Artık benim de bir derdim var çok sinirliyim....

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.200
30
683
Diğer
ediiiiit :

korktuğum başıma geldi heryeri güvercin biti sardı
yavrular büyüdüler ama hala uçup gitmediler...
bitlendik
ilaçlama yapacağız gittiklerinde balkonun kapısını açamaıyorum ...
ve artık sanırım balkonu kapatma zamanı geldi
tez zamanda uçup gitsinler..
tek istediğim bu!!!!!

kızlar nolur buda dertmi demeyin artık benimde nurtopu gibi bir derdim oldu...
hemde ne dert...
sizlere ihtiyacım var...
arkadaşlar benim minik şirin bir balkonum var öyle özen gösteririmki ona oturma yerleri yaptırdık...
envai çeşit çiçek ektim saksılara,üst tarafa ayak çaktık üzerine saksılar koyduk,yere minik halı serdim...
amaaa 1 aydır hergün bu GÜVERCıNLER dadandı ve resmen saksılarımın üzerine çıkıyorlar deviriyorlar ve hergün uyandığımda heryer toprak çiçeklerimi dökmüş oluyorlar ...
sinirimden ağlıyorum inanınki...
aşağıda lüks arabalar var korkuyorum onların üzerine düşürecekler saksıları falan diye...
herşeyi geçtim her Allahın günü topak topak saç pis kulak çubukları otu çöpü topluyorlar balkonuma saksılarıma yaaaa......

rüzgar gülü aldık koyduk....
poset astım..
neler yaptım neler hiç tınnamıyorlar..
biz balkona çıksak bile kaçmıyorlar kışşşt demedikçe...
yeter artık çok bıktım..
bunlar yüzünden bir gün tadını çıkaramadım balkonumun yaa....
geçen gün çamaşır astım balkona bir baktım toplarken giysilerin üzerinde kuş kakaları...
oooooffff....
depresyona girdim artık...
nolur bi yol yordam gösterin bana ne yapmalıyım bunları uzaklaştırmak için....
balkonu kapatamam hava alacak başka yerim yok...
nolur yardım edin size ihtiyacım var....
mafoldumben

Son düzenleme:
balkonunuzu kapattırsanız bi çözüm olmaz mı acaba
dışarıdan bakıyorum da çok şık gözüküyor cam paneller

balkonunu değişik yerlerine cd as bildiğimiz müzik cd si. yansıma yaptığı için gelemiyolar.

öncelikle bir güvercin için depresyona girmeye gerek yok
bizimde vardı böyle bir problemimiz
çamaşırları falan mahvediyordu
ama biz onlara balkonun bir kenarına su koyduk yem aldık koyduk
hoşumuza gitmişti bizim hepsi de..zamanla gelmemeye başladılar..

evet balkonun musaıt bı kosesıne yem koy oraya gelırler hıc olmazsa.
abartılacak depresyona gırcek bı durum yok :)

arkadaşlar çok teşekkür ederim herbirinize ayrı ayrı ama balkonum minicik ve saksılarımın üzerine yuva yapmaya çalışıyorlar..
cd astım onuda umursamadılar...
su yem falan koysam zaten çok sırnaşıklar bizden korktuklarıda yok daha çok dadanırlar bu seferde...
hem öyle küçükki balkonum hani bi köşesi olsa ayrı olarak koyayım ama minicik bir balkon
çamaşırlık kadar ordan anlayın artık...çamaşırlığımı açıyorum geçecek yer bile kalmıyor...
benim derdim kurtulmak...
kapatamayızda balkonu başka hava alacak yer yok ve şimdi kapattıracak durumumuzda yok
bu dertmi demeyin benim için dert inanınki...
bıktım hergün balkon temizlemeye...
bişiy değil bitlencez falan diyede korkuyorum ablamların apartmanı 2 sene önce güvercin biti sarmıştı büyün apartmanı ilaçlatmışlardı...

canım varsa oralarda kuş satan yer bak onlar size yardım eder bence onlar kuş hakkında herşei bilirler
özellikle güvercinler hakkında bi git bakalım nedicekler..

ayy canım bu dert bir zamanlar bizdede vardı çamaşır asardık pislerlerdi bir defasında puoça yapmıştık biraz soğusun diye balkona koyduk geldik bi baktık ki kuşlar hepsini mahvetmişti...
eger ki balkonda dolap varsa onun üstüne yuva yapıyorlar ....
arkadaşın dediği gibi kuş satan yerlere git onlara sor ne yapabilirim diye...

Bende anlıyorum senı canım ben balkona asla ÇamaŞır asamıorum, resmen kuŞ kakalarını kazıorum balkondan, en Üst kat Çok aĞaÇ var bellemıŞler benm balkonu ama Çare de bulamadım aklıma Şımdı son zamanlarda moda olan balkon perdelerı gelıo,en azından ÇamaŞır astıĞımızda aŞaĞı doĞru kapatabılırız. Hanı yazlık yerlerde daha Çok sanırım balkona yukardan aŞaĞı naylon perde koyuyorlar.kalıtelı olanları hıÇ kÖtÜ durmuyo.bızım burası sahıl kesımı herkes artık onlardan yaptırıyo.ıstedıklerı zaman yukarı kıvırıp rulo Şeklınde duruyo, ıstedıklerı zaman balkoun bıtıŞıne Çıvılenıp balkon kapatılıo.

