Kız İsteme Artık istemeye gelsinler istiyorum ama... Bi akıl verin..

dky

Afiyet olsuunn :)
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
158
1
46
Ankara
Erkek arkadaşımla 2,5 yıldır beraberiz, üni de son senemiz, bu yaz nişan yaparız diye düşünmüştük hep ama nasip olmadı, gel gör ki öncesinde ailelerin tanışması var, kız isteme var, söz kesme var.. :1shok:

Benim erkek arkadaşım çok nazlı, bi görseniz kız gibi, daha kötüsü babası bundan da nazlı.. Ve daha kötüsü benim babam sanki dünden razı.. senağlama Babam pek çocuklarına aldırış etmez, düzgün bir aile ortamım yok, bizi ne kadar çabuk başından atsa o kadar çabuk rahatlıcak gibi davranıyor, erkek arkadaşımda gelelim mi diye soruyor, ama babası nazlanıyor, ben de bunu bildiğimden işi anneme vuruyorum, annem vermez diyorum :olmaz:

Onlar gelmeyi gerçekten çok isteyene kadar erteleyesim var ama ben bu yaz halledemediğimiz için çok hayal kırıklığına uğradım, annem ilk gelişlerinde vermeyeceğini söylüyor zaten, erkek arkadaşım da babasına istemeye gidelim deyince adam vay başıma gelen diye dövünüyomuş, sanki kız verecek yahu :oklava:

Ben bunların nazını kaprisini nasıl kırarım? Kendimi nasıl naza çekebilirim? Bi türlü beceremiyorum, bilmiyorumkismile yoksa olay annemin dediği gibi mi: "Kızım bu kadar kapris erkek kısmına hak değil, ömür boyu çekersin"... kaydirigubbakcemile

Ne yapmalıyım, bana bir akıl verin.. Çok agresif bir insan olmaya başladım, eskiden çok sabırlı ve sakindim.. Ama şimdi hakettiğim değeri göremeyince böyle oldum.. delikafadulden

evlilik için herkesin hazır olması çok önemli. maddi ve manevi olarak buna hazır mısınız?
babasının muhakkak bi bildiği vardır
babanda illa evlen diye tutturmamış
durun bakalım daha mezun olmamışsınız acele etmeyin bence

daha okul bitişi vaaaaaar , askerliği vaaaar , iş bulması vaaaar , kenara para atması vaaaar boshayallersmile
annen de çok haklı , bazı şeyler için çok erken bana göre de..

ikimizde öğretmen olcaz inşallah, atamada evli olalım istiyorduk mafoldumben
Babası için oğlu çok kıymetli, bi kızı bi oğlu var, oğlu her işine koşuyo, babası da ona çok güveniyo.. Zannediyor ki ben alıcam oğlunu, bi daha düğünden düğünü, bayramdan bayrama falan anca görecek, belki onlarda da görmeyecek, ben oğlunu alıkoycam sanki..
Benim babama gelince de çok patavatsız, hiç umursamıyor.. senağlama
Biz 4 kardeşiz, ama babam bize maddi olarak ne kadar destek olduysa da manevi olarak hiç yanımızda olmadı, 9 yıldır başka biriyle yaşıyordu, 2 yıldır da ablamla aynı yaşta birini daha idare ediyor :çok üzgünüm: ve inanır mısınız bilmem ama bunların 3ü de aynı yerde çalışıyor delikafadulden bu arada annemle babam boşanmışta değil, :kızgın: annemin de beni iyi bi yere hakkıyla vermek istemesi de bundan.. :sinifsinif:

Annen haklı okul askerlik birikim bu süreçleri geçir bi bakalım neler değişir neler değişmez bilemezsin...

hemen askere gitmeyecek ki, önce atamasını alacak inşallah.. askerliği falan beklersek çok uzun valla.. şimdi halledemezsem ilerde hiç uğraşmam herhalde.. :umursamaz:

çok da acele etmeyin bence,
asıl erkek arkadaşını bu süreçte tanıyacaksın.
şimdiye kadar okuldayken gayet güzel bir birliktelik yaşamışsınızdır ama asıl bundan sonra gerçek sorunlarla baş etmeyi öğreneceksiniz.
evlilik konusunda sadece istek önemli değil, önemli olan bu isteğinize ailelerinizi de ikna edebilmenizdir ki burda erkek arkadaşına çok büyük bir rol düşüyor.
o senle evlenmeyi ne kadar çok istiyorsa inan babasını da o kadar çabuk ikna edecektir.
(bu arada annenin durumuna da çok üzüldüm, seni hemen vermemekte çok haklı)

ben de o istesin, o uğraşsın diyorum, 2 yıldır hep 3.sınıf bitince nişan, 4 bitince düğün diye konuştu, şimdi 4e başlıyoruz, daha ailesini tanışmaya getiremiyor, lafta hep yapalım edelim iken, iş gerçek hayata dönüştürmeye gelince yan çizmeye başladı, çabucak vaz geçiyor, bi gün diyor, bu hafta gelsek artık olmaz mı, ertesi gün diyor, yok ben annenin yüzüne bakamam, bizimkileri nasıl getireyim.. Benim derdim bunları aşmasını nasıl sağlayabilirim, kendimden ve ailemden taviz vermeden? Ben onları beklemek zorunda mıyım, onlar isteyince gelsin, isteyince alsın, yok öyle yağma.. Nasıl hakkından geleceğimi bilemedim valla :umursamaz:

hemen askere gitmeyecek ki, önce atamasını alacak inşallah.. askerliği falan beklersek çok uzun valla.. şimdi halledemezsem ilerde hiç uğraşmam herhalde.. :umursamaz:

branşınız ne ?

atamaları kolay mı sanıyorsunuz acaba ?

daha erken değil mi sizin için. iş yok askerlik var. askerlik 12 ay oldu olacak. aileler işiin içine girdi mi her şey daha da zorlaşacak. babasının nazı bu kadarsa annesinin kim bilir ne kadar vardır.

çok uzun bir süreç var önünüzde.

askerliğini yapmadan istemediğini söyle naz yapmış olursun sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
sen bence biraz kendini geri çekmelisin canım,
üstüne gittikçe erkek arkadaşın senden soğuyabilir, neden hala istemeye gelmiyorsunuz ne zaman geleceksiniz...vs gibi sorularla bunalıp kaçabilir.
buluşalım dediğinde, ne zaman bu iş ciddiye binip bize geldiniz o zaman senle yine eskisi gibi olurum de. hatta bu durumda kıskandırma bile işe yarayabilir.
bikaç tane kadının oğulları için seni beğendiğini bir ara ziyaretinize gelmek istediğini falan söyle.
böylece onun senin için tek alternatif olmadığını, elini çabuk tutmazsa seni kaybedebilceğini göstermiş olursun.

Erkek arkadaşının babası neden vay halimize diyormuş onu anlayamadım... :uhm:
Utanılacak bir durumunuz mu var?
2 genç anlaşmış evlenmek istiyor, onlara laf düşer mi?
...

kendini geri çek biraz eğer sen hemen olsun gelin diye ısrar edersen ters tepki verebilir. bir süre evlilikle ilgili hiç konuşma erkek arkadaşını sadece izle bakalım o konuyu açıp birşey söyleyecekmi. baktın ondan bir ses yok o zaman al karşına konuş. artık ilişkinle ilgili ciddi bir adım atmak istediğini söyle.

sanırım babasının nazlı davranma nedeni okulunuz. Sonuçta öğretmen bile olsanız atama o kadar kolay bir durum değil. Daha askerlik var. Ayrıca hangi para ile evinizi düğününüzü yapacaksınız diye düşünmüş olabilir. Sonuçta evlenmeden önce ikinizinde kendi ayaklarınız üzerinde durup sorumluluk alması gerekir.

cevaplar için teşekkür ederim kızlar opuyorumnanaktan

Ben de artık bu konuda konuşmama kararı aldım, kendisi bilir

Bizim branş bilgisayar öğretmenliği, atama var çok şükür, kpss ye de hazırlanıyoruz, dershane falan.. Babası kendi daha yeni ev yapıyor, onların zaten evi yoktu da önemli olan o değil zaten, biz elbet onlara yardım ederiz, ben paramı eşimin ailesinden esirgeyecek değilim zaten, ya da onun parasını ailesine yollamasına engel olacak da değilim, beni ailesine yeterince tanıtamadığından oluyor sanırım babasının tavırları..

