- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
- 83
Mervecim bence sen hamilesin. Niye üzüldüğünü anlamıyorum. Bu şekildeki aralıklarla olan kahverengi lekelenmeler bana göre hamileliğin habercisi. Sen bu ihtimali düşünerek ağır kaldırma kendini yorma derim. Kendi Kendini yemektense yarın kan tahlili yaptırıp sonucu öğren gebelik varsa şayet kanda mutlaka çıkacaktır. Lekelenmen de göz önüne alındığında geç döllenme olduğunu da düşünmüyorum ben.
Canım eğer o kahverengi lekelenme yerlesme kanaması ise beta hcg yerlesme sonrası birden yükselmeye başlıyor. Dediğim gibi benim kanama olduğu günün hemen ertesi kan testim pozitif çıkmıştı. O yüzden çıkma ihtimali var. Istersen önce bir idrar testi al. Normal ucuz olanlardan al ama erken gebeliker hiç ise yaramıyor beni yaniltyigi olmuştur hem de en iyi markalardan biriydi. O yüzden erken gebelik testlerine pek güvenmiyorum. Bende normal olanlardan vardı. Kan vermeye gitmeden önce _adete 4 gun kala- idrarda çok ama çok ince ip gibi bir çizgi çıkmıştı hemen. Ertesi sabah yaptığımda çizgi bir tık daha belli olmuştu.Evet aynen benimde o şekilde oldu. Yum gününden 8 gün sonra iki damla sadece kahverengi leke geldi sulu değil . Yani bu saat oldu ben hala kaşık agrilarimdan uyuyamıyorum ara ara rahminin en ortasında yada en ucunda hissediyorum . Yani nerden baksan son adetim biteli 23 gün felan oldu . İnşallah hayırlı bu haber alıriz ya . Çünkü ben adet olduğumda bile bu kadar sancı çekmzedim
Canım eğer o kahverengi lekelenme yerlesme kanaması ise beta hcg yerlesme sonrası birden yükselmeye başlıyor. Dediğim gibi benim kanama olduğu günün hemen ertesi kan testim pozitif çıkmıştı. O yüzden çıkma ihtimali var. Istersen önce bir idrar testi al. Normal ucuz olanlardan al ama erken gebeliker hiç ise yaramıyor beni yaniltyigi olmuştur hem de en iyi markalardan biriydi. O yüzden erken gebelik testlerine pek güvenmiyorum. Bende normal olanlardan vardı. Kan vermeye gitmeden önce _adete 4 gun kala- idrarda çok ama çok ince ip gibi bir çizgi çıkmıştı hemen. Ertesi sabah yaptığımda çizgi bir tık daha belli olmuştu.
Doktora gitmene gerek yok adete 5 gun var dersen ilgilenmezler. Ben sağlık ocağına ya da civarda varsa tip merkezine gidiyordum. Sağlık ocağına gidip kanda beta hcg ye batırmak istiyorum diyorsun 20_30 tl gibi bir şey oduyorsun bakıyorlar. Muayeneye falan girme yoksa extra muayene ücreti alır tip merkezi falansa. Aile hekimine gidecek sen de adetim bir hafta falan gecikti de yoksa yapmayabilirer.
