Artık dayanamıyorum

MissCyg

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
779
1.071
32
Maalesef tıp fakültesi mezunuyum. Zamanında bu okulu yazmak gibi bir eşeklik yaptım ve bir şekilde bitti. Doktorum, baktığım hastalardan olumlu dönüş aldıkça mutlu oluyorum. Ama hasta konusunda takıntılıyım. Ciddi hasta görünce Boş ver diyemiyorum. Böyle olunca da işler üzerime üzerime geliyor. Anladım ki ben pratisyen olarak hasta bakamam. Çünkü etrafımdakilerle geçinemem. Bu yüzden oturup uzmanlığa çalışmaya başladım ama kaldıramıyorum artık.

Sabah 6.30 da kalkıyorum. Kahvaltımı yürüyüşümü yapıp 7.30da derse oturuyorum. 50 dk ders 10 dk mola şeklinde gece 1 e kadar devam ediyorum. 13-14 arası yemek ve uyuma molası, 18-19 arası ikinci mola ve 23-24 arası 3. molayı veriyorum. 00-01 arası son dersimi yapıp yatıyorum. Ama molalarda uyumak ya da dinlenmek dışında bir şey yapamıyorum. Bu tempoyu nasıl sürdürebilirim bilmiyorum. Arada foruma girip birkaç konu okuyup yorum yazıyorum kafa dağıtmak için bakıyorum mola bitmiş. Böyle olunca da foruma da girmemem gerekiyor bunu da anladım. Ayrıca ağustosta uzmanlık sınavı kampına katıldım maalesef il dışında olunca 5 kg kadar aldım. Onu da vermem lazım olduğu için yemek de az yiyorum. Arada bazen hırsa kapılıp uyarıcı ilaç alayım diyorum ona da cesaret edemiyorum (ilaç hem konsantrasyonu arttırıyor, hem uykuyu azaltıyor ki en büyük belada bu hemde zayıflatıyor). Paranoid şizofreni yan tesiri var. Ve ailede bir sendrom varsa alınamaz diyor, 2. derece akrabalarımda var. Maalesef ona da tolerans gelişiyor yani o da çözüm değil biliyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tüm gün oturmaktan sırtım ve boynum çok ağrıyor. Ama sınavı da başka türlü kazanamayacağımı biliyorum. Daha doğrusu ciddi hastalara bakmayan, rahat uzmanlıklar yüksek puan olduğu için ve hedefimde oralar olduğu için zorlanıyorum.

Niye bu konuyu açtım bilmiyorum, bu saatte uyumuş olmam lazımdı aslında. Beni motive edin ne olur, şunun şurasında şubata kadar böyle idare etmem lazım. Neyse gidiyim yatayım ben.

Sıkın dişinizi biraz daha,sonra geriye dönüp iyi ki çalışmışım dersiniz,keyfini çıkarırsınız işinizin.Zor bir süreç evet ama imkansız değil,bu çalışmayla yaparsınız bence.

Hangi alan düşünüyorsunuz ? Göz daha iyi gibi sizin için ama bunun için gerçekten çalışmaya devam etmek zorundasınız. Şu an önceliğinizi sınava verin derim kilo konusunu çok kafaya takıp bir de onun stresini bindirmeyin üzerinize. Sinaviniz bittikten sonra yaparsınız rahat rahat diyetinizi

Ha gayret demeye geldim :)
Kendi yolunu bulduysan, başarılı olursun merak etme.
Kiloyu da uzmanlığa başladıktan sonra zaten asistanlıkta ayda 8-11 gece nöbet tutunca veriyorsun :)

Amaniii, işin iş be konu sahibi. Ama mezun olabildiysen bunu da pek ala başarabilirsin. Yaparsın sen yaparsınnn... Sana bu dijital platform aracılığıyla motivasyon yolluyorum, aç gollarnııı :KK68: Ha birde yeri gelmişken eski sevgilim tıpçıydı, bana neler çektirmişti neler. İnşallah tusa hazırlanırken beter oluyordurrr pislik herif. Boyu posu devrilesicede tusa hazırlanamayasıca. :KK62: Son kısım da kendi motivasyonum içindi. Öpüyorum konu sahibi :KK70:

Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz neredeyse. En çok da yorulduğunuz kısım kuyruğu olacaktır muhakkak. Doluluk, birikim ve yıpranmışlık vardır elbette. Ama çok güzel bir mesleğiniz var. Hayat boyu insanlara hizmet edebileceğiniz, topluma fayda sağlayabileceğiniz bir meslek. Bir plazada patronun o yıl daha çok kar etmesi için sürekli gecelere kadar çalışan ve kapitalizmin çarklarında ezilmiş bir beyaz yakalıdan çok daha tatmin olacağınız bir meslek. Asla bırakmayın. Onca emeğiniz yazık olur. Çok pişman olursunuz. Şubata birşey kalmadı. Sıkın dişinizi. Kendinizi ayakta tutmaya çalışın. Bugünler bir ömre bedel olacak ve inanın çabuk geçecek. Dilerim istediğiniz bölümü kazanırsınız.

Yakininizda yüzme havuzu var mi? Keske olsa programinizda ufak mi oynama yapip en azindan haftada 1-2 gün yüzseniz agrilariniza iyi gelirdi, kafaniz da yarim saat de olsa dagilirdi. Sizin gibi doktorlara ihtiyacimiz var, biraz daha dayanin. Çok çok kolay gelsin

Bence şu an hiç diyet falan yapıp dikkatinizi ona vermeyin. Açlık da dikkat dağınıklığı yapar. Sinavdan sonra zaten çalışırken yorularak verirsiniz. Hatta tam tersi kendinize çok abartmadan ödül verin, molada bir tatli gibi. Çok sıkılmış yorulmuşsunuz, şöyle düşünün bu artık sınav olarak son sınavınız. Bunu atlatirsaniz artik istediğiniz uzmanlıkta olacaksınız. Dişinizi sıkın. Bu arada moral bozmak olmasın ama her alanda illaki ciddi hastayla karşılaşırsınız, çok kişiselleştirmeyin. İnsanliginizi korumaniz çok güzel ama kendinizi fazla üzmeyin demek istiyorum.

Sınavı verene kadar dişinizi sıkın kendinizi bir savaşta farzedin. Kiloyu filan da boşverin sınavdan sonra verirsiniz nr olacak

Programınıza günlük 1 saat spor eklerseniz mükemmel bir çalışma sistemi olur. Hem stresinizi atarsınız, hem spor daha kaliteli uyku uyumanıza yardımcı olur.. Şimdiden tus için başarılar. Zorlu bir yol buraya kadar geldiyseniz bunu da başarabilirsiniz :)

Aman diyim Sakın.
Ritalinden bahsediyor ama kırmızı reçeteli zaten. Gidip alamazsınız. Ve de yan etkisi kötü. Psikoza girersiniz
:mad: Cok fena dikkat daginikligim konsantrasyon eksikligim var gitsem doktur verir mi acaba ya :cool:
Bu gidisle tez bitmeyecek

Ben bol sans dilemeye geldim :KK66: insallah her sey istediginiz gibi olur. Allah kolaylik versin

X