Doğanın kanunu canım bu
Çiçeğe,böcekte gelir kuşta
Önlem al insanların başına düşmesin saksılar
Sonrada keyfini çıkar bence
Ne güzel sabah sabah balkonuna güvercinler geliyor
Güvercinle kırlangıcı severim çok ben
Özgürlüğü anımsatırlar bana

üst katlarda yiyecek veren varsa alışmış olabilir. benim de üst katımda ekmek koyuyorlar cama. bütün krıntılar balkonumda camda. üstüne görmeden basabiliyoruz. bi süre perde falan koysan tül mesela. ucuz bişey al. tavana kornej taktırıp perdeyi as. ucundanda bağla balkona. hem hava gelir hem kuşlar giremeyeceğinden vazgeçer.

seni çok iyi anlıyorum cnm teyzemde de aynı dert vardı ne yapsa çözüm bulamadı barbekünün içine bile yavruladılar o dediğin bitten oldu pisliyorlar bide sürekli daha neler neler... inşallah kısa zamanda çözüm bulursun

oo hayırlısı olsun öncelıkle derdın guzelım,

yuva yapar onlar pisler heryere

sen onlara bı yan pencereye her gun ıslatılmıs ekmek koycan
oraya gelıp oray pıslıcekler balkonuna gelmezler bölece

aptal degıller merak etme sadece açlar

Dünya sadece bize ait değil bildiğiniz gibi. Kuşlarla, kedilerle, köpeklerle, arılarla, böceklerle paylaşıyoruz.
Rahatsız oluyorsanız ya kapatırsınız ya da perde çekersiniz olur biter.
Kuş gribi bahanesi ile kanatlıları itlaf ettiler o gün bu gündür kene yüzünden her gün insanlar ölüyor.
Benim de balkonuma geliyorlar. Kışın yem veriyorum. Şimdi de gelip balkonda güneşlenmelerini seyretmek keyif veriyor. Fazla pisletmiyorlar. Pisletseler bile kazıyorum siliyorum elime yapışmıyor. sadece birkaç dk. mı ayırıyorum.
Bugüne kadar çamaşırlarıma da bir zarar vermediler. Çünkü sevildiklerini biliyorlar.
Siz de hayvanları ve doğayı sevmeyi, çocuklarınıza da sevdirmeyi deneyin. Depresyona girmek şöyle dursun, depresyondaysanız bile şifa bulursunuz.
Kusura bakmayın söylediklerim sadece şahsınıza değil, hayvanlar konusunda çok hassasım.
Zaten sevgisiz bir dünyada insanların masum hayvanlardan dert yanmaları da bana ters geliyor.

herşey bir yana işte korkum bu canım...
çok değil geçen sene ablamların 5 katlı apartmanı bite karıldı ah neler çektiler neler herbirine herbir apartman sakinin derdine şahit oldum...
ne horluyorum onları nede korkutup hain planlar düşünüyorum sadece minik bir çare arıyorum oturduğum bölgede ormanda mevcut çatı aralıklarıda yani demem o ki gidecek yerleride var ama çeken bilir işte..
evim en üst kat...
milletin pis kulak çubuklarıda balkonumda, topak topak saçlarda....
neler getiriyorlar neler...
öyle 2 dkmıda almıyor temizlemek inanın iğreniyorum çamaşırlarımın halımın kuş kakası olmasına elalemin pisliklerini getirmelerine saksılarımı devirip heryeri toprak yapmalarına...
çözüm balkon kapatmak değil bunu zaten istemiyorum hava alacak bir balkonum var ..
çiçeklerimi seyredip o küçücük balkonda bitlenmekten korkmadan oturmak istiyorum...
dedimki aynı dertten muzdarip forumdaşlarım var ise belki bir fikir verirler bende kurtulurum bu dertten...
evet bana göre bir dert bu küçükte olsa dert işte...
herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar derdimi dinleyip derman çabalarına girdiğiniz için..
sevgimle...
opuyorumnanaktan

balkona gazete seriniz en azından temizlikle uğraşmazsınz yerler battığı zaman gazeteleri alır atarsınız yerine başka serersiniz

canım valla aynı dertten biz tüm sitecek müzdaribiz...
çoğu kapattılar balkonlarını...
ben çok haklısın diyorum çünkii cidden işi bayağı abarttılar içeri bile giriyolar düşünün artık..hatta birgün salonda bir günde mutfakta mikrodalgamın üstünde buldum onları:)))
bende hayvanları çok severim orası ayrı ama balkon keyfi bizede haram desek yeridir çünki hergün yıkayıp ciflemekten bıktım((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…