Kız İsteme Artık istemeye gelsinler istiyorum ama... Bi akıl verin..

benden 2 yaş büyük canım, ben evlenmeyi istiyorum, o da istiyor, karar ortada ve ikimiz de mümkün olduğu kadar erken olsun istiyoruz.. :1hug:
Erken mi geç mi diye sormuyorum o yüzden, nasıl yapayım da babasının nazını kırayım diyorum, yani adama çocuğunu elinden alıp bir daha gösteremeyecekmişim gibi davranmasını gerektirecek ne yaptım bilmiyorum ama bunun böyle olmadığını anlamasını nasıl sağlarım?

babasının nazını kıracak olan sen değilsin ki ? bunun üstesinden erkek arkadaşın gelmeli

erkek arkadaşın daha mezun olacak, işe girecek,askerliği var... askerliğini yapmadan ailen rıza gösterir mi ?

erkek babası ancak bu koşullar sağlandığında onay verirler. sandığın gibi bir nazlanma olduğunu düşünmüyorum. evlilik için şartlar ortada. oyuncak değil ki bu işler.

1 yıl nişan için uzun bir süre. zaten nişanlı tanınıyormuşsunuz. CADIARZU

erkeğin evliliğe adım atması için kendini ispatlaması lazım benceşakkıdı

ben hep "askere gitmeden evlenicez, seni bekar yollamam" diyorum, bekarları sınırlara daha çok yolluyorlarmış, evliyse merkez karakollarda daha çok görev alıyormuş.. CADIARZU

Ayrıca Allah öyle nasip eder de şehid olursa eşim olarak vefat etsin isterim.. böyle bir durumda da başkasıyla evlenmeyi düşünmüyorum.. :sinifsinif:

Nişan için de bence 1 yıl uygun, uzun değil.. Ayrıca onların orda "nişanlısı" diyorlar, bizim burda nişan olmadan denmez öyle, bu durumda ben baskı altında kalıyorum..

ben hep "askere gitmeden evlenicez, seni bekar yollamam" diyorum, bekarları sınırlara daha çok yolluyorlarmış, evliyse merkez karakollarda daha çok görev alıyormuş.. CADIARZU

Ayrıca Allah öyle nasip eder de şehid olursa eşim olarak vefat etsin isterim.. böyle bir durumda da başkasıyla evlenmeyi düşünmüyorum.. :sinifsinif:

Nişan için de bence 1 yıl uygun, uzun değil.. Ayrıca onların orda "nişanlısı" diyorlar, bizim burda nişan olmadan denmez öyle, bu durumda ben baskı altında kalıyorum..

öyle bir şey yokCADIARZU

Ben zaten okul bitince evleniriz diyorum, bu yaz evlenelim demedim hiç, nişan yaparız dedim, ki normal, onların köyünde benim için nişanlısı diyorlar zaten.. Düğün sorun olmaz ama ev meselesine gelince zaten ev almayı düşünmüyoruz, malum öğretmen dediğin hep atama bekler, istediğimiz bir şehre gelene kadar birkaç yılda bir atama isteriz diye düşünüyorum.. Allah hayırlı yazılar yazmış olsun da hepimize.. Herşeyin başı sağlık.. Ruh sağlığımı da onlar için bozamicam :dilcikar:

gelirler gelmezler, isterler istemezler, erken evlenirsiniz geç evlenirsiniz, bütün bunlar sadece siz ikinizi bağladığı için bu konuda bi yorum yapmıyorum.

kırmızıyla vurguladığım cümlene bi kaç yorum getiricem sadece bu işin içinde birisi olduğum için.

1- atamalar (branşın bilgisayar dahi olsa) senin sandığın kadar kolay değil.

2- istediğimiz yere gelene kadar birkaç yılda bir atama isteriz demişsin, yalnız yönetmeliğe göre, gittiğin ilde il içi yer değişikliği yapabilmen için bulunduğun kurumda 3 yılını; il dışı yer değişikliği isteyebilmen için de çalıştığın ilde 3 yılını doldurmuş olman gerekiyor. yani öyle 1 sene burda çalışıyım seneye başka yere tayin isterim gibi bir olay söz konusu değil. gittiğin yerde en az 3 yıl kalmak durumundasın. sonrasında da zaten yılını doldurup gitmeye hak kazansan bile bu sefer devreye "hizmet puanı" dediğim kavram girecek, ve sen 3 yılda topladığın puanla istediğin yere tayin isteyemeyeceksin.

