• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bıktım kendıme hakım olamamaktan

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
merhaba kızlar ;ben evlılıgım başında kaynana kayınpeder kocadan cok çektim..eşim tek cocuk oldugu ıcın uzerımızdeki baskıları gun ve gun arttı...eşim kaynanamı dınleyıp hamıleyken hep ustume geldı o zamanlar hep sustum sustum ama ezdıkçe ezdıler...sonra bnde başladım kendımı savunmaya lafmı ediyolar bnde konuştum...zamanla kayınvalde kayınpeder sustu(yıne arada sataşıolar ama ben yıne susuyorum takmıorum) ..ama eşimle aramızdakı sorunlar bıtmedi...benm onun ailesine karşı olan tavrımda bıtmedi..cunku onlarn yuzunden oğlum 1 ay kuvozde kaldı...onlar hamıleyken sureklı eşimi üstüme saldlar...doldurdular hep...çok sustum cok laf yedım sokak ortasında kucuk çocuk gibi azar yedım hemde seslı bi ses tonuyla ...rezillik yasadım bebegım 3 aylıkken karnımdakı çırpınışlarını bılırım...çok ezildim horlandım ıstenmeyen bı gelın oldum ve yuzumede söledıler sen benm ıstedıgım gelın değilsin dediler...ben eşimin 2.eşiyim..(buarada eşim benı terkedip başkasıyla evlendı ve 3 yıl sora anıden karşıma çıkıp ben boşandım dedi bnde salak gibi kabul ettım cunku cok sevıodum)ilk zamanlar benı o kızla hiç kıyaslamadılr ama buaralar yok o daha iyiydi falan dediler yuzume...bana o kzıdan arta kalanlarla avutmaya çalıştılar sustum bişey demedim ama çok dokundu herşeyı değiştirttim ve kaynanamlara bu dokundu...eşim butun altınlarımı bozdurdu yerınede bana araba sozu verdı alınca iyice kudurdular....ya kısacası diğer kızla kıyaslanmaya başlandım oysa benım ailemle görüşmeye geldiklerinde eşimın ailesi o kızdan ve ailesınden memnun olmadıklarını eşimin o kızla zorla evlendıgını söylemişlerdi...bende ikna oldum daha dorusu kendımı ıkna ettım keşke olmasaydım dıorum sımdı..kısacası benı kandırdı hepsi...hatta o kız evı terketmiş eşimin ailesi yuzunden , bunu bana söleyen(tabıkı evlendıkten sora)bır suru kışı oldu....iyice soğudum ailesinın tavırları yuzunden kısacası o kıza da kendımede acıdım....sonucta onla aynı ınsana değer verdık oda bnde bu ınsanların ıcıne gırdık ama onun şansı varmış ılk yıldan yaptıklarını cekemeyıp gitmiş kaynanamda eşime gidip tekrar getirmemesini sölemiş bunuda yuzume söledi kaynanam dusunun yanı....
neyse az öz bahsettım size konu su kendıme engel olamıorum ıcımde bı hırs bı ofke hep var oğlumun kuvozdeki gunlerı aklıma gelınce delırıyorum onlara yaptıklarını ödettırmek ıstıorum ama olmuo....mesela eşimle ilgili bı şıkayetım var benı kızları gıbı görup eşimi uyarmıyolar hep beni suçluolar artık bnde vazgectım hiçbişeyı onlara söylememeyi...son sölediğimde sözler şunlar''sen bızm içimize gırmedın hep uzaktan durdun,eşine ii davranmadın herkes senin sesini duyuyormuş apartmanda,eski gelınım daha iyiydi bı ınat ugruna gitti keşke gitmeseymiş''falan filan ....ağladım oturup hungur hungur gencecıktım onu cok sevdıgım ıcın okulumu hayatımı bırakıp 2.eşi olamyı kabul ettım...sonuç ne ???istenmnyen sevilmeyen kocası tarafından arka görmeyen bırı oldum....onuda gectım eşim beni sınır ettı ben suçlu oldum neden?sesim ddaha yuksek çıkıyor dıye cunku kendımı anck sesımle ıfade ediyormuşum gibi geliyor...bundan kurtulmam lazım...ayrıca bu benı özellikle sınır etme konuları acaba dıorum etrafı kendıne sahıt mı topluyor ?beni bezdirmeye mı çalışıolar dıorum?aklım çok karışık suçsuzken suçlu oluyorum eskiden oldugu gıbı ezilmeye bıle razıyım yeterki artık ben suclu olmayayım duzensız yazdıysam kusura bakmayın

Konusmak gumus ise, sukut altindir.
Bunu hic bir zaman unutmayin.
Tabi baskalari icin konusmak cok kolay.
Esinin ailesi esini kim bilir neler soyleyip doldurusa getiriyolar.
Senin sinirlenmen uzulmen cok normal.

Kesinlikle kimseye karsi kin besleme,
olan yine sana olur sen yipranirsin.
Merak etme, bu dunyada seni uzen varsa, Rabbim muhakkak hesabini sorar.
Esinin ailesiyle elinden geldigi kadar arana mesafe koymakta fayda var.
Bisey dediklerinde duyma bile, umrunda olmasin onlarin senin hakkindaki dusunceleri.
Ha biseymi istediler, peki de yap, gecistir. Kimseyle tartisarak seviyeni dusurme.
Esinle bile tartismaya degmez, hic bir yerede varamazsiniz.
Uzerine geldigindede sessizce gecistir, ne zaman o sakinlesirse o zaman konus.
Sessiz sessiz tane tane. Kesinlikle ses tonunuda yukseltme.
Sen derdini anlatirkende sana mudahele edince sus.
O cenesini kapatana kadar konusma.
Hayatta mutlu olmak istiyorsak eger oncelikle arkamiza bakip o bunu yapti su sunu yapti,
o yuzden ona kizginim kirginim demekle en cok kendimize zarar veriyoruz.
Sen sen ol ani yasamaya bak. Esinin annesiyle babasi seni sevmek zorunda degil.
Sen Allah yarattigi icin saygi duymaktan vazgecme, yinede inadina guler yuzlu ol.
Sana tas atana gul ver, zor bir surectir, ama inan illerde hic bitmeyen meyvelerini yersin.

ne biçim insanlar var yaa hamileyken bide bukadr üstüne gelmişler....çocuğun düşsünde başlarına kalma diyemi yapılmış bu eziyet...ALLAH sabır versin arkadaş ne denilebilirki bebişine tutun takma duyma sinir edilcek bi konu olduğu zaman ben geriliyorum bu konuşmalardan kapatın konuyu desen...o kız çok iyiydi madem neden kaçırdınız desen...ufaktan laf soksan bıkmalarmı acaba eşinide bi süre umursamasan ailesi aynı binada falanmı yani mesafe falan koyamazmısın kulağın duymaz gözün görmez daha iyi gelmezmi..

allah kolaylık versin sanırım ilk eşindende annesi yüzünden ayrılmış..bu kafayla giderse daha cok evlenip boşanır:47:
aynen öle arkdşım o kızada yapmadıgını bırakmamış kı o kız benm ilk başlardakı halım gıbı hep susmuş ama o hep kayınvaldem ezıp bagırınca annesıının evıne gıtmış...çok kolay sanıoalr evlenıp boşanmayı eşim hemen bulabılırmış,başka çocuklarıda olabılırmış yanı cocuguma guvenmemi ne anlatmaya çalışıosa artık hep bı iğneleme cvb verınce suclu oluorum:(((

Bisey dediklerinde duyma bile, umrunda olmasin onlarin senin hakkindaki dusunceleri.
Ha biseymi istediler, peki de yap, gecistir. Kimseyle tartisarak seviyeni dusurme.
Hayatta mutlu olmak istiyorsak eger oncelikle arkamiza bakip o bunu yapti su sunu yapti,
Sen Allah yarattigi icin saygi duymaktan vazgecme, yinede inadina guler yuzlu ol.
Sana tas atana gul ver, zor bir surectir, ama inan illerde hic bitmeyen meyvelerini yersin.

Allah razı olsun o kadar guzel yazmışsınkı...ama elimde değil onlara olan nefretım artıtıkça artıyor..hele benden oncekıne yaptıklarını duyunca o kızında öcunu alma gibi bişy oluştu bnde...dediklerinizi yapmaya çalışıcm söz hakkı verene kdr sus ddıyorsunuzda bana hıc soz hakkı vermıyorlarkı bıtek kendıleri konuşuyorlar...ama susmak en azından sesımı kısmam lazım yoksa hep ben suclu olucm

ağzına sağlık . çok güzel yazmışsın...
kendini yıpratmak ancak sana zarar. onları sadece gerektiğ ikadar hayatına sok. asla fazlasını yapma . saygı güleryüz ama sadece mecbur olduğunda.......
ilişkini sınırla. eşine de ailesini kötüleme. o kendi anlasın. o zaman daha kıymetli olursun. ama yaşadıklarını biraz olsun unutmaya çalış...

