- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- 498
Mesajlarınız bana defalarca izlediğim, her izlediğimde hem kahkha attığım hem de istemsizce ağladığım bir videoyu anımsattı :) Konuyla alakası yok gerçi ama eklemek istedim..Affola..
[video=youtube;aLm3BpxV3qM]http://www.youtube.com/watch?v=aLm3BpxV3qM[/video]
Türkiye şu an diğer islam ülkelerine kıyasla çok ileride,arkadaşın dediği gibi şu an Avrupa ülkeleride çok iyi durumda değil..oturduğumuz yere almanyadan çok türk geliyor tatile,karıkoca çalıştıklarını ama yetmediğini,sigortasını ödeyebilmek için evini satmayı düşündüğünü anlatmıştı..
Çok güzel ya :)
Bende yaşamıştım anlattığına benzer bir şey. Bir gün çok sıkıntılıydım. Namaz kıldım, dua ettim. Sonra Kuran'ı aldım elime ( Kuran istiharesi diyorlar buna) ilk açtığım sayfada sıkıntımın cevabını bulmuştum :) öyle güzel bir histi ki.. Dediği gibi, sanki biri muslukları açıyor ve içindeki tüm sıkıntılar temizleniyor..
Iyide, Türkiyeyi kötü ülkeler ile kiyaslamak neyine? Sonuçta halen zengin ile fakirin arasinda uçurum kadar fark var. Herkez üni'ye gidemiyor. Halen özel/devlet hastane farki var, birçok insan ilaç alamiyor, özel/devlet okul farki var,..
Bende avrupada yasiyorum ve dogru, hayat sartlari daha zorlandi. Eskiden tek maas ile geçinilebiliyordu fakat simdi bu mümkün degil. Yada en azindan didinerek geçiniyorsun, para kenara koyamiyorsun,..
AMA en iyi doktorlara gidebiliyoruz (özel/devlet hastane farki yok). Istedigin üni'ye herkez gidebiliyor ve çok ucuz. Hatta birçok çoçuk için lise çaginda bile burs veriliyor (anne babanin maasina göre). Iyi bir issizlik maasi veriliyor, hasta oldugunda hastalik parasi veriliyor,...
Yani demek istedigim yine durumuz Türkiyeden kat ve kat daha iyi. Buralarda bir basbakan "metro yaptim" diye övünürse gerçekten adam ile alay ederler. Buralarda acaba vergi nasil düsürülür tartismalari var. Insanlar artik kendi menfaatini düsünüyorlar. Kres ücretleri azaldimi? Yani devlet "benim" için ne yapti diye düsünüyorlar.
Almanyaya çok gittim. Oralardaki türkler hep almanyanın eski durumuyla şimdiyi kıyaslıyor. Evet almanya da değişiklikler oldu eskiye nazaran ama türkiyeyle kıyaslanır mı ya yok artık. Özellikle bulgaristan romanya gibi ikinci sınıf ab ülkelerinden gelen ucuz iş gücüyle türklerin pabucu dama atıldı sanırım biraz. İşsizlik maaşlarının eskisi gibi olmadığını duydum. İşsizlik oranları yükseldi. Ama gelip de türkiyede asgari ücret alan biri biz almanyadan ilerdeyiz demesin. Millet bi yeriyle güler ya.
Ben almanyada kalmiyorum fakat baze seylere daha çok siki denetim geldi ve birçok Türkler bunu isyan ediyor :)
Eskiden Issizlik maasi almak daha kolaydi, hasta numarasi yapmak, hilelik yapmak daha kolaydi,
nede olsa o kadar siki denetim yoktu. Simdi kriz geldigi için mecburen devlet öyle para saçamiyor artik.
Evet artik Polonyadan, Bulgaristandan gelenler çok. Onlar genelikle insaat sirketlerinde çok ucuz bir maas için çalisirlar fakt bu maas kendi ülkelerinde alacagi maasin yine iki kati oldugu için yine buralara gelen çok isçi oluyor.