Benim ailemin maddi durumu iyi çok şükür, maddi sorun yok ama manevi olarak sahip çıkan bi annem var, ona kalsa beni evlendirmeyeceğini de söylüyor çok ciddi bir şekilde..

Bildim bileli kendi başıma büyüdüğüm için bu tür şeyleri pek görmedik, kendimizi ağırdan satmayı bilmiyoruz, ama ben mi uğraşıcam, tabi ki hayır :enbuyukkk: bu artık onun sınavı, tek derdim okul açılınca aynı sınıfta olduğumuzdan dibimden gitmiyor olması, bir çok kez küstüysem de ettiysem de yüzyüze gelmek zorunda kalınca barışıyoruz... Benim istediğim, sizden abla kardeş tavsiyeleri kaydirigubbakcemile5 benim ablam var da o da garibim benim gibi :1no2: ama maalesef arkadaşım yok senağlama

sanırım babasının nazlı davranma nedeni okulunuz. Sonuçta öğretmen bile olsanız atama o kadar kolay bir durum değil. Daha askerlik var. Ayrıca hangi para ile evinizi düğününüzü yapacaksınız diye düşünmüş olabilir. Sonuçta evlenmeden önce ikinizinde kendi ayaklarınız üzerinde durup sorumluluk alması gerekir.

Ben zaten okul bitince evleniriz diyorum, bu yaz evlenelim demedim hiç, nişan yaparız dedim, ki normal, onların köyünde benim için nişanlısı diyorlar zaten.. Düğün sorun olmaz ama ev meselesine gelince zaten ev almayı düşünmüyoruz, malum öğretmen dediğin hep atama bekler, istediğimiz bir şehre gelene kadar birkaç yılda bir atama isteriz diye düşünüyorum.. Allah hayırlı yazılar yazmış olsun da hepimize.. Herşeyin başı sağlık.. Ruh sağlığımı da onlar için bozamicam :dilcikar:

acaba ailesinin tepki göstermesinden çekiniyor olabilir mi:S
sonuçta daha okulunuz bitmemiş, ailesi şunu diyebilir:
biz seni onca zorluk içinde okumaya gönderelim sen daha elin ekmek tutmadan evlenicem diye tuttur.

belki de bu yüzden biraz daha ailesine açılmayı askıya almış olabilir.

evlenicem diye tutturmuyor zaten, nişan diyoruz daha ki kalkıp şimdi bile konuşsa 3-4 aydan önce olmaz, ben en az 1 yıl nişanlı kalmayı düşündüğümden evlenme sırası gelene kadar atama almış oluruz Allah'ın izniyle.. Belki kendisine güvenmiyor olabilir kpss konusunda, çünkü eğitim bilimlerinde benim kadar iyi değil.. :1no2: Atama için de bizde kadrolu 84.9 puan dı 2009-4 atamasında o da.. bu sene ne olur bilmem, kpss deki yolsuzluk iddiaları yüzünden.. :oklava:

Neden bu kadar acele ediyorsun ki evlenmek için ataman yapılsın gez toz para biriktir sonra evlen anladıgım kadarıyla erkek arkadasınla aynı yastasın belki onun da yapmak istedigi hayalleri vardır ama sana söylemiyordur o kadar çok üzerine gitmek evlilik için

benden 2 yaş büyük canım, ben evlenmeyi istiyorum, o da istiyor, karar ortada ve ikimiz de mümkün olduğu kadar erken olsun istiyoruz.. :1hug:
Erken mi geç mi diye sormuyorum o yüzden, nasıl yapayım da babasının nazını kırayım diyorum, yani adama çocuğunu elinden alıp bir daha gösteremeyecekmişim gibi davranmasını gerektirecek ne yaptım bilmiyorum ama bunun böyle olmadığını anlamasını nasıl sağlarım?

Back