Son düzenleme:
ne biçim insanlar var yaa hamileyken bide bukadr üstüne gelmişler....çocuğun düşsünde başlarına kalma diyemi yapılmış bu eziyet...ALLAH sabır versin arkadaş ne denilebilirki bebişine tutun takma duyma sinir edilcek bi konu olduğu zaman ben geriliyorum bu konuşmalardan kapatın konuyu desen...o kız çok iyiydi madem neden kaçırdınız desen...ufaktan laf soksan bıkmalarmı acaba eşinide bi süre umursamasan ailesi aynı binada falanmı yani mesafe falan koyamazmısın kulağın duymaz gözün görmez daha iyi gelmezmi..

cnm yakın ıkı sokak aşagıda oturuyolar...bıde bişey daha anlatıcam..oğlum kuvozden geldı premature oldugu ıcın ememiyordu banada yardımcı olan kımse yoktu sutum kesıldı...sora sohbet arasında 60 yaşındakı anneannenın torunu çok ağlayınca meme diye emzırınce sut gelmiş doktorda 1000de 1 de olsa olabılır demiş....3 gun sora eşim oğlumu annesine bıraktı..2 gun sorada ailecek bnmde ailem var kayınvaldem ''sen yokken gecen kerem çok ağladı bnde emzıreyım dedim sıktım sıktım gelmedi dedi'':47:ben şokkkk...siz dedım ne yapıosunuz memesını verseydınız mama yapsaydınız sız oğlunuzla torununuzu süt kardeş yapmaya mı çalışıosunuz dedım kızdım :47::47:bunlar benı bu hale getırdı çekilmez lanet bı ınsan oldum bagırarak kendını anlatan bırı oldum asabı oldum bunlar benı böle yaptı:(((

Sana soz hakki vermediklerini anliyorum, ama sunuda unutmamak gerek,
Edepli edebinden susar, edepsizde ben susturdum zanneder.
Kin beslemeyin nolur, bu sadece sizi yipratir.
Inadina hayata sarilmaya bak.
Ne bileyim, komsularinizla ve akrabalarinizla iyi gecinin.
Ozelliklede guleryuzlu olun. inanin herkes esinin ailesinin nasil insan olduklarini anlar zaten.
Birde kimseyle onlar hakkinda negatif seyler konusmayin.
Insanlara bu konuda guvenmeyin. Mumkunse onlar hakkinda hic konusmayin.
Iyi niyetle soylediginiz sozleri bile insanlar islerini geldigi gibi anlayabilirler.
Zaten araniz iyi degil, dahada kotu olmasin.
Sabrin sonu selamettir. Guzellikle halledin. Buyukluk sizde kalsin.

Sana soz hakki vermediklerini anliyorum, ama sunuda unutmamak gerek,
Edepli edebinden susar, edepsizde ben susturdum zanneder.
Kin beslemeyin nolur, bu sadece sizi yipratir.
Inadina hayata sarilmaya bak.
Ne bileyim, komsularinizla ve akrabalarinizla iyi gecinin.
Ozelliklede guleryuzlu olun. inanin herkes esinin ailesinin nasil insan olduklarini anlar zaten.
Birde kimseyle onlar hakkinda negatif seyler konusmayin.
Insanlara bu konuda guvenmeyin. Mumkunse onlar hakkinda hic konusmayin.
Iyi niyetle soylediginiz sozleri bile insanlar islerini geldigi gibi anlayabilirler.
Zaten araniz iyi degil, dahada kotu olmasin.
Sabrin sonu selamettir. Guzellikle halledin. Buyukluk sizde kalsin.

keşke bazen ıcımdekı yara gecer gıbı oluyor ama sora onların bı hatası bı laf sokuşları herşeyı yenı baştan başlatıyor...karşı komsumla aramı zatn bozdu...kımle ıı anlaşırsam tavır koyuyor kımse evıme gelemıyor...bunun dışında ben ıhtısat okyamadıgım zor oldugu için bırktım aöften başka bı bölum sectım bana kayınpederım sen tutarsızsın senın değişik şeylerin var dedı..hep benım eksıklerımı görüyorlar..kayınpederım meslegı oturu hep ben bılırım ederım dıyen bı ınsan meslegının aksıne haksızın yanında haklının arksında...eşim benı hamıleyken karnımın ustune ıttı kayınpederim geldi okumuş etmiş ınsan bıde dusunun baba dıorum ona ...bana oğlunuz böyle yaptı dedım..aman ne olucakmış cnm dedi....o ınsan ne benm babam olabılır nede o kadın benm annem ama sorun be hatalıyım bıara onların benı sureklı sucmalarından kendımı kötu dızı karakterlerıne benzettım bılıomusunuz neler cekıorum ugruna ölebıuleceğim ınsandan bunları göruyorum...şimdi torun torun dıolar o zaman nerdeydı akılları benı erken doguma sevkettıler erken doğumda benm denızde yuzmemden dolayıymış....hıcbı sucu kabullenmeyen böle ınsanlar acırum ve ALLAHA havale edıorum...ve tek duam Allah onlara sağlık sıhat versın ama benm elime dusurmesin''AMIN

Son olaylarda hata biraz sende canım...
Seni başkası için terkedip onunla evlenen adamla nasıl tekrar evlenebildin?
Bunu kabul ettikten sonra böyle olacağı baştan belli bence...
Sen şuanda onların gözünde herşeyi kabul edensin...