Issizlik orani yükseldi fakat benim yasadigim ülkede baze Türkleride biraz tembel görüyorum. En iyi ünilerde, yüksek okullarda okuma sanslari var fakat yapmiyorlar. Hele erkekler hiç yapmiyor. Cogu çabuk para almak için fabrikalara gidiyorlar. Kizlar ise 21,22 yaslarinda evlenmek istediklerinden okulunu bitirmiyorlar. Bu suçlar sadece Türklerinde degil, entegrasyon denilen seye çok geç baslanildi buralarda. Haliyle entegre olmamis generasyonun çoçuklari oldugunda daha çok sorun oldu. Bu aslinda çok derin bir konu, bir iki satirda anlatamayacagim.
Sahi biz ateizmden avrupada Türklerin yasama standartlarina nasil geldik?
Dimi :) Seneler önce izlemiştim, hala izleyince aynı şekilde etkilenirim..
Bir de öyle doğal ve samimi anlatmış ki..
Yalnız 4.22 dakikaya dikkat ettiniz dimi?
"İslam? Onlar terörist, ben araştırmam bu dini" diyor
En çok tiksindiğim insan türü..........diniyle haşırneşirdir........bir hata yapar ve kendince bunu kitaba uydurmaya çalışması.............zina yapar ama içi temizdir namaz kılıyordur adam öldürùr Allah adınadır.........çalmıştır ümmeti için yapmıştır zerre içi sızlamaz
Daha tiksinci.........Türkiye de din olgusu politik bir oluşummuş gibi yaşanır.......biz ve siz olarak hemen ayrılmaları kendinden olmayanlara yapılan haksızlıklara ses çıkarmamaları..........
Yine hoşuma gitmeyen ve beni soğutan diğer nokta müslümanlıkta bazı şeyler neden tartışılamıyor......kayıtsız şartsız bir teslimiyet ve aman tartışma dinden çıkarsın durumu beni düşündürüyor
Diger topikte hatîrlarsınız saraylım bazı şeyleri açmaya çalıştı ve hemen tartîşılmaması gerektiği ile ilgili ikaz aldı...........ben kitabîn tahrip edilmediğini nerden bileyim
Herkes inandığını/ inanmadığını özgürce ifade edebilmeli, bu çok iyi bir şey
Ama neden inanmayanlar Allah'ı korkulacak bir şeymiş gibi düşünüyor ki :)
Ben müslümanım ama Allah'tan korkmuyorum bilakis onu çok seviyorum
Sahip olabildiğim her şey için...
Bir şeyi savunurken laf nereye gidiyor bir dikkat etmek lazım bence
Öncelikle Allah inancım var ........laf şuraya gidiyor...........hadisleri ayetleri tartışmakla neden dinden çıkıyormuşuz.......neden tam teslimiyet.........tahrip edilmediğini asla bilemeyiz
Son olarak müslümanlar dini kendi içlerinde aileleriyle birlikte yaşatmak yerine dini neden ısrarla sosyal hayata ve politikaya sokar..............öyle ya kitapta mecazın mecazı var herkesin algıladığı ve işine geldiği kîsmı farklı olabilir........şunu şunu yapma dinden çıkarsın diyebilir
Başka sorum yok hakim bey
aslında basit bir formül. Kuran son kitap. ondan önce 3 büyük kitap gelmiş. hepsi çok çeşitli tahriflere uğramış ve hepsinden sonra Hz Allah yeni bir elçi ve yeni bir kitap göndermiş. bunları düzeltme gereği duyan, bir yaratcı neden yeni bir tane daha göndermesin. göndermediğine göre Kuran tahrifsizdir. zaten Cenabı Hak "Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız. (15/Hicr suresi 9. ayet)" diyerek garanti verir.En çok tiksindiğim insan türü..........diniyle haşırneşirdir........bir hata yapar ve kendince bunu kitaba uydurmaya çalışması.............zina yapar ama içi temizdir namaz kılıyordur adam öldürùr Allah adınadır.........çalmıştır ümmeti için yapmıştır zerre içi sızlamaz
Daha tiksinci.........Türkiye de din olgusu politik bir oluşummuş gibi yaşanır.......biz ve siz olarak hemen ayrılmaları kendinden olmayanlara yapılan haksızlıklara ses çıkarmamaları..........
