- 22 Kasım 2016
- 176
- 88
- 18
- 40
Canım seni anlıyorum ama böyle yaparsan hamile kalma süreni uzatirsin çünkü stres de etkiliyor çok. Ben de başlarda biraz senin gibiydim. Karakter özelliği olarak biraz sabırsız bir insanımdir. Üstelik kontrol odakliyim. Bilimle ilgilendiğim için mi farkinda olmadan bu yaklasimi edindim bilmiyorum ama dünyayı neden sonuç ilişkisine göre yordadiginda bir şeylerin kontrol edilebilir olduğu yanılgısına kapiliyorsun. Oysa hamile kalma sureci ve hamileligin tamamenn kontrolüm dışında ve Allah ın takdiri olduğunu net bir şekilde gördüm ve yaşadım. Allah ne zaman isterse o zaman hamile kalacağız. İstezmezse de kalmayacağız. Nasibiımız de ne varsa o...8 ay miiii . Ya oda çok değil mi eşim de çok heveslendi dün çıkmadı diye biraz daha bekleyelim tekrar test yap diyor
Ben önceden çok istiyordum bebek hatta eşim kiziyordu bu kadar çok isteme Allah seni ordan sinar. 8 ay sonra hamile kaldım evet ama bebeğim karnımda öldü.Kalbi durdu. Ve benim onu kurtarmak için yapabileceğim hiçbir şey yoktu... Allah verdi, tam da evlilik yildonumunde almistim hamile olduğum müjdesini ve bebeğim yaşasaydı beklenen doğum tarihi tam da eşimin doğum günüydü. Sence bunlar tesadüf mu? En zayıf noktamdan sinandim ve yine de şükrediyorum... Çünkü bu zaman zarfında o kadar şey öğrendim ki ve değişim. Daha sabırlı, daha dingin, daha olgun bir kadın oldum.
Diyeceğim o ki, daha baştan boyle canını sıkma. Benim tahminim çevremden ve eşinden de böyle bebek beklentisi yönünde söylemler aliyorsundur. Daha cok yeni evlisin evliliginin sevdiginin yanında olmasının tadını çıkar. Her şey zamanı gelince olur ıns