myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.987
- 7.290
- 198
- Konu Sahibi bodrum mandalinasi
-
Ama konu sahibi kefil olmamis ki. Esi olmus kefil. Yine de konu sahibine odettiremezler heralde?Eğer kefil olunmuşsa ve borçu ödemezse o borcu kefil olan ödüyor ne yazik ki yıllar önce bizimde başımıza geldi ve babam mecburen ödedi hem de az bir para değil di.
ban öyle geldi..yakında arabayı satıp borç ödeme,maaşınızdan kredi çekme gibi taleplerle geleceklerdir emin olun..evet çalışmıyor, ondan gevrek gevrek konuşuyor. benim maaşıma güvenecek kadar da karaktersizler midir, valla hiç de olmayacak bir şey gibi gelmedi düşününce.
evet sevgiliydik. arkadaş ortamında tanıştık, o zaman bir arkadaşıyla kablo tv bağlama işi yapıyordu, sonra çok yoğun bu iş diye bıraktı ve ondan sonrası da tepetaklak geldi. her sıkıntısında yanında olmaya çalıştım. evlenirken evi birlikte geçindireceğimizin farkındaydım. ama bu kadar kötü bir senaryoyu tahmin edemedim.Ki koşturan da sen oluyorsun. Gerçekten çok üzüldüm canım. Peki eşinle sevgili miydiniz evlenmeden önce yani nasıl bir evlilik oldu.
benim maaşıma bir şey gelmez, ama eşyalarıma geliyor.Ama konu sahibi kefil olmamis ki. Esi olmus kefil. Yine de konu sahibine odettiremezler heralde?
ya da kendi ipotekli arabalarının borcunu ödemeyip onu bankaya verip benimkine el koymaya çalışabilirler.ban öyle geldi..yakında arabayı satıp borç ödeme,maaşınızdan kredi çekme gibi taleplerle geleceklerdir emin olun..
yani fesatlık gibi algılamayın dediklerimi...bu mantalitede insnalardan bekelnmeycek hareketler değil...ya da kendi ipotekli arabalarının borcunu ödemeyip onu bankaya verip benimkine el koymaya çalışabilirler.
Çok haklısın. Kendimi senin yerine koydum ve gerçekten çok boğucu bir durum. Evet kadın da çalışmalı ki ben de calısıyorum ama evin yükü erkeğin omuzlarında olmalı. Kimsenin senin omuzlarına bu kadar yük yüklemeye hakkı yok. Ama şunu da düşünmek lazım bu adam sana aşık olmuş evlenmiş. Bence imkanı olsa sana böyle bir hayat yaşatmak istemez diye düşünüyorum. Yani hangi erkek karısı baskın olsun ister ki? Peki esinle araniz nasıl. Durumu nasil karşılıyor.evet sevgiliydik. arkadaş ortamında tanıştık, o zaman bir arkadaşıyla kablo tv bağlama işi yapıyordu, sonra çok yoğun bu iş diye bıraktı ve ondan sonrası da tepetaklak geldi. her sıkıntısında yanında olmaya çalıştım. evlenirken evi birlikte geçindireceğimizin farkındaydım. ama bu kadar kötü bir senaryoyu tahmin edemedim.
merhaba, şu an o kadar kötüyüm ki sadece bunları yazmak istedim. 1,5 senedir evliyim, eşimin durumu evlendiğimizden beri çok kötü, ailesiyle birlikte çalışıyor ve kazanılan kimseye yetmiyor, eşimin ailesi ve abisi, ablası ciddi fakirlik çekiyorlar, ben çalıştığımdan bizim evi ben geçindiriyorum. çok şükür yetirebiliyorum maaşımı. evlendiğimden beri evin hem maddi hem manevi yükü benim sırtımda, her işe ben koşturuyorum, evin her eksiğini ben gideriyorum. bu kadar yükün üzerine bir de eşim eski arabamı sattırıp üstüme taşıt kredisi çektirdi, arabayı yeniledi. arabanın da her masrafı bende. sizin kocalarınız her ay sonu nasıl hesap yapıyorlarsa ben de evlendiğimden beri böyleyim. kendimi erkek gibi hissetmeye başladım artık. bunları bir nebze kabullenmiştim ama geçen hafta evime icra memurları geldi, kayınpeder kredisini ödememiş kefili de eşimmiş. ben şimdi ne olacak dedim eşim krediyi ödeyemeyiz eve icra gelecek mecbur diyor. kayınpederim ve kayınvalidemden hiç ses yok, görümcem katlanacaksın mecbur, yapabileceğin hiçbir şey yok, istediğin kadar bağır çağır diyor. umurlarında bile değil sanki. eşimin halasının evini ipotek vermişler başka bir kredi için, o eve de kağıt gelmiş evi boşaltın diye ve kadının eşi 3 sene önce öldü, kadını evinden ettiler. o kadar yoruldum ki bu kadar kısa sürede, 1,5 seneyi sanki 15 yıl gibi yaşadım. artık dayanamıyorum, ben ömrüm boyunca kimseye borç takmadan namusumla yaşadım, bunlar krediyi ödemiyorlar benim eşyalar haciz edilecek. eşimin umurunda değil. ona olan aşkım sevgim her şeyim bitti, beni o kadar istismar etti ki. ailesinden nefret etmeye başladım. ailemle konuşup boşanma davası açmayı düşünüyorum.
eşyaların alınması maddi açıdan sorun değil bir tek. ne zaman kapı çalsa icra memurları geldi sanıp korkuyorum. psikolojim bozuldu. beni bir bilseniz ben aç gezerim yine de kimseye borç takmam. kanıma dokunuyor eşyalarıma haciz gelmesi.
ben boşanmak istemiyorum deyip duruyor. sen haklısın ama ayrılmayalım diyor. eskiden olsa kalbime dokunurdu söyledikleri ama artık dokunmuyor. umurumda değil hisleri. ben evli bir kadın olma fikrini çok sevdim ama onu sevmiyorum artık.Çok haklısın. Kendimi senin yerine koydum ve gerçekten çok boğucu bir durum. Evet kadın da çalışmalı ki ben de calısıyorum ama evin yükü erkeğin omuzlarında olmalı. Kimsenin senin omuzlarına bu kadar yük yüklemeye hakkı yok. Ama şunu da düşünmek lazım bu adam sana aşık olmuş evlenmiş. Bence imkanı olsa sana böyle bir hayat yaşatmak istemez diye düşünüyorum. Yani hangi erkek karısı baskın olsun ister ki? Peki esinle araniz nasıl. Durumu nasil karşılıyor.
sağolasın...boşanırsan kurban kes ....iğrendım eşinin aılesınden..sana helal olsun...
onlar yaptıklarını talihsizlik olarak görüyor. işleri rast gitmemiş ondan olmuş. her esnaf böyle olsa hiçbir dükkan açık kalmaz. bu işi beceremiyoruz demiyorlar. kendilerinde hiç sorun yok onlara göre.Yani bakın boşanmaktan başka çareniz var mı? Bu aile ile bir çocuk büyüttüğünüzü düşünebiliyor musunuz? Nasıl bir örnek olurlar? Kendinize daha fazla eziyet etmeyin bence. Aldığınız kararı uygulamaya koyun. Bunun fakirlikle de ilgisi yok. Fakirlik değil sizin eşinizin sorunu. Sorumsuzluk.
Düşüyor canım.Arabayı evlendikten sonra aldığınız için eşine hak düşmüyor mu?
Çok bilgim yok eğer düşüyorsa arabanda elden gider haberin olsun iyi araştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?