3- bir de zorunlu hizmet kavramı var ki, bu sene süresi artmış durumda kurumlar bazında. zorunlu hizmet sayılan bir okula gitsen 5-6 ya da 7 yıl ordasın zorunlu hizmetini tamamlayabilmek için. zorunlu hizmeti tamamlamadan da kolay kolay yer değişikliği yapamazsın.
biraz ayrıntılı yazdım, kusura bakma. sadece sen dışardan baktığında atanırız bi yere sonra tayinle geliriz istediğimiz yere mantığındasın, ona biraz ışık tutmak istedim sadece. yani senin hayal ettiğin kadar kolay olmadığını bil, ve ona fazla umut bağlama
a.s

erkekler bizim kadar detaylı düşünemiyorlar maelesef :)))

evlilik lafını bir süre açma o açarsa da kapat evliligi henüz düşünmedigini ima et ona o da bir süre sonra düşünecektir acaba ne oldu diye sonra o sana açar zaten bence bunu dene bir de :)

öyle bir şey yokCADIARZU

Abim askerden dönünce öyle demişti CADIARZU
makaraya sarmış olabilir belki canım ama sanmıyorum, o sıralar hala tuhaf bi yaratıktı, askerden dönünce tanınmaz hale gelmişti -tatlicadiarzu-

Yine de öyle olsun olmasın askerde bi şehid olma durumu maalesef söz konusu, nereye çıkar tabi Allah bilir.. Ben her ihtimale karşı evli olmayı tercih edeceğimi söylüyorum, anneme de söylüyorum, atamalardan önce diye, ki önce atama alır sonra askerlik.. o yüzden atama askerlikten önemli bu noktada..

erkekler bizim kadar detaylı düşünemiyorlar maelesef :)))

evlilik lafını bir süre açma o açarsa da kapat evliligi henüz düşünmedigini ima et ona o da bir süre sonra düşünecektir acaba ne oldu diye sonra o sana açar zaten bence bunu dene bir de :)

Evet canım haklısın, buraya yazmaya başladığımdan beri bunun gibi bir şey deniyorum, bu konuda ağzımı açmıyorum desem yeridir, az önce mesajlaşırken benim için bir şey yapacağından bahsediyordu, ben de "söz mü?" yazdım sadece hani cidden yapacak mısın mahiyetinde :ecrin_bebek: o da "sözlenecek miyiz kız yoksa" diye şakayla karışık laf atmaya başladı bile zaten..

Bayramda onlara gideyim diye uğraşıyolar şimdi abi-kardeş kaydirigubbakcemile

kardeş dediğim, kız kardeşi.. O da bizimle aynı ünide, hatta aynı yurtta kalıyoruz.. olumunekankayizsmile

sistemden kaynaklanıyor herhalde, yazdığım mesajlar önceki mesajların arasına giriyor :)

gdmt
Canım teşekkür ederim ilgilendiğin için, ben her yıl başka yere tayin isterim demiyorum zaten, birkaç yılda bir diyorum, yani belirsiz bir kavram, çünkü her ilin her ilçesinin mecburi hizmet yılı ve puanı farklı, geçenlerde elime bir listesi geçmişti, bunları biliyorum, yine de teşekkür ederim canım a.s.

Bu mecburi hizmet ve puanlar sebebiyle zaten atamalardan önce evlenmek istiyorum diyorum.. boshayallersmile
Bunun için de seneye ağustos gibi evlenmek lazım en azından, bir yıl kadar nişanlı kalmak istiyordum, malumunuz seneye ağustosa tam bir yıl var, ama daha istemeye gelmediler.. :1no2:

Arkadaşlarım ben de sizlerden bu sorunum için "şöyle bir yöntem deneyebilirsin: ......" diye bir şeyler bekliyorum.. kaydirigubbakcemile2
Her türlü fikre açığım, sevgilimi babasını ikna etmesi için nasıl cesaretlendirebilirim? Bunu nasıl kendimi küçük düşürmeden ya da ne bileyim evlilik için tutturuyo onun peşinde koşuyo diye göstermeden yani benim hakkımda kötü fikre sahip olmalarına neden olmadan başarabilirim?

