- 12 Ocak 2010
- 16.668
- 25.042
-
- Konu Sahibi therewillbeaday
Onlarda bir eksiklik yokmuş. Biotin de kullanıyorum fayda etmiyor.Bence acilen doktora gidin belki bir vitamin mineral vs eksikliğidir? Dışarıdan ne sürseniz faydasız. Mutlaka biotin gibi takviyeler alın. Umarım düzelir
Hangi minoxili kullaniyorsunuz? Onu kullanmama rağmen işe yaramadı.Cok geçmiş olsun.ayni durumdan bende geçtim.saclari çok olan biriydim biranda saçlarım çok döküldü inanılmaz azalmıştı.beninde psikolojim bozulmuştu. Sonra dahiliyiden hematoloji bölümüne yönlendirildim.kansizlik varmış çok dusukmus yani. 1.5 sene aralıksız demir hapı kullandım ve kafam icin minoxil kullandirdi doktor.saclarim aşırı çoğaldı öyle boyle degil. Kapkalin gur saclarim oldu.uzun zaman o şekilde gitti. Hamile kalınca minoxili biraktirdi doktor. Doğumdan sonra aşırı dökülme oldu ama normalmiş geri çıktı onlarda sonra. Şuan son dönemlerde yine dokulmem var yine kansız çıktım. Ilac kullanıyorum. Bakalım geçecek mi
Dökülme için peki bir sebep söyledi mi, genetik tipi dökülme mi sizinki de?Merhaba benimde yazın çok saçım döküldü. Kan tahlillerim normaldi. Cerrahpaşa fakültesi Prof. Dr. Burhan Engin'e muayene oldum. Bana andovium sprey ve Byopecia Multiplex taplet verdi 4 aydır kullanıyorum. Benim saç dökülmem durdu. Tavsiye ederim
Aynen benim de..Diğer yorum yazan arkadaşlara da teşekkür ederim birkaç saate bakıp yanıtlarım.
Günden güne dökülme artıyor maalesef, çok kötü hissediyorum
Bence avokado yemek saça çok iyi geliyor. Minik kızımın kendinden büyüklerden çok saçı var. Eşimin de son zamanlarda sıklaştı, güçlendi saçları. Marketten avokado yağı alıp salatanıza, yumurtanıza falan koyabilirsiniz. Çok nötr bir tadı var zaten.Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Eşimde böyle kabuklanma vardı vichy dercos iyi geldi. İki yıldır onu kullanıyor olmuyor. Vichyi bıraktığı zaman yine kabuk/kapak oluyor.Eski saçlarımı bir görseydin..Aradaki farka bakıp sen bile ağlardın.Saclarim canlı, ne yagli ne kuru..Parlak, aşırı sıktı.Ben 35 yaşına giricem 2 ay sonra.Bu yaşıma kadar saçlar hiç dokulmedi.Son 2 senedir bu hal aldı.Asiri stres yaşadım.Sacimdan kepek cikti koca koca.Ben umursamadı.Kizarmaya, puturlesmeye başladı.En başta aşırı kasiniyordu.Kasinma durdu.Yerine dökülme geçti.Ben böyle bir şey görmedim kökler ölüyor bence.Doktora gidemedim çok pata istedi özele.. Devlete rendevu alayim dedim o da çıkmıyor ne var bu cildiye bölümünde anlamadim ben.1 senedir hiçbir yerde bulamıyorum boş yer..
Merhaba. İlk gittiginiz doktorun ve doğru teşhisi koyan doktorun ismini özelden yazabilir misiniz rica etsem?Merhaba,her taraf dökülüyor deseydiniz stres vs çok faktörlü bir durumdu. Şimdi kadında erkek tipi dökülme ve tepe açılması gerçekten sıkıntı. Aynısını annem yaşadı çok iyi bilinen bir doktora gitmemize rağmen yanlış tanı koydu prp,mezoterapi dolandık durduk. En son anneme saç ektirmeyi önerdi. En son 2.bir doktorun görmesini istedim ve tekrar bir doktor araştırması yaptım. Ne oldu biliyor musunuz.. 2.doktorumuz saç kıran olabileceğini söyledi ve saç kıran tedavisi başlandı. Annemin o bölgede yoğun olmak üzere saçları yeniden çıktı. Yani tanı teşhis ve tedavi her şey baştan aşağı yanlıştı nitekim psikolojikmen de çökmüştü,sürekli kapatmaya çalışıyordu o bölgeyi.. Eğer böyle bir durumda saç ektirilmiş olsaydı yeni saçlar ya hiç çıkmayacaktı ya da tekrar dökülecekti. Demem o ki erkek tipi dökülme kadında nadirdir,genelde altta yatan bir faktör vardır ve araştırılmalı. Ondan sonraki adımlar da doktor ile planlanmalı..
Merhaba size mesaj attım su pembe kutulu olan vitamin mi acaba ?? Doktor yazıyor mu bu ilacı biraz pahalıymış sanırım keşke dökülme dursa hemen bakicam eczanedenKonu sahibinin dikkatine.
Özellikle hamileliğimin 5.ayına kadar çok yoğun saç dökülmesi sorunu yaşadım.erkek tipi dediğimiz alın kısmının açılması sorunum oldu.özelde bı doktor bana regenesis Max diye bı vitamin mineral takviyesi verdi.ama ben bunun saç dökülmesi ile ilgili olabileceğini düsünmedim.kullanmaya başlayalı 10 gün olduktan sonra birden bıçak gibi kesildi dökülme.banyodan çıkıp ıslak tararken normalde bir top saç dökülürdü.ev saçtan geçilmezdi.bigün bı baktım ki 1 tane bile saç yok havluda.evde yerlerde hiç saç yok.
Eşim de farketti.ilerleyen aylarda alın kısmımın dolduğunu farkettim.saçlarım kalınlaştı gürlesti.neyden oluyor bu diye araştirdim.meğerse içinde çinko demir B grubu vitaminleri varmış.
O kadar yıl kullanmadığım marka şampuan kalmamiştı.çam terbentin yağı, zeytinyağı,badem yağı,sarımsak denemediğim kalmamıştı.
O takviyeyi kullandıktan sonra piyasadaki en ucuz şampuanları kullandım.dökülme olmadı.anladım ki şampuanlar hikâye.
Almanızı bir denemenizi tavsiye ederim.10 gün içinde etkisini göreceksiniz.
Duyduğum kadarıyla çevremde giden 2 kişi için bodrum Acıbadem hastanesi nde Can hoca var dermatoloji bir araştır bak istersen işinde gerçekten iyi diye duydumMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Evet.pembe kutulu olan.takviye ürün.o yüzden sigorta karşılamaz.valla dökülmeyi durdursun da.şampuanlara ne bilim kozmetiklere neler veriyoruz.üstelik vücudumuzda eksik olan şeyleri yerine koyuyorMerhaba size mesaj attım su pembe kutulu olan vitamin mi acaba ?? Doktor yazıyor mu bu ilacı biraz pahalıymış sanırım keşke dökülme dursa hemen bakicam eczaneden
Evet kesinlikle öyle çok teşekkür ederimEvet.pembe kutulu olan.takviye ürün.o yüzden sigorta karşılamaz.valla dökülmeyi durdursun da.şampuanlara ne bilim kozmetiklere neler veriyoruz.üstelik vücudumuzda eksik olan şeyleri yerine koyuyor