• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık benim de bir derdim var çok sinirliyim....

cd asabilirsiniz sözde o parladığı için gelmezmiş:bende aynen öyle yaptım...şuanda gelmiyorlar...:jeyyar:a.s

kızlar nolur buda dertmi demeyin artık benimde nurtopu gibi bir derdim oldu...
hemde ne dert...
sizlere ihtiyacım var...
arkadaşlar benim minik şirin bir balkonum var öyle özen gösteririmki ona oturma yerleri yaptırdık...
envai çeşit çiçek ektim saksılara,üst tarafa ayak çaktık üzerine saksılar koyduk,yere minik halı serdim...
amaaa 1 aydır hergün bu GÜVERCİNLER dadandı ve resmen saksılarımın üzerine çıkıyorlar deviriyorlar ve hergün uyandığımda heryer toprak çiçeklerimi dökmüş oluyorlar ...
sinirimden ağlıyorum inanınki...
aşağıda lüks arabalar var korkuyorum onların üzerine düşürecekler saksıları falan diye...
herşeyi geçtim her Allahın günü topak topak saç pis kulak çubukları otu çöpü topluyorlar balkonuma saksılarıma yaaaa......

rüzgar gülü aldık koyduk....
poset astım..
neler yaptım neler hiç tınnamıyorlar..
biz balkona çıksak bile kaçmıyorlar kışşşt demedikçe...
yeter artık çok bıktım..
bunlar yüzünden bir gün tadını çıkaramadım balkonumun yaa....
geçen gün çamaşır astım balkona bir baktım toplarken giysilerin üzerinde kuş kakaları...
oooooffff....
depresyona girdim artık...
nolur bi yol yordam gösterin bana ne yapmalıyım bunları uzaklaştırmak için....
balkonu kapatamam hava alacak başka yerim yok...
nolur yardım edin size ihtiyacım var....
mafoldumben
ayyyy canim hic sorma ayni dert bendede var... daha balkonuma oturupta bi cay icemedim. bizim sitedede kuslar var ya... site yöneticileri ne yapmadilarki? catiya karga koydular olmadi,balkonuma poset bagladim olmadi , ördek heykeli koydum anam banamisin demiyolar! korkmuyorlarda! heryer pis oluyor. gecen arkadasimin balkonuna yumurtlamis yazik minicik yavrusu; e ana babasi dayandi balkonunaa dolayisiyla bütün kuslarda alisti oraya! Almanyadada kuslari öldürmenin zehirlemenin cok büyük cezasi ar birseyde yapamiyorsun. gerci ben cekmedim ama arkadaslarin cogu ince fileden balkonuna file cekti de kurtuldu! ama sanki ben hapishanedeymisim gibi hissettim!

valla benimde odamın camımın önünü mesken tutmuşlardı annem ve ben çareyi 5 litrelik şişelere su doldurup kapagını deldik rüzgar gülü koyduk yani 2 3 şişe yan yana korktular sanırım artık gelmediler:)))ama gerçekten pislik temizlemek çok igrenç..

ayyyy canim hic sorma ayni dert bendede var... daha balkonuma oturupta bi cay icemedim. bizim sitedede kuslar var ya... site yöneticileri ne yapmadilarki? catiya karga koydular olmadi,balkonuma poset bagladim olmadi , ördek heykeli koydum anam banamisin demiyolar! korkmuyorlarda! heryer pis oluyor. gecen arkadasimin balkonuna yumurtlamis yazik minicik yavrusu; e ana babasi dayandi balkonunaa dolayisiyla bütün kuslarda alisti oraya! Almanyadada kuslari öldürmenin zehirlemenin cok büyük cezasi ar birseyde yapamiyorsun. gerci ben cekmedim ama arkadaslarin cogu ince fileden balkonuna file cekti de kurtuldu! ama sanki ben hapishanedeymisim gibi hissettim!

Demek ki bir canlıyı öldürmekten günah diye korkmuyorsunuz, vicdanınız izin veriyor acımıyorsunuz ama yasalar izin vermediği için korkuyorsunuz.
Yazık çok yazık bu zihniyete. Ne diyeyim Allah yüreğinize biraz merhamet duygusu versin.

senin balkonuna benim banyomun içine yuva yaptı geçen sene bi sabah bi kalktım 2 yumurta kıyamadım yaa yuva yıkmak günahtır derler ama inan her sabah kuş pisli temizledim uçup geldikçe sıçtı gezdi biraz sabırla katlandım 2 yavru çıktı ve bi süre sonra uçtular . hemen banyo camıma tül gerdim bu sene aynı zamanda yine gelmeye kalktı ama malesef umdugu gibi olmadı kaydirigubbakcemile3
Yani anlıyorum seni dert gibi görünmesede çok sinir bozucu bilirim

Demek ki bir canlıyı öldürmekten günah diye korkmuyorsunuz, vicdanınız izin veriyor acımıyorsunuz ama yasalar izin vermediği için korkuyorsunuz.
Yazık çok yazık bu zihniyete. Ne diyeyim Allah yüreğinize biraz merhamet duygusu versin.