Bunları danışabileceğim sizden başka kimsem yok canlarım yaa.. :teselli:

gdmt, canım yanlış anlaşılma olmasın diye şimdiden açıklama yapayım dedim, hepinize yazdığınız sırada cevap yazdım ama, sistemdeki çalışmadan kaynaklanıyor olsa gerek, size cevapları yazalı saatler oluyor ama sanki 02:00 da sana cevap yazmışım gibi görünüyor kaydirigubbakcemile4
şimdi saat gerçekten 02:00 ı geçtiği için artık yazıldığı sırada gidecektir sanırıma.s

sassygirl ün yorumundan benim "yazdığım mesajlar önceki mesajların arasına giriyor" diye yazdığım son mesaja kadar olan kısım sana yazdığım cevaptan sonra gelecekti aslında delikafadulden

neden tayin mevzusundan önce olsun diye direten sensin? Sonuçta ayrı yerlere tayin olursanız ayrı düşeceksiniz. Farkettin mi sen nasıl ondan ayrı düşüyorsan,o da senden ayrı düşüyor... Ama sen acele ediyorsun,o sadece ettiğini "söylüyor" Vurdumduymaz olsana,ne de olsa seninle evlenmeyi düşünen bir erkek senden ayrı kalmaya "en az senin kadar" dayanamaz,o yüzden de bu işi çözecektir,sensiz yaşayabilecek(!) değil yıllarca değil mi? Ayrı yerlere düşme ihtimaliniz onun paniğe kapılmasına neden olmuyorsa bir sorun yok mu sence?

Ayrıca aile içi konuşmalar hakkındaki bilgin erkek ark ının sana yansıttığı kdr,şeffaflığından çok da emin olma...kaldı ki hayatta edindiğim en acı tecrübe şudur ki,kadın ruhundan en çok anlamayan en öküz erkek bile evlilik konusunda kadın ırkının ne kdr hasssas olduğunu bildiği için buna çok istekliymiş gibi davranabilme yetisine sahip...
Yani evlilik yapmak isteyen adamla istemeyen adamı sadece icraatları ile tanıyabilirsin. Sana abla tavsiyesi aşkından öldüğüne inanıyor olabilirsin ama sakın sakın sakın sakın adamın ağzından çıkanları baz alma,mantık şu,icraat varsa istiyordur,icraat yoksa istemiyordur...
Sana evlenme teklif eder(tekliften kastım aranızda konuşmanız deil,çıkarır tek taşını yada herneyse ciddiyetle teklifini eder),arkasından "senin uygun düşeceğini söylediğin tarihte" ailesi gelir seni ister,mevcut durum,şartlarınız vs konuşulur,makul bi çözüm bulunur,normali budur. Belki çok mütevazi bir evlilik olur ama siz ikiniz seviyorsanız ve buna razıysanız aile onaylar,iş biter. Mal mülk fln herşey zamanla olur... .
Bunlar sağlanmayacaksa ilişkini gözden geçir tatlım... Çünkü en vasat kızlara bile bunlar yapılıyor,sen de bu ciddiyeti fazlasıyla hakediyorsun değil mi?
Ayrıca bi adamın babasını birşeye ikna etmeye gerek yoktur,babalar gün gelip de oğullarına kız isteyeceklerini bilirler,onun için sıradışı birşey deil,kendini naza çekiyorsa iyi nietli düşünme lütfen,gayet de bu evliliği istemiyor. Belki seni istemior yada belki oğlunun evlenebilecek durumda olduğunu düşünmüyor,yada maddi olarak buna hazır deil,sonuçta herneyse adam istemior işte,hangi taktik bu durumu deiştirebilir ki?

sevgili arkadaşım. ben erkek babası olsaydım eğer, oğlum okulunu bitirmeden ve askerliğini bitirmeden bırak sözü, kızın adını bile ağzıma almazdım. ha ben o fikirde olduğumdan söylemiyorum, ama babalar bu şekilde düşünüyor gözlemlediğim kadarıyla.

