Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

Çok güzel ya :)
Bende yaşamıştım anlattığına benzer bir şey. Bir gün çok sıkıntılıydım. Namaz kıldım, dua ettim. Sonra Kuran'ı aldım elime ( Kuran istiharesi diyorlar buna) ilk açtığım sayfada sıkıntımın cevabını bulmuştum :) öyle güzel bir histi ki.. Dediği gibi, sanki biri muslukları açıyor ve içindeki tüm sıkıntılar temizleniyor..

Iyide, Türkiyeyi kötü ülkeler ile kiyaslamak neyine? Sonuçta halen zengin ile fakirin arasinda uçurum kadar fark var. Herkez üni'ye gidemiyor. Halen özel/devlet hastane farki var, birçok insan ilaç alamiyor, özel/devlet okul farki var,..

Bende avrupada yasiyorum ve dogru, hayat sartlari daha zorlandi. Eskiden tek maas ile geçinilebiliyordu fakat simdi bu mümkün degil. Yada en azindan didinerek geçiniyorsun, para kenara koyamiyorsun,..

AMA en iyi doktorlara gidebiliyoruz (özel/devlet hastane farki yok). Istedigin üni'ye herkez gidebiliyor ve çok ucuz. Hatta birçok çoçuk için lise çaginda bile burs veriliyor (anne babanin maasina göre). Iyi bir issizlik maasi veriliyor, hasta oldugunda hastalik parasi veriliyor,...

Yani demek istedigim yine durumuz Türkiyeden kat ve kat daha iyi. Buralarda bir basbakan "metro yaptim" diye övünürse gerçekten adam ile alay ederler. Buralarda acaba vergi nasil düsürülür tartismalari var. Insanlar artik kendi menfaatini düsünüyorlar. Kres ücretleri azaldimi? Yani devlet "benim" için ne yapti diye düsünüyorlar.

Dimi :) Seneler önce izlemiştim, hala izleyince aynı şekilde etkilenirim..
Bir de öyle doğal ve samimi anlatmış ki..

Yalnız 4.22 dakikaya dikkat ettiniz dimi?

"İslam? Onlar terörist, ben araştırmam bu dini" diyor

Almanyaya çok gittim. Oralardaki türkler hep almanyanın eski durumuyla şimdiyi kıyaslıyor. Evet almanya da değişiklikler oldu eskiye nazaran ama türkiyeyle kıyaslanır mı ya yok artık. Özellikle bulgaristan romanya gibi ikinci sınıf ab ülkelerinden gelen ucuz iş gücüyle türklerin pabucu dama atıldı sanırım biraz. İşsizlik maaşlarının eskisi gibi olmadığını duydum. İşsizlik oranları yükseldi. Ama gelip de türkiyede asgari ücret alan biri biz almanyadan ilerdeyiz demesin. Millet bi yeriyle güler ya.

Ben almanyada kalmiyorum fakat baze seylere daha çok siki denetim geldi ve birçok Türkler bunu isyan ediyor :)
Eskiden Issizlik maasi almak daha kolaydi, hasta numarasi yapmak, hilelik yapmak daha kolaydi,
nede olsa o kadar siki denetim yoktu. Simdi kriz geldigi için mecburen devlet öyle para saçamiyor artik.

Evet artik Polonyadan, Bulgaristandan gelenler çok. Onlar genelikle insaat sirketlerinde çok ucuz bir maas için çalisirlar fakt bu maas kendi ülkelerinde alacagi maasin yine iki kati oldugu için yine buralara gelen çok isçi oluyor.

Issizlik orani yükseldi fakat benim yasadigim ülkede baze Türkleride biraz tembel görüyorum. En iyi ünilerde, yüksek okullarda okuma sanslari var fakat yapmiyorlar. Hele erkekler hiç yapmiyor. Cogu çabuk para almak için fabrikalara gidiyorlar. Kizlar ise 21,22 yaslarinda evlenmek istediklerinden okulunu bitirmiyorlar. Bu suçlar sadece Türklerinde degil, entegrasyon denilen seye çok geç baslanildi buralarda. Haliyle entegre olmamis generasyonun çoçuklari oldugunda daha çok sorun oldu. Bu aslinda çok derin bir konu, bir iki satirda anlatamayacagim.

Sahi biz ateizmden avrupada Türklerin yasama standartlarina nasil geldik?

Türklerin hayat standartları yüksek genel olarak oralarda. O nedenle tembellik var artık. Artık kaç nesildir oralardalar. Şimdi meyvelerini yemek istiyorlar. :) Okuma meseleleri sıkıntı. ufuk dar. Meslek okulunu bitirip fabrikada işe girmek bu kadar. Neyse evet derin konular.

Mune konu dışından bizi yemesin kaçalım

Hayırlı olsun ateizm derneği. Insanı dinden soğutan, bu sahtekar müslümanları görünce, milletin gidip derneğe üye olası geliyor...

En çok tiksindiğim insan türü..........diniyle haşırneşirdir........bir hata yapar ve kendince bunu kitaba uydurmaya çalışması.............zina yapar ama içi temizdir namaz kılıyordur adam öldürùr Allah adınadır.........çalmıştır ümmeti için yapmıştır zerre içi sızlamaz
Daha tiksinci.........Türkiye de din olgusu politik bir oluşummuş gibi yaşanır.......biz ve siz olarak hemen ayrılmaları kendinden olmayanlara yapılan haksızlıklara ses çıkarmamaları..........
Yine hoşuma gitmeyen ve beni soğutan diğer nokta müslümanlıkta bazı şeyler neden tartışılamıyor......kayıtsız şartsız bir teslimiyet ve aman tartışma dinden çıkarsın durumu beni düşündürüyor
Diger topikte hatîrlarsınız saraylım bazı şeyleri açmaya çalıştı ve hemen tartîşılmaması gerektiği ile ilgili ikaz aldı...........ben kitabîn tahrip edilmediğini nerden bileyim

maalesef...............

Nasıl katılıyorum bilemezsin

gerçekten inançlarını doğru biçimde anlatmak içinse güzel bir şey..

Öncelikle Allah inancım var ........laf şuraya gidiyor...........hadisleri ayetleri tartışmakla neden dinden çıkıyormuşuz.......neden tam teslimiyet.........tahrip edilmediğini asla bilemeyiz
Son olarak müslümanlar dini kendi içlerinde aileleriyle birlikte yaşatmak yerine dini neden ısrarla sosyal hayata ve politikaya sokar..............öyle ya kitapta mecazın mecazı var herkesin algıladığı ve işine geldiği kîsmı farklı olabilir........şunu şunu yapma dinden çıkarsın diyebilir
Başka sorum yok hakim bey

Hadisleri tartışınca dinden çıkıyor fikrini ortaya ben atmadım. Hadisler tartışılabilir ama bilgili olanlar tarafından
Ama ayetler tartışılamaz
Ki son zamanlarda uydurma hadislerin olduğu da bir gerçek, bu durumda tartışılması doğruyu bulunması normaldir

Gayet normal bi durum hoşumuza gitse de gitmese de saygı duyulması gerekir.
Belki benim bazı gördüğüm ateist grupları gibi islama hakaret din ile alay odaklı değil de saygıyı önplanda tutan bir dernek olarak diğer ateistlere örnek olur.
Dernek isterse misyonerlik de yapsın Allah akıl vermiş kalp vermiş herkes kendine uygun olanı seçer kimse de karışamaz.
bunlar benim düşüncelerim :26:

Ama aklıma takılan nokta inş. o gördüğüm grup gibi inananları tahrik eden,dini -hatta direkt islamı-aşağılayan insanlar olmaz. Bu grupta bu insanlar %95 olunca insan tedirgin oluyor:26:
Hattta diyorum ki sırf böyle insanları yola getirmek için bile iyi birşey olmuş
Belki insanlık öğrenirler çünkü hadlerini çok aşmışlardı.