Yine hoşuma gitmeyen ve beni soğutan diğer nokta müslümanlıkta bazı şeyler neden tartışılamıyor......kayıtsız şartsız bir teslimiyet ve aman tartışma dinden çıkarsın durumu beni düşündürüyor
Diger topikte hatîrlarsınız saraylım bazı şeyleri açmaya çalıştı ve hemen tartîşılmaması gerektiği ile ilgili ikaz aldı...........ben kitabîn tahrip edilmediğini nerden bileyim
Ben almanyada kalmiyorum fakat baze seylere daha çok siki denetim geldi ve birçok Türkler bunu isyan ediyor :)
Eskiden Issizlik maasi almak daha kolaydi, hasta numarasi yapmak, hilelik yapmak daha kolaydi,
nede olsa o kadar siki denetim yoktu. Simdi kriz geldigi için mecburen devlet öyle para saçamiyor artik.
Evet artik Polonyadan, Bulgaristandan gelenler çok. Onlar genelikle insaat sirketlerinde çok ucuz bir maas için çalisirlar fakt bu maas kendi ülkelerinde alacagi maasin yine iki kati oldugu için yine buralara gelen çok isçi oluyor.
Issizlik orani yükseldi fakat benim yasadigim ülkede baze Türkleride biraz tembel görüyorum. En iyi ünilerde, yüksek okullarda okuma sanslari var fakat yapmiyorlar. Hele erkekler hiç yapmiyor. Cogu çabuk para almak için fabrikalara gidiyorlar. Kizlar ise 21,22 yaslarinda evlenmek istediklerinden okulunu bitirmiyorlar. Bu suçlar sadece Türklerinde degil, entegrasyon denilen seye çok geç baslanildi buralarda. Haliyle entegre olmamis generasyonun çoçuklari oldugunda daha çok sorun oldu. Bu aslinda çok derin bir konu, bir iki satirda anlatamayacagim.
Sahi biz ateizmden avrupada Türklerin yasama standartlarina nasil geldik?
Ben böyle bir dernek kurulmasına sevindim, onlarda haklarını savunmalılar, şimdiye kadar hep vicdan, merhamet, insani duygular inançlı insanlarda olur fikri savunuldu, birine hakaret etmek isteyen çok afedersiniz dinsiz imansız, sende inanç var mı ki merhamet olsun gibi sözlerle aşağılama, yerme şekli olarak gördü Ateistliği.
Bazı ahlaki çöküşleri hep inançsızlığa bağladı kimileri.
Oysa merhamet, vicdan, ahlak çok başka birşeydi, Allah'ın varlığını kabul etmemek ya da varlığını kabul edip herhangi bir dini onaylamamak bambaşka birşey.
Birçok deist, teist, ateist'in yazısını okudum, konuşmalarını dinledim, programlara konuk olanları özellikle ne diyor diye merak edip takip ettim, gördüm ki çoğu ateist, deist dinimizi bizden daha iyi biliyor, ayet numaralarına kadar hafızalarında, kültürlü ne dediğini bilen insanlar, ben öyle marjinallik olsun diye deistim ateistim diyen 13-15 yaşındaki çocuklardan bahsetmiyorum, meslek sahibi, okumuş, dinleri araştırmış, ne istediğinden ne düşündüğünden emin insanlardan bahsediyorum.
Ben dernek kurmalarını destekliyorum, misyonerlik gibi bir faaliyet içinde olacaklarını düşünmüyorum, öyle bile olsa hadi ben tozpembe bakıyor olayım, ben inançlıysam, inancımdan zerre şüphem yoksa benim imanımı kim zedeleyebilir ki.
Çok özür dilerim ama konu inanç olunca söylediklerine kapıldım, çok inandırıcı konuşuyorlardı gibi şeyleri samimi bulmuyorum, kılavuzum belli, kime ibadet ettiğim belli, inancım belli.
Babam mezarından çıksa falanca dine inan dese bende iman sağlamsa babam bile döndüremez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?