senin yapman gereken şey şu; kendini tamamen geri çekeceksin. bayramda onlara gitmeni bekliyorlarmış mesela.. niye gidecekmişsin, sevgiline diyeceksin ki ben senin nişanlın değilim bişeyin değilim niye geleyim ki?? hangi sevgili gidiyor sevgilisinin evine bayramda?? bu gidiş gelişler güzel şeyler ama bunun için önce bi söz nişan olması gerekir... nişan olmadan böyle gidersen sonra da derler ki ilerde "sen bize bayılıyordun, daha biz seni istemeye gelmeden bile bizim evden çıkmıyordun." derler, neler neler yapan aileler okuyoruz burda. ama kesinlikle nişan yapalım, istemeye gelin filan deme niye sen diyeceksin ki onun ısrar etmesi gerek. erkek tarafı olarak onların hadi gelelim demesi gerek. sen kendini tamamen geri çek bence ve yakın davranma. bunları da bir taktik olarak söylemiyorum ama şu çok sinirime gitti. insan tutamayacağı sözler vermemesi gerekir isteme nişan gibi.

azaleia; ablacım

öncelikle Ramazan bayramın mübarek olsun..

Tayin mevzusunu ona ne kadar anlatsam da bazı şeyleri anlayabildiğini sanmıyorum, maalesef.. :1no2:
lütfen yanlış anlamayın, kötü niyetle ya da hor görerek söylemiyorum, ama ablacım bu insan köyde büyümüş biri ve bir çok şeyi bilmiyor, inan ona 22 yaşında hap içmeyi öğrettim başı ağrıdığı için, hap nedir bilmiyordu.. ve ikna edemiyordum su ile yutulacağına, ısrarla çiğnemeye kalkıyordu, mazallah beyin kanaması geçirecek eyvahedigeldismile bir doktor tanıdığım vardı onunla konuşturdum anca öyle inandı..

Burda yazdıklarınız için teşekkür ederim, gidip gitmeme konusunda kararsızdım, bayram dolayısıyla annesini aramıştım, o da çok candan samimi bir insandır maşallah :nazar: hem kız kardeşi hem annesi 3 haftadır gelmemi istiyorlardı, ben de onlar bu kadar çağırınca gitmeye heveslenmiştim, benim için bi şalvar daha diktirmişler, kardeşiyle bi örnek yazmalarımıza annesi hep oya işliyor, bunları anlattıklarında ayıp olur gitmem lazım diye düşünmeye başlıyorum, ama şimdi bir bahane uydurup gitmicem.. :umursamaz:

Yazdıkların çok doğru çok güzel, dediğim gibi benim bunları konuşupta adam akıllı cevap alacak kimsem yok, bu konuyu anneme ya da bir büyüğüme açtığımda tepki genelde "ne evliliği, daha büyüklerin var, hayatını yaşa sonra evlenirsin, git önce işe başla, bileziğini koluna bi tak.." gibi şeyler.. halbuki ben hiçbir zaman evlenirsem çalışmam, evlenirsem gezmem tozmam falan demiyorum, elbette yine çalışcam inşallah, yine güzel vakit geçircem ama anlamadığım neden bunu bekar olarak yaşamam gerektiğini düşünüyorlar? sorduğumda bir açıklama yapamıyorlar..

Öyle bi hayatları olmuş ki, iki halam kimseyi beğenemediğinden evlenmemiş, ikisi birlikte yaşıyorlar, yaşları 60-65 civarı şu an, bir sürü kedi köpek besliyorlar, bi amcam 32 yaşında evlenmiş, öbürü 38.. bana aceleci gözüyle belki de bu yüzden bakılıyor..
ki ben istemiyorum 30umdam sonra evleneyim anne olayım.. bunlar benim seçimlerim isteklerim, benim hayatım..

Annem, babamdan nefret ettiği için sığındığı iki limanı var, ablam ve ben.. ablamın bu sene inşallah tayini olacak, evden temelli gidecek, benim de elden gitmemi istemiyor, bi yerde bana göre bencillik ediyor.. Babama sorsam evleneyim mi diye, öyle bir insan ki, nasıl anlatayım.. gelsinler alsınlar der, o derece umursamaz bizi.. :oklava:

nazlihan_hm canım benim, yorumun için teşekkür ederim..:ecrin_bebek:

Ramazan bayramın mübarek olsun..