Ben içinde din barındıran, köşesinden bucağından teğet geçen her gurup, kulüp mutlaka bir noktada misyonerlik barındırıyor. Bu amaçla kurulmamış, bazı dernekler bile aynı fikir topluluğundan oluşan insanlarca bir araya gelindiğinde yine odaklaşma olmuştur. İsim vermeye gerek yok. Bisiklet Sevenler Derneği, Güvercin Sevenler Derneği bile olduğuna göre bu da olsun. Herkesin aklı var, doğru yerde kullansın.

aslında basit bir formül. Kuran son kitap. ondan önce 3 büyük kitap gelmiş. hepsi çok çeşitli tahriflere uğramış ve hepsinden sonra Hz Allah yeni bir elçi ve yeni bir kitap göndermiş. bunları düzeltme gereği duyan, bir yaratcı neden yeni bir tane daha göndermesin. göndermediğine göre Kuran tahrifsizdir. zaten Cenabı Hak "Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız. (15/Hicr suresi 9. ayet)" diyerek garanti verir.
Ancak tefsir durumunda değişik yorumlar bulunabilir. bu konuda da bize düşen araştırmak, tefsir konusunda otorite kabul edilmiş kişilerin tefsirlerini okumaktır

yalnız ikna olmak adına yapılan araştırmalar, tartışmalar ile dine zarar vemek için yapılan tartışmalar bariz belli oluyor. tabiki herkesin kalbini Allah bilir , bize Allah hidayet versin demekten başka bişey düşmez ( bu arada tüm insanlar hidayete muhtaç ) ama yine de bu tür tatrtışmalar esnasında uyanık olmak gerekir diye düşünüyorum

Son düzenleme:

saraylım arkadaşın sürekli ülkemizi Avrupa ve amerikayla kıyaslaması sonucu geldik

İnançsızlar ise hiç bir dine inanmıyorlardır zaten. sadece müslümanlığa düşman değilllerdir. bu yüzden misyonerlikle ilişkilendirilmemeliler.

Ateizim benim anladığım kadarıyla insanın içinde doğuştan var olan aidiyet duygusu ile dünyada yaşanan olumsuzluklara karşı bir tepki ve özgürlük arayışı. Din in (Ortaçağ hristiyanlığından bahsediyorum) baskıcı ve tartışma-araştırma götürmeyen şartlandırmaları karşısında bilimin dine tezat gerçekleri ortaya çıkarması ile bocalayan insan aklının tanrısızlığı seçmesi. ve bu nedenle her zaman atesit insanlar bir araştırma içinde olmuşlar. aslında onlar bilime ve kendi akıllarına tapıyor. bu yüzden onları yadırgamıyorum. sadece dinini bu tür yaftalardan uzak tutamayan insanlara kızıyorum. neden Hristiyanlık karşısında oluşmuş bu tepkiyi sahiplenip, üstümüze alınıyoruz. neden dinimizi, Allah inancımızı araştırmadan körü körüne, karşıdakini karalayarak savunma gereği duyuyoruz. halbuki kalpleri çeviren Allahtır. dilese idi herkesin kalbine bunu mühürlerdi.

Son düzenleme:
Ayetleri sorgulamak günah değildir. Körü körüne inanmak yerine, okuyun araştırın sorgulayın. Yoksa doğruyu nasıl bulacaksınız? Ben Müslüman doğdum şanslıyım deyip işin içinden çıkmak yok, araştırıp yeniden gönülden inanmak bizim de vazifemiz. Bize, sırf biz var olduğunu söylüyoruz diye Allah'a bile sorgulamadan inanmayın diye öğrettiler. iyi ki de öyle yaptılar. Kendim üzerine epey kafa yorarak var olduğu sonucuna vardığım için, şu an dünyanın geri kalanı yok dese yine de inanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…