Canım eğer muayene olmak istiyorsan tabi doktora görünmek daha iyi olur. Ben sadece hamilelik testi yapmak istersen ücrete sağlık ocaklarında yapılıyor diye o şekilde dedim. Ama daha önce hiç muayene olmadıysan mutlaka git doktora. Ben hamilelik öncesi gitmiştim tüm kan testlerini, smear ve vajinal muayenelerimi olmuştum. Hatta yıllardır demir eksikliğim vardı gebelik öncesi demir ve folik asıt takviyesi aldım gebelikte sorun olmasın diye. Gebelikte tüm kan ve vitamin değerlerim tamdi. Gerçi sonuc: Bebeğimi düşürdüm nedeni bilinmiyor. Her şey Allah 'tan sonuçta. Onun bu dünyada nasibi varsa her şekilde gelir dünyaya. Için rahat olsun. Ama yine de önlem amaçlı muayene ol derim.Hadi ya gerçekten mi ? Özele gitmeyi düşünüyorum muayene olmak için orda kan testi yaparlar diye tahmin ediyorum ama böyle dediniz şu an durdum. Ama bu agrilarimin sebebini öğrenmek istiyorum adetim geçti dersem yum günümü sorarr ne biliym bu sefer yanlış çıkar ayy çok kararsız kaldım eşim de doktora gidelim adam akıllı muayene etsin diyor offf dediğiniz gibi ya bakmazlarsa bugünde eczaneler kapalı idrar testi alamam ki
Zaten gebelik çok yeniyse vajinal muayeneden önce kanda gebelik testi isteyebilir doktor. Dersin hamilelik şüphem var.Canım eğer muayene olmak istiyorsan tabi doktora görünmek daha iyi olur. Ben sadece hamilelik testi yapmak istersen ücrete sağlık ocaklarında yapılıyor diye o şekilde dedim. Ama daha önce hiç muayene olmadıysan mutlaka git doktora. Ben hamilelik öncesi gitmiştim tüm kan testlerini, smear ve vajinal muayenelerimi olmuştum. Hatta yıllardır demir eksikliğim vardı gebelik öncesi demir ve folik asıt takviyesi aldım gebelikte sorun olmasın diye. Gebelikte tüm kan ve vitamin değerlerim tamdi. Gerçi sonuc: Bebeğimi düşürdüm nedeni bilinmiyor. Her şey Allah 'tan sonuçta. Onun bu dünyada nasibi varsa her şekilde gelir dünyaya. Için rahat olsun. Ama yine de önlem amaçlı muayene ol derim.
Canım eğer muayene olmak istiyorsan tabi doktora görünmek daha iyi olur. Ben sadece hamilelik testi yapmak istersen ücrete sağlık ocaklarında yapılıyor diye o şekilde dedim. Ama daha önce hiç muayene olmadıysan mutlaka git doktora. Ben hamilelik öncesi gitmiştim tüm kan testlerini, smear ve vajinal muayenelerimi olmuştum. Hatta yıllardır demir eksikliğim vardı gebelik öncesi demir ve folik asıt takviyesi aldım gebelikte sorun olmasın diye. Gebelikte tüm kan ve vitamin değerlerim tamdi. Gerçi sonuc: Bebeğimi düşürdüm nedeni bilinmiyor. Her şey Allah 'tan sonuçta. Onun bu dünyada nasibi varsa her şekilde gelir dünyaya. Için rahat olsun. Ama yine de önlem amaçlı muayene ol derim.