tavsiyeler için çok sağol, olayın içinde olunca kafam çalışmıyor sanki.. sizin sözünüzü dinleyip gitmicem kaydirigubbakcemile5

ama onlar bize gelecek, davet ettim bir kere, birlikte gelin ikinizi gezdireyim diye, çünkü köyü, ilçeyi biliyorlar ama ilde bıraksan yol iz bilmezler.. kaydirigubbakcemile4
Ben onlara gitmeyince perşembe gelirler sanırım bize akşama doğru, cuma gezdiririm, cumartesi de yola çıkarız.. Bunda bir sakınca görüyor musunuz, şu an ben pek düşünemiyorum artık, robot gibi ne deseniz onu yapacak haldeyim :1:

sağolasın senin de bayramın mübarek olsun.. bahane filan uydurmana gerek yok ki, bence açıkça söylemelisin annesine "ailem müsade etmiyor" diye. ayrıca madem artık davet etmiş bulundun, üçünüz beraber gezmeyin derim ben. yanınızda ablan olsun mesela. kafasında şu yer etmeli; nişan olmadan beraber olamayacaksınız, rahat olamayacaksınız. zaten olması gerekende budur, nişandan önce böyle tavırlar takınmamalısınız yoksa karşı taraf nişana ne gerek var diye rahatlıyor gevşiyor :)

ha bu arada ah seni bi istemeye gelen olsa bak o zaman gör nasıl tutuşuyor seninki :D

Evet canım çok haklısın, bu günlerde bende ona bakıyorum, çünkü nerde bi teyze görsem şöyle bi süzüyor, alışverişte olsun, pazarda olsun, teravih te olsun, yüzük falan var mı diye yokluyorlar.. :roflol:
kendimi hamamda gibi hissediyorum sırnaşık şey

ablamın da canım, bayramdan sonraki hafta son bir bütünlemesi kaldı, bitecek inşallah, zaten o pek benimle çıkmaz, ben onun için her yere giderim ama :gitme:

gdmt
Canım teşekkür ederim ilgilendiğin için, ben her yıl başka yere tayin isterim demiyorum zaten, birkaç yılda bir diyorum, yani belirsiz bir kavram, çünkü her ilin her ilçesinin mecburi hizmet yılı ve puanı farklı, geçenlerde elime bir listesi geçmişti, bunları biliyorum, yine de teşekkür ederim canım a.s.

Bu mecburi hizmet ve puanlar sebebiyle zaten atamalardan önce evlenmek istiyorum diyorum.. boshayallersmile
Bunun için de seneye ağustos gibi evlenmek lazım en azından, bir yıl kadar nişanlı kalmak istiyordum, malumunuz seneye ağustosa tam bir yıl var, ama daha istemeye gelmediler.. :1no2:

Arkadaşlarım ben de sizlerden bu sorunum için "şöyle bir yöntem deneyebilirsin: ......" diye bir şeyler bekliyorum.. kaydirigubbakcemile2
Her türlü fikre açığım, sevgilimi babasını ikna etmesi için nasıl cesaretlendirebilirim? Bunu nasıl kendimi küçük düşürmeden ya da ne bileyim evlilik için tutturuyo onun peşinde koşuyo diye göstermeden yani benim hakkımda kötü fikre sahip olmalarına neden olmadan başarabilirim?

Bunları danışabileceğim sizden başka kimsem yok canlarım yaa.. :teselli:
Arkadaşlara katılıyorum bence de bunun için ısrar etmemeli,kimseyi iknaya çalışmamalısın canım. Zaten zamanı geldiğinde bir bakmışsın her şey çorap söküğü gibi gelmiş olup bitmiş.ailesinin durumunun da iyi olmadığından bahsetmiştin sanırım evlilik kolay değil valla maddi manevi o süreç yıpratıyor insanı.hem atamadan önce evlenmeliyiz diyorsun da aynı yere çıkma ihtimalinin yanında çıkmama ihtimali daha fazla atamanızın.ve bu durumda zaten stajyerliğinizin kalkması lazın bir araya gelebilmeniz için.bu da demektir ki 1 sene ayrı kalacaksınız evli evli.ki bu da çok koyar insana.bence okul bitsin atamalar olsun bir bakalım aynı şehirde olursanız ne ala yaparsınız nişanı 2-3 ay sonra da düğün olur.bu arada sen de çeyiz hazırlıklarını yaparsın.yok farklı yerlere mi çıktı görev yerleriniz yine nişanı yaparsınız 1senenin dolmasına yakın nikahınızı yapıp biriniz eş durumundan diğerinin yanına gider.hem bu arada para biriktirirsiniz sen de kız çeyizini tamamlarsın.
Yardımcı olamadım belki ama bana mantıklı geleni anlatmaya çalıştım.bence hiç yırtma kendini.ikiniz de ekonomik özgürlüğünüzü alın ele bir elinize.yoksa işin içine aileler tamamen girdi mi evlilik hazılığında işin içinden çıkılmaz pek.