Son olaylarda hata biraz sende canım...
Seni başkası için terkedip onunla evlenen adamla nasıl tekrar evlenebildin?
Bunu kabul ettikten sonra böyle olacağı baştan belli bence...
Sen şuanda onların gözünde herşeyi kabul edensin...
Bana oyle bi anlattilarki o kizi zorunluluktan evlendi falan diyince beni aslinda birakmk
İstemedi diye dusundum ama simdi solediklerini unutmus gibiler..kandim iste bndesalak gibi.
Keske evlenmeden once o kizi bulup konusabilsrydm ne yasadigini bilseydim zavallim o dayanamamis cekip
Gitmis..hata bnde keske kabul etmeseydim iste sevmkle hicbisey olmuyor....

Canim benim, Sen guclu bir kadinsin.
Bence bundan sonra 3 maymunu oyna, gormedim, duymadim, bilmiyorum.
Kimsenin soyledigi soz senin canini yakmasin.
Onlarin soylediklerini onemseme.
Bos ver, senin icin onemli olan cocugunun ve kendi sagligin olmali.
Sakin kendini onlarin seviyesine dusurme, kendine cevre edinmeye calismakta fayda var.
Kafan dagilir, aklin baska seylerle mesgul olur.

anladığım kadarıyla senin eşinin kendine ait bağımsız bir karakteri yok, ailesinin gölgesi altında hayatını sürdürüyor sorunlarınızın kaynağı bence eşinin karakter problemi.

Canim benim, Sen guclu bir kadinsin.
Bence bundan sonra 3 maymunu oyna, gormedim, duymadim, bilmiyorum.
Kimsenin soyledigi soz senin canini yakmasin.
Onlarin soylediklerini onemseme.
Bos ver, senin icin onemli olan cocugunun ve kendi sagligin olmali.
Sakin kendini onlarin seviyesine dusurme, kendine cevre edinmeye calismakta fayda var.
Kafan dagilir, aklin baska seylerle mesgul olur.
Cnmnm o kadar guzl destk oluosunki umarim bana verdgn destegn kat fazlasini alirsn.
Ne yazikki kendime sordugumda haytmn en guzl yillari ne zamandi die kesinlikle evlenmeden onceydi
Gulmeyi unuttum.cevreme bakiorum eslerine bagli sevgili gibi olanlari gorunce biz neden hic bole olamadik diorm..ki ben esimi cok sevdm ardindan senelerce agldm ama simdi?ailesini korudu ben hep tek kaldm
Yanimda kimse yoktu..madem dedim ben hep sucluyum hata bnde bundan sora susmk yok ama buda olmadi iste...susmamamin cezasi milletin beni haksiz onlari hakli gormesine ndn oldu...dedign gibi yapiorum bir cevreye girdim onlarla pek gorusmuorm zaten gittigmdede arada laf dokunduruolar bnde cvbi veriorum..ama asil sorun onlarda degil.cok kirildm cok incidm keske herseyi unutup temz bi sayfa acabilsem..ben sanirum kinci bi insanim onlarin dedikleri gibi....

Buarada elfridecim dedigin cok dogru esim bastan yanmda olsaydi ben boyle olmayacktim.beni ezdi beni oyle kotu konumlara koydularki ben bile kendimden suphe ettim bnm psikolojimi altust edip beni delirtmeye calismalarindan korkuorum Allaha siginmktan baska carem yok.bir tek o goruo cunku onlar icin uzuluorum yarin allahin huzurundada beni suclayabiliceklermi acaba?
anladığım kadarıyla senin eşinin kendine ait bağımsız bir karakteri yok, ailesinin gölgesi altında hayatını sürdürüyor sorunlarınızın kaynağı bence eşinin karakter problemi.

öncelikle allah yardımcın olsun.ilk eşiylede annesi yüzünden ayrılmış demekki eşinin ailesi geçimsiz insanlarmış.bu arada hamile bir kadına yapılacak şeyler değil bunlar ya.böyle şeyler duydukça insanlardan uzaklaşasım geliyor ve erkeklerden nefret ediyorum.intikam almayı bırak boşver sen doğru durda eğri herzaman belasını bulur.:47:

Back