Canım doktor bence gebelik şüphesi olan birine o şekilde ilaç yazmaz ama bazı densiz doktorlar olabiliyor. Benim hamile olduğumu ogrendigimde ilk gittiğim doktor değer 4 deyince hemen hamile değilsin demişti. Ertesi gün tatile gitcektik bir de üstüne adet geciktirici yazayım mı demişti. Düşünsene nasıl bir yaklaşım. Hatirladikca sınır oluyorum. Elbette ilaç falan istemiyorum adet olursam da olurum sorun değil demiştim. Ama ilaç icsteseydim ve bebeğim yaşayıp kız olsaydı o ilaç kız bebekte sakatlığa neden oluyormuş. Erkeksilestiriyormus ve benim hamileliğinin 4. Haftasıydı çok yeniydi daha ve ardindan hamileligim 9 hafta sürdü ve devam etseydi o ilacin bebeğe ciddi zararı olabilirdi. Hamile olup olmadığına emin olmadan bence ilaç konusunda çok dikkatli ol.Ben bundan tam bir ay önce ultrasona kontrole gittim doktor çok sagliklisin dedi hani kist vs bişey yok dedi şimdi de hayatım boyunca hiç yasmaadigim ağrıları yaşayınca biraz tedirgin oldum yani gebelik bu kadar erken belli olur mu . Adete 10 gün kala başladı. Rabbim ne demisse o olur. Birde korktuğum şey doktor gebelik testi yapmadan ilaç verirse şayet gebelik varsa ve o ilaçlar zarar verirse diye korkuyorumoff çok şeyden korkuyorm aslında
Canım senin gebeligin şu an devam ediyor mu? Benim beta hcg lerin biraz düşük başlamıştı adete 4 gun kala 4 falandı. Sonrki haftalarda birden yükselmiş ve normal ortalama değerlere çıkmıştı ama okuduğum bir kaç makalede düşük beta hcg ve progestoron değerlerinin erken dusukleri ön gormede bir işaret olabileceği yazıyordu. O yüzden merak ettim.Adetime 8 gun kala lekelenme baslamisti 1-2 gun aralikli surdu az az. Lekelenme oldugunda yani adete 6 gun kala test yapmistim silik cizgi cikmisti. Sonra kandada cikti 30 du deger galiba
Canim gebeligim devam etmedi. Ama bende hcg nin dusuk baslama sebebi taa adetimden once ogrenmemdi. O gebeligim kimyasal oldu. Simdiki gebeligim saglikla suruyor cok sukur. Bunda adetim gecince test yaptim hic beklemiyodum zaten sasirmistim :)Canım senin gebeligin şu an devam ediyor mu? Benim beta hcg lerin biraz düşük başlamıştı adete 4 gun kala 4 falandı. Sonrki haftalarda birden yükselmiş ve normal ortalama değerlere çıkmıştı ama okuduğum bir kaç makalede düşük beta hcg ve progestoron değerlerinin erken dusukleri on gormede bir işaret olabileceği yazıyordu. O yüzden merak ettim.
Canım oncelikle sağlıklı sorunsuz bir gebelik geçirirsin ıns Allah kucağına almayı nasip etsinCanim gebeligim devam etmedi. Ama bende hcg nin dusuk baslama sebebi taa adetimden once ogrenmemdi. O gebeligim kimyasal oldu. Simdiki gebeligim saglikla suruyor cok sukur. Bunda adetim gecince test yaptim hic beklemiyodum zaten sasirmistim :)
Amin canim insallah. Tum kimyasal gebelik ve suanki gebeligimi anlattigim bi yazi vardi onu kopyala yapistir yapiyorum burayaCanım oncelikle sağlıklı sorunsuz bir gebelik geçirirsin ıns Allah kucağına almayı nasip etsin
Kimyasaldan ne kadar süre sonra hamile kaldın? Doktor kurtajdan bir adet dönemi sonra korunmayı birakabilirsin dedi bana ama ben bir yandan çok istiyorum bir yandan da cok korkuyorum.
Canım doktor bence gebelik şüphesi olan birine o şekilde ilaç yazmaz ama bazı densiz doktorlar olabiliyor. Benim hamile olduğumu ogrendigimde ilk gittiğim doktor değer 4 deyince hemen hamile değilsin demişti. Ertesi gün tatile gitcektik bir de üstüne adet geciktirici yazayım mı demişti. Düşünsene nasıl bir yaklaşım. Hatirladikca sınır oluyorum. Elbette ilaç falan istemiyorum adet olursam da olurum sorun değil demiştim. Ama ilaç icsteseydim ve bebeğim yaşayıp kız olsaydı o ilaç kız bebekte sakatlığa neden oluyormuş. Erkeksilestiriyormus ve benim hamileliğinin 4. Haftasıydı çok yeniydi daha ve ardindan hamileligim 9 hafta sürdü ve devam etseydi o ilacin bebeğe ciddi zararı olabilirdi. Hamile olup olmadığına emin olmadan bence ilaç konusunda çok dikkatli ol.
Bende bu şekilde yoğun kasık ağrıları olmamıştı. Ara sıra vuran ince sizilardi. Belki de her kadında farklı oluyordur. Zaten bilinçli bir doktor gebelik şüphesi durumunda dikkatli davranacaktır.
Adetime 8 gun kala lekelenme baslamisti 1-2 gun aralikli surdu az az. Lekelenme oldugunda yani adete 6 gun kala test yapmistim silik cizgi cikmisti. Sonra kandada cikti 30 du deger galiba
Yukarda paylastim cnm onu okuAynn bende öyleyim peki şimdi hamile misnz birde kaşık agrilariniz varmıdır vajina da böyle genleşme gibi
Canım çok doğru herkes diyordu kafaya takmamak lazım diye. Ben de 8. Ayında hamile kaldım ilk zamanlar aynı senin gibiydim. Sonradan artık bu durumdan biraz sıkılmistim bir ateş falan ölcmeyi bırakmıştım vs. Hamile kaldığım ay kasik ağrım biraz farklı olduğu için suphelenmisyim ama önceki aylarda psikolojik çok hamilelik belirtisi yaşayıp negatif sonuç aldığım için bunları düşünmeyi de bırakmıştım. Ben tatile çıkacağız diye biraz da eşimin zoruyla yeniden test yaptırdım sanki eşim hissetti hamileligimi. Tatile çıkcaz bir kan ver kafamız rahat olur demişti. Iyiki de bsktirmisim yoksa çok dikkatsiz davranabilirdim nasılsa hamile değilim diye.Amin canim insallah. Tum kimyasal gebelik ve suanki gebeligimi anlattigim bi yazi vardi onu kopyala yapistir yapiyorum buraya
Ben bir senelik evliyim. Evlendikten bir ay sonra korunmayi biraktik ve ilk ay hamile kaldim ancak kimyasal gebelik oldu. Seviniyordum en azindan hamile kalabiliyorum hemen diye. Zor bir surec oldu. Sonra korunmamiza gerek yoktu korunmadik. Aralikta kimyasal yasadim. Temmuza kadar korunmadik ama olmuyordu. O kadar kafama takiyordum ki, adete 1 hafta kala testlere basliyordum. Gunde 5 test yaptigimi bilirim. Once erken gebelik testleri bu 20 liralik olanlardan, sonra ucuzlardan. Tum parami bunlara veriyordum. Iliskilerden sonra ayaklari havaya dikmeler gece oyle uyumalar falan. Hatta bir ay ovulasyon testide kullanmistim. Neyse boyle boyle aylar gecti. Hayali cift cizgiler falan goruyorum tabi. Bu arada birkere hamile kaldigim icin rahim filmi falan cekilmedim tabi zaten doktorumda cekilme daha 1 sene olmadi zaten hamile kaldin diyodu. Vajinal usg de rahim yumurtaliklarda guzeldi. Bu arada esimde bende sigara iciyorduk fosur fosur hemde. Temmuz 14 te son adetimi gordum. Sonra icimden dedimki daha cok yeni evliyim, kafami neden sadece buna odakliyorum, Allah istediginde zaten bir gun evladim olacak. Vakti zamani ne zamansa o zaman olsun. Eger olucaksa ama sagliksiz olacaksa olmasin dedim. Hatta o gun dua ettim. Allah’im bir kere verdin yine verirsin ol de olsun..
Ve ogunden sonra kafami asla bebege takmadim. Ovulasyon gunlerine bakmadim. Onceden iliskiden sonra ayagimi dikip oyle uyuyan ben iliskiden sonra hemen kalktim banyo yaptim, banyo yapmasamda idrara ciktim. Hic bir sekilde dusunmedim ama bunu bilincli degil kendiliginden yaptim. Onceden adete 1 hafta testlere baslayan ben, adetimin bir hafta geciktigini bile farketmedim. Zoraki test yaptim. Yurt disina gidecektik biliyim diye. Onceden test yaparken gozumu ayirmazdim. Bu sefer idrari damlattim sonra mutfaga gidip islerimi yaptim. Oyle bir rahatlik gelmiski ve hamile degilim saniyordum.