merhaba;
öncelikle iyi bayramlar!
yazılanları şöyle bir okudum.farklı bir bakış açısı daha görmüş oldum böylelikle.yani erkek babasının tepkisi anlamında söledim.
bir kere okurken nişan,evlilik gibi şeylerin düşünülmesi için çok erken olduğunu düşünüyorum.ben ünv de 4 senelik bir ilişki yaşadım ve mezun olduktan sonra 1 sene devam ettirebildim.hiçbir şey okuldaki gibi olmuyormuş buna inandım.geçen sene kasımda başka bir ilişkiye başladım ve 5 ayda söz yaptık.haziranda da allah izin verirse düğünümüz olacak.
erkek babası olsam böyle bir durumda her ne kadar erken olduğunu düşünsemde tanışma da olsa nezaketen gider daha erken olduğunu ama şartlar yolunda gittiğinde neden olmasın derim.yani bu bir yüceliktir.aile yapısı hakkında az çok fikir edindirir insana.ama dövünen bir baba beni şaşırttı doğrusu.neden böyle bir tepki verdi?oğlundan beklentileri mi var? diye düşünürüm.yani anne olsa hak verecek gibiyim ama babaya yakıştıramadım:)
senin yerinde olsam kendimi ağırdan satarım.sen bir adım atmışsın düşüncelerini ne zaman ne yapmak istediğini paylaşmışsın.bundan sonra geri çekilirim.biraz da erkek arkadaşımın neler yapmak istediğini anlamaya çalışırım.evlerine de kesinlikle gitmem.kendimi zorla kabul ettirmek gibi gelir bana.bence babasının nazını kırmak için uğraşma.niye uğraşasınki.boşver ilişkine devam et ama bence dediğim gibi ağırdan sat kendini.onlar senin nazını kırsınlar:)

hanne54 _seastar_, yorumlarınız için teşşekkürler canlarım, bayramınız mübarek olsun.. a.s.

Ben bundan sonra gitme-gelme lafı etmiycem, ki zaten ankaradan dönerken bile bize gel demem hiç ama o hala farkında değil bunun, gelir.. Gelme de denmiyo.. CADIARZU Sonra da trip atar kimse beni istemiyo diye, çünkü ablamın erkek arkadaşı geldiğinde annem ablam ben bütün evi derleyip toplayıp kek-börek falan yaptıydık, kıskanıyor, açıklıyorum ama anlamıyor, diyorum ablam benim ona ettiğim gibi bana yardım etmez, o öyle biri, bunu kabul et, ayrıca ben de seninle birlikte geliyorum ankaradan eve, yani sen geleceksin diye bi hazırlık yapma imkanım yok, boşa alınıyorsun.. :kahve:

Şu anki durum göz önüne alınırsa zaten bu yaz için yapılacak bir şey yok, ben gelin isteyin demedim zaten hiç, sadece ilk geldiğinizde annem beni vermeyeceğini söylüyor, önce bi oturmaya, yemeğe falan gelin dedim.. cokacimcoook İyi olur dedi, ama sonra biz istemeye gelmeden önce siz de bize gelin, yaşadığımız yeri görsünler, seni nasıl bir yere vereceklerini bilsinler dedi, ben de bizimkiler nişandan önce kalkıp gelmezler dedim.. Bu sözümü tenezzül etmezler gibi yorumladı sanırım kafasında.. kafamçokkarıştı

Benim sorunum çok fazla plan yapmak, şu zaman oturmaya gelirlerse bu bu zaman olur, şu şu zaman olur diye planladıktan sonra plan tutmayınca kafayı yiyorum sanırım...

Eee, ne demişler
İnsanlar plan yaparken, kader kıs kıs gülermiş...kaydirigubbakcemile3

Ailesi yarın onlara gidicem diye bekliyordu, ben de bir bahane uydurup gitmicem diyordum CADIARZU
az önce mesaj attım, annem "gidebilirsin" demişti ya diye, "yalnız gidemezsin" de demiş dedim, ben duymamışım, hatırlamıyorum falan dedim.. Cidden benimle oraya gidecek kimsem de yok.. :1no2:Bakalım bir çözüm bulabilecek mi..

Back