benden 2 yaş büyük canım, ben evlenmeyi istiyorum, o da istiyor, karar ortada ve ikimiz de mümkün olduğu kadar erken olsun istiyoruz.. :1hug:
Erken mi geç mi diye sormuyorum o yüzden, nasıl yapayım da babasının nazını kırayım diyorum, yani adama çocuğunu elinden alıp bir daha gösteremeyecekmişim gibi davranmasını gerektirecek ne yaptım bilmiyorum ama bunun böyle olmadığını anlamasını nasıl sağlarım?
ben hep "askere gitmeden evlenicez, seni bekar yollamam" diyorum, bekarları sınırlara daha çok yolluyorlarmış, evliyse merkez karakollarda daha çok görev alıyormuş.. CADIARZU
Ayrıca Allah öyle nasip eder de şehid olursa eşim olarak vefat etsin isterim.. böyle bir durumda da başkasıyla evlenmeyi düşünmüyorum.. :sinifsinif:
Nişan için de bence 1 yıl uygun, uzun değil.. Ayrıca onların orda "nişanlısı" diyorlar, bizim burda nişan olmadan denmez öyle, bu durumda ben baskı altında kalıyorum..
Ben zaten okul bitince evleniriz diyorum, bu yaz evlenelim demedim hiç, nişan yaparız dedim, ki normal, onların köyünde benim için nişanlısı diyorlar zaten.. Düğün sorun olmaz ama ev meselesine gelince zaten ev almayı düşünmüyoruz, malum öğretmen dediğin hep atama bekler, istediğimiz bir şehre gelene kadar birkaç yılda bir atama isteriz diye düşünüyorum.. Allah hayırlı yazılar yazmış olsun da hepimize.. Herşeyin başı sağlık.. Ruh sağlığımı da onlar için bozamicam :dilcikar:
öyle bir şey yokCADIARZU
erkekler bizim kadar detaylı düşünemiyorlar maelesef :)))
evlilik lafını bir süre açma o açarsa da kapat evliligi henüz düşünmedigini ima et ona o da bir süre sonra düşünecektir acaba ne oldu diye sonra o sana açar zaten bence bunu dene bir de :)
Arkadaşlara katılıyorum bence de bunun için ısrar etmemeli,kimseyi iknaya çalışmamalısın canım. Zaten zamanı geldiğinde bir bakmışsın her şey çorap söküğü gibi gelmiş olup bitmiş.ailesinin durumunun da iyi olmadığından bahsetmiştin sanırım evlilik kolay değil valla maddi manevi o süreç yıpratıyor insanı.hem atamadan önce evlenmeliyiz diyorsun da aynı yere çıkma ihtimalinin yanında çıkmama ihtimali daha fazla atamanızın.ve bu durumda zaten stajyerliğinizin kalkması lazın bir araya gelebilmeniz için.bu da demektir ki 1 sene ayrı kalacaksınız evli evli.ki bu da çok koyar insana.bence okul bitsin atamalar olsun bir bakalım aynı şehirde olursanız ne ala yaparsınız nişanı 2-3 ay sonra da düğün olur.bu arada sen de çeyiz hazırlıklarını yaparsın.yok farklı yerlere mi çıktı görev yerleriniz yine nişanı yaparsınız 1senenin dolmasına yakın nikahınızı yapıp biriniz eş durumundan diğerinin yanına gider.hem bu arada para biriktirirsiniz sen de kız çeyizini tamamlarsın.gdmt
Canım teşekkür ederim ilgilendiğin için, ben her yıl başka yere tayin isterim demiyorum zaten, birkaç yılda bir diyorum, yani belirsiz bir kavram, çünkü her ilin her ilçesinin mecburi hizmet yılı ve puanı farklı, geçenlerde elime bir listesi geçmişti, bunları biliyorum, yine de teşekkür ederim canım a.s.
Bu mecburi hizmet ve puanlar sebebiyle zaten atamalardan önce evlenmek istiyorum diyorum.. boshayallersmile
Bunun için de seneye ağustos gibi evlenmek lazım en azından, bir yıl kadar nişanlı kalmak istiyordum, malumunuz seneye ağustosa tam bir yıl var, ama daha istemeye gelmediler.. :1no2:
Arkadaşlarım ben de sizlerden bu sorunum için "şöyle bir yöntem deneyebilirsin: ......" diye bir şeyler bekliyorum.. kaydirigubbakcemile2
Her türlü fikre açığım, sevgilimi babasını ikna etmesi için nasıl cesaretlendirebilirim? Bunu nasıl kendimi küçük düşürmeden ya da ne bileyim evlilik için tutturuyo onun peşinde koşuyo diye göstermeden yani benim hakkımda kötü fikre sahip olmalarına neden olmadan başarabilirim?
Bunları danışabileceğim sizden başka kimsem yok canlarım yaa.. :teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?