloğum: http://herbalyasamdestekciniz.blogspot.com.tr/

Resim koymak iyi fikir, şayet dolabın üstü dukan maddeleriyle dolu zaten ama dediğin gibi kafada bitmediği sürece resim nafile

çok tebrik ederim, ben de 1-2 defa burada günlük yazmaya çalışmış ama devamını getirememiştim

Cnm sen gercekten kilo vermek istemiyorsunki .karar vermemissin bak benim konuma iradesizin diye konu acmistim bundan iki ay once ..88 kiloydum simdi 68.once beyinde bitir

Çok haklısın, eşim de böyle söylüyor; aslında kendini kandırıyorsun ama sen gerçekten kilo vermek istemiyorsun belki de diyor. Aslında mesele şu; hem zayıflamak istiyorum hem de zevklerimden vazgeçemiyorum, yani iradesizlik ve şımarıklık yapıyorum, sabırsız davranıyorum, bu uzun bir yol, yaklaşık 20 kilo fazlam var ve ben hemen 1 haftada 5 kg vermek istiyorum, tabi ki beceremiyorum. Aslında işin acıklı yanı, çok yiyen bir insan değilim, ekmek makarna pilav mantı börek hiç yemem, aramam, benim meselem abur cubur. İkindi vakti ve akşam 10 dan sonra gelen kola, tatlı isteği. Yoksa ben et ve süt ürünleri severim genelde ve dukan bana çok uygun bir diyet ama tatlının önünü kesemedim:18: Hikayeni okudum, tebrik ederim, çok motive edici, bende 1.60 boyunda ve 76 kiloyum

Canım niyetine girdiysen ve gerçekten zayiflamak istiyorsan bugünden itibaren başla canım olan giden yıllara oluyo.kendine bi kilo takip çizelgesi yap.abur cuburu kes demiyorum sadece mümkün olduğunca az tuket.cipsten uzak dur ama.bende bi dönem 87.5 kiloydum ama şimdi 72 ge 72 olmama rağmen daha yolumun uzun olmasına rağmen kendimi iyi hissediyorum çünkü kilo vermeyi basarabiliyorum ara sıra kendime ödüller veriyoruk kendimi sıkmıyorum sen niyetine gir yeterki gerisi çorap sokugu gibi gelir

aynen dediğin gibi oldu, yıllar geçti, erteledim bir sürü şeyi belki de bu yüzden, lise yıllarımda,üniversitede kilolarım kısıtladı beni, daha doğrusu benim özgüvenimi. Tebrik ediyorum seni de ve evet haklısın kararlıyım diyorsam şayet bugün şu dakikadan itibaren başlamalıyım!!

Merhaba canm.. zevklerimiz beslenme aliskanliklarimiz ayni.. bende yemek aramam aksama kadar bisey yemeyeyim ama cikolata abur cubur olsun yeter bana. . Bende bir bucuk ay önce 79 kiloydum suan 69 900:) ve ven 9 kiloyu yemin ederek verdim canm. Cesaret İster benim gibi yemin etmwk ama bu gencecik yasimi kilolu yasindan on yas büyük gosteren bir hatun olarak gecirmek istemedim.. karar verdim kendime inandim ve sonucunu aldim.. 1.68 boyundayim bir cocuk annesiyim... yeminimi şöyle ettim bu arada .. 69 u gorene kadar cikolata cips bisküvi dondurma yemeyecegime yemin ederim dedim ve sadece 900 gr mim kaldi :) :) ama sana iyi bi haberim var canm ben oldum olasi cikolataya aşığım yemeden koklarim düşün artk .:) ama bir bucuk aydr yemiyorum inan bana suan canm istio tabi ama olmuyorum cikolata diye. .. ve yemin etmesemde kendimi kontrol altna alabilecek potansiyelde olduğumu düşünüyorum artk :)

Bu arada yolum hala uzun.. hedefim 60 kilo olmak . Ve küçük hedeflerle bunu basaracagimi düşünüyorum. . Mesela haziranin 20 sine kadar 65 olmaya karar verdim :) 5 kilo 20 günde. .. spor ve bitki caylariyla desteklenirse kacari yok. Ama oglen cikolataya saldirirsan bu mümkün olmayabilir.. sen ilk önce karar ver kafanda bitir ... ben bu 20 kiloyu verecegim de.. veremem yada verebilir miyim degil.. Çünkü bu senin elinde.. yemezsen öyle bir veriyorsun ki kendine hayran kaliyorsun :) ben oyleyim suan. Ve herkes ooo supersin falan diyince iştahın zaten gidio o sozlerle doyuyosun :) once karar sonra sabirli olup azmet eminim 20 kilo vereceğinden... ve biz söyle sansliyiz... duskunlugumuz cikolataya oldugu icin cikolatayi hayatimizdan cikardigimiz zaman sadece doymak icin yiyoruz... kilolar o zamn istemesen de gidio

2 gündür yediklerime dikkat ediyorum ve yürüyüş yapıyorum, regl olmama rağmen 1 kilo verdim, hepinize teşekkürler beni yüreklendirdiğiniz için. Bundan sonrasında günlük açarak devam edeceğim ve inşallah buraya da başarı hikayemi yazacağım.

tebrikle canım günlüğünü bekliyorum takipte olcam :)

Ne kadar çok benziyoruz birbirimize bi an ben yazdım sandım 29 yaşındayim 1.58im ve 76kiloyum ekimde kaynımin düğünü var ve ben hala aynı kilodayim:-( o düğüne 6li rakamlarda gitmek istiyorum ama bunun için birşey yapıyormuyum tabiki hayır 1gün iyi 2gün kötü bi ileri bi geri başım döndü artık. 2çocuk annesiyim küçük kızım 16aylık hala emziriyorum onu bahane ediyorum. Tahlil yaptırdım yarın sonuçları alicam bahane arıyorum resmen kesin hormonlarımda birşey var şekerim var bilmem ne tek sorun boğazım iradesizligim halbuki 2gün dikkat etsem yarım kilo gidiyor. Aaaaah ahh en güzel yıllarımi bu kilolarda geçirdim. Yazık valla acıyorum kendime:-(

Istersen kilolarımizi birlikte verelim ne dersin boylarımız yakın kilolarımız yakın daha önce çocukluk arkadaşımla birlikte on kilo vermiştim çok zevkli oluyo bi rekabet olunca bak sen şimdiden bir kilo vermişsin bile ne güzel tebrikler canım

tabi ki cnm birbirimize destek olarak verelim bu kiloları, ben bugün yüzme kursu için tahlil yaptırdım boş yer varsa başlıyorum haftaya, evde de koşu bandı var, bir sürü de aerobik fitness videom, yani spor için bahanem olamaz Diyet olarak da dukana başlıyorum yarın, aslında bugün başlıcaktım ama olmadı, daha doğrusu yemek yemeğe bile vaktim olmadı.
Boyum 160 kilom şu an 75 gibi, burada devam edelim bir süre istersen, ayrı bir günlük açmayayım. Benim de ağustos başında memlekete gidene kadar biraz şekle şemale girmem lazım:44:

ooooo süper bir sürü imkanın var şimdiden belli kimin galip olacağı benim 2çocuğum var bırakacak kimse yok mecbur evde birşeyler yapcam koşu bandım yok ama leslie bacım sağolsun hadi yarın başlıyoruz allah utandırmasin canım. Ama bak böyle deyipde 2sonra bırakmayalim ben düğünü sende memleketi düşün vazgeçmek yok ona göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…