Belirti olarakta sadece sunu soyleyebilirim. Oyle adete 1 hafta 10 gun kala belirti asla olmuyor. Tek belirtim adetim 2-3 gun gecikince adet agrisiydi. Ama normal bir adet agrisi degil bambaska cok yogun. Gunde 3-4 kere olurdu oldugum yerde kalakalirdim. Bu ne yaaa ne bicim agri falan diyordum cunku ben asla agrili adet olmam. Oyle bulantilar falan 7.haftada basliyor
Simdi 13 haftalik olduk. Hamile kalana kadar kafaya takiyorsun, bekliyorsun. Bide hamile kalincasi var, kalp atisi duyma ikili test zirt pirt bilmemne endiseler bitmiyor. Simdi tek istegim onu saglikla kucagima almak her anne gibi. Allah anne olmak isteyen her kadina tez vakitte bu duyguyu yasatsin. Tum anne adaylarininda evlatlarini saglikla kucaklarina almayi nasip etsin,
sevgiler
Amin cnm inşallah . Bende hicyasamadigim ağrıları yaşadığım için şüpheleniyor um . Hiç kafama da takmıyorm dün misafirim vardı kafam dağılmasına rağmen ağrım vardı geceleri donemiyorm bile. Yarın doktora gidersem haber veririm sonucu :)Canım çok doğru herkes diyordu kafaya takmamak lazım diye. Ben de 8. Ayında hamile kaldım ilk zamanlar aynı senin gibiydim. Sonradan artık bu durumdan biraz sıkılmistim bir ateş falan ölcmeyi bırakmıştım vs. Hamile kaldığım ay kasik ağrım biraz farklı olduğu için suphelenmisyim ama önceki aylarda psikolojik çok hamilelik belirtisi yaşayıp negatif sonuç aldığım için bunları düşünmeyi de bırakmıştım. Ben tatile çıkacağız diye biraz da eşimin zoruyla yeniden test yaptırdım sanki eşim hissetti hamileligimi. Tatile çıkcaz bir kan ver kafamız rahat olur demişti. Iyiki de bsktirmisim yoksa çok dikkatsiz davranabilirdim nasılsa hamile değilim diye.
Ve aynen katılıyorum hamileyken de dert bitmiyormuş ki... Hele de benim başlarda kanama olunca çok zor geçmişti düşük riski var demişlerdi vs. Sonra o korkunç mide bulantilari ne yemek yapabildim ise gitmek işkence olmuştu vs. Hamileligin çok küçük bir kısmını tattım ama Anneligin ne denli zor ve kutsal olduğunu daha iyi anladım... Siz zor kısmı atlatmissniz ıns şimdi hamileligin nispeten biraz daha rahat zamanlarına gireceksiniz. Annelik bebek dogana dek bir çeşit başka dünya başka bir hal içinde olmakmış... Ama tum zorluklara ragmen dünyanın en güzel hali bence. Allah herkesin evladını korusun...
Canim gebelik varmi yokmu bilmiyorum ama bu tarz yataktan donemicek kadar agri olmuyor. Adet sancilari oluyor oda adet 1-2 hafta gecikince anca basliyorAmin cnm inşallah . Bende hicyasamadigim ağrıları yaşadığım için şüpheleniyor um . Hiç kafama da takmıyorm dün misafirim vardı kafam dağılmasına rağmen ağrım vardı geceleri donemiyorm bile. Yarın doktora gidersem haber veririm sonucu :)
Canim gebelik varmi yokmu bilmiyorum ama bu tarz yataktan donemicek kadar agri olmuyor. Adet sancilari oluyor oda adet 1-2 hafta gecikince anca basliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?