• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık hasta olmak istemiyorum:(

Fleabag11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2018
269
291
53
Herkese merhaba.
Benim derdim çabuk hasta olmak çünkü artık o kadar bıktım ki...
Her sene tatile giderim otelde bir tek ben mikrop kaparım cokk dikkat ettiğim halde (havuza falan girmem, çok bekleyen yemekleri yemem vs) son bir aydır sürekli hasta oluyorum. Dışarıdan hamburer yesem kusuyorum 2-3 gün midem bulanıyor. 1 ayda 50 kilodan 41 kiloya düştüm :((
Sizler nasıl sağlıkli kalıyor, nasıl bağışıklık sisteminizi güçlendiriyorsunuz? Her sabah mutlaka şunu yerim gibi önerileriniz var mı?

Pekmez zerdeçal zencefil karışımı için her sabah.

İlk önce doktora gidin. Baksınlar bakalım neyiniz var? Temiz çıkarsa tahlilleriniz ki ben çıkacağını sanmıyorum neyse temiz çıkarsa psikolojik olarak evet yine hasta olucam modunda kendi kendinizi sabote etmeniz de olasılık dahilinde.
Şu da var ne kadar çok şeyle temas edip mikrop alırsak o kadar gelişmiş bir bağışıklık sistemimiz olur, daha az hasta oluruz.

İlk önce doktora gidin. Baksınlar bakalım neyiniz var? Temiz çıkarsa tahlilleriniz ki ben çıkacağını sanmıyorum neyse temiz çıkarsa psikolojik olarak evet yine hasta olucam modunda kendi kendinizi sabote etmeniz de olasılık dahilinde.
Şu da var ne kadar çok şeyle temas edip mikrop alırsak o kadar gelişmiş bir bağışıklık sistemimiz olur, daha az hasta oluruz.
Tahlillerin temiz çıktı ama dahiliyeye gideceğim yarın. Evet, bazen de psikolojik şekilde midem bulanıyor.

muhtemelen bebekken ve çocukken çok korunaklı büyütüldünüz. bazı anneler aman mikrop kapar diye çocuğunun sebzesini bile içme suyuyla yıkar ya öyle bir geçmişiniz olabilir mi ?

bağışıkılk sisteminiz gelişmemiş olabiliir.

Tahlillerin temiz çıktı ama dahiliyeye gideceğim yarın. Evet, bazen de psikolojik şekilde midem bulanıyor.
Stresten en kolay mide etkileniyor. Mutsuzsanız yemek yiyemez ya da çok yersiniz. Endişeli bir haldeyseniz mideniz bulanır. Anksiyete konusuna da bakın derim. Tatillerde yada dışarıdan yediğiniz yemeklerde endişenin dozu artıyorsa mideniz bulanabilir.

muhtemelen bebekken ve çocukken çok korunaklı büyütüldünüz. bazı anneler aman mikrop kapar diye çocuğunun sebzesini bile içme suyuyla yıkar ya öyle bir geçmişiniz olabilir mi ?

bağışıkılk sisteminiz gelişmemiş olabiliir.
Tam tersi annem çok rahattır ve ailede herkes o kadar sağlam ki...
Mesela her yıl salgın olur ya ülkede, bir tek ben hasta olurum evde.

Tam tersi annem çok rahattır ve ailede herkes o kadar sağlam ki...
Mesela her yıl salgın olur ya ülkede, bir tek ben hasta olurum evde.

böyle durumları genelde bu tip yetiştirilen kişilerde gördüm de :) o zaman belki de bir şekilde doğuştan bağışıklığınız çok kuvvetli değil. doktor gözetiminde güçlendiriciler kullanın derim. ayrıca psikolojik durumların da çok etkilediğini düşünüyorum.

Üzgünseniz, mutsuzsanız ya da herhangi birşeyi kafanıza takıyorsanız ilk önce mide etkilenir.. Ne yiyecekseniz yemeden önce yine midem bulanıcak yine hasta olucam gibi düşündüğünüzde beyine hemen sinyal gider ve yine aynı şey başınıza gelir.. Gerçekten açsanız ve hiç yemek istemiyorsanız dahiliyeden çok nörolojiye gitmenizi öneririm. Bu kötü birşey değil tabii ki en azından bir önlem almış olursunuz. Şimdiden geçmiş olsun

Üzgünseniz, mutsuzsanız ya da herhangi birşeyi kafanıza takıyorsanız ilk önce mide etkilenir.. Ne yiyecekseniz yemeden önce yine midem bulanıcak yine hasta olucam gibi düşündüğünüzde beyine hemen sinyal gider ve yine aynı şey başınıza gelir.. Gerçekten açsanız ve hiç yemek istemiyorsanız dahiliyeden çok nörolojiye gitmenizi öneririm. Bu kötü birşey değil tabii ki en azından bir önlem almış olursunuz. Şimdiden geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim. Evet psikolojik olması büyük olası da bunun için psikiyatriste gitmek gerekmiyor mu?

Back
X