Kiz yok yanlis anladin beni daha dogrusunu dogru haklisin ben yanlis yazdim... güvercin benim en cok sevdigim hayvandir ve hayatimda hep güvercin olamk istemisimdir bana eger sormus olsalardi ne olmak isterdin diye! ay cok sasirdim ilk defa bu sekilde yanlis anlasildim ama sen haklisin cünkü yazdilarimdan dolayi bu sekilde yazdin sende bana... aslinda bana bu kelimeyi biz o eve tasinmadan önce bi alman söylemisti öldürmenin cezasi var biseyde yapmiyoruz gibisinden...

Evet yanlış anlatmışsın ama önemli olan bu şekilde düşünmemene çok sevindim.
Ben de yazdıklarım için özür dilerim o zaman.a.s.

vala bu güvercinlerden kurtuluş yok gibi bizdede var hatta bazen yumurta bırakıyolar o derece yani yapıştımı bırakmıyolar malesef

kafasından asın bir güvercin cesedi oraya bakın gelebiliyorlarmı yada kedi alın eve :D şaka tabiki ama poşey filan koyuyorlat belki işe yarar ...

Çiçekleriniz için bir şey diyemem ama; güvercinler güzel varlıklardır...

Sizin de sevdiğinize eminim...
Umarım halledebilirsiniz meseleyi... :delphin:

ALLAH yardimcin olsun canim, internetten bir bak, belke bir cözum bulursun.

Bende gecenlerde, bahcede cicek ekiyorum, dizlerimin ustune cöktüm.

Üstume ku$ sicti benimde :-D

poset baglayin ruzgar poseti ucurdukca korkup kacarlar

yada tarihi camilerimizin avlusuna kuslar pislemesin diye sacaklara civili tahtalar koyarlardi sende oyle yapabilirsin(kuskovar sitesine girip bakabilirsiniz resimlerine )

yada olta misinasi balkonda konduklari yere yakin sekilde iyice gerdirin bakin bakalim bir daha konuyorlar mi :)))
((Kuslarin konacagi yere mesela cam onundeki mermere bastan basa mesela 10cm yukseklikte veta 8cm misina geriyorsunuz iki ucunu bir sekilde sopa ve ya demir parcasi ile sabitledinizmi tamam)))--->alintidir. . .

ben guvercinleri severim aslinda bana gonder sen onlari ayaklarina mesaj tak ucsunlar fransaya hahahah kaydirigubbakcemile3 saka bir yana herkesin yazdiklarini okudum her kafadan bi ses cikior ! ben turkiyede cok gormusumdur boyle balkona perde yapanlarda var bir denesen olmazmi onlar bikana dek tak kalsinşutarafagitti

ayy benim balkonumada dadandılar
rüzgar gülüne gelmiyorlardı galiba artık onada alıştılar
ne güzel balkonun kenarındaki saksılara çiçek dikmiştim hepsini yemişler :kizgin:
napcaz bilmiyorum

Benim balkonda aynen seninki gibiydi herzaman pislik içinde onuda bırak yumurtlamaya bile geliyorlardı kıyamayıp ellemiyordum bende birde komşular ekmek kırığı falan atıyorlardı alışmışlardı tabii hayvanlar ne poşet ne cd işe yaradı en son balkonun çevresine balık ağı çektim gelmesinler diye sonra kuşgribi falan çıkınca apartman yöneticisi plastik birşey yapıştırdı kondukları yerlere google'dan baktım "kuşkovar" diye arayınca çıkıyor onu silikonla yapıştırdık kesin çözüm artık kurtulduk..

belki saçma gelecek ama
kedi ipi varya tüylü. hani perde yapılıyor onlardan yapın...tel görevi görür hem.. değişik bi görüntü olur...

herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar..
ben balkonumun biraz ilerisinde olan camımın önüne bulgur ve su koydum dün baktım geldiler yediler su içtiler hatta suyu ayaklarıyla döktüler :)
tül arkasından izledim....
bakalım belki faydası olur..
en azından camı ve cam önünü silebilirim balkonuma yuva yapmaktansa camı silerim hiç sorun değil...
ben onları izlemeye devam edeceğim...
birde şu kuşkovar sitesine göz atayım bakalım :)
tekrar teşekkürler...

aynı dert bende de var yine seninki en azından güvercim bizim balkona kargadan çıkılmıyo kıst diyincede üstüne üstüne uçuyo psikopat hayvanlar.hele o pislikleriniden hiç bahsetmiyorum ama cd asdım azaldı en azından üstüme üstüme uçmuyolar

Back