• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık benim de bir derdim var çok sinirliyim....

konunu okuynca diğer önerileri okuyamadan hemen yazmak istedim
daha önce bu söylendimi bilmiyorum
bizim bir akrabamız aynı şeyden şikayetçi idi
doğrama veya panjur önerdik
kapatmak istemediği için başka bir yol buldu
brandacıya gitti
şeffaf kalın naylondan branda gibi tüm balkonu kapattı hem yerinden kaybetmedi
hem çiçekleri doğal güneşi almış oldu
hem kışın aynen sera gibi göründü
istediği an tüm balkonunu kaplayan naylonu bir yana kol sayesinde topluyor balkonu aynı kalıyor
o güzelim çiçeklerinin içinde çayımızı çok hoş yudumluyoruz
güvercinlerden yakalayıp başka bir yere götürmediğiniz sürece kurtulmanız mümkün değil
birde yumurtlamadan sonra bir böcek sarıyorki ben bu yüzden bir koltuk takımı attım
inşallah önerim yardımcı olur sana

canım sen gerçekmisin sengözlerimebaksanab ay yıkıldım ya

ya şaka gibi bende ciddi ciddi okuyorum bir problemmi var nasıl yardımcı olurum diyeesengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanab

cd as hayatım bildiğin cd o zaman kuşmuş gelmez balkonuna :roflol::roflol::roflol:

bırak gelsin sende balkon sefası yapmayıver
bunca insan aç aç işsiz gezerken çoluk çocuğuna bakamazken böle şeylere takılmamak gerek

sizin onlari sevmediginizi anlamis olucaklar ki sanki inat yaparcasina cöp getirip balkonunuzu pisliyorlar :) saka bi yana belki o cöplerle kendilerine yuva yapmak istemis olabilirler, bilemeyiz. bence biraz daha sevgiyle yaklasin. bit fln olur demissinizde siz geceleri uyurken kimbilir evinizin icinde neler geziyorda haberiniz yok. güvercin bereket getiren bir kustur aslinda bence sevinmeniz gerek. hatta onlara ait kücük bi yerde yapabilirsiniz. balkonunuz cok kuck diyorsunuz fakat cay keyfi yapilcak kadarsa kucucuk bi yuva/yer de yapilabilir diye dusunuyorum. malesef onlari kovalamak icinde önerilerim yok :)

ayhhh allah aşkına kız bi çözüm aramak için konu açmışş bunun üstünden kalkıp felsefe yapmaya konuyu aç insanlara getirmeye ne gerek var yani anlamadım.. bence faydalı bile oldu bi çok kişi aynı şeyi yaşıyomuş hatta biri koltuk takımını atmış böceklenme yüzünden bu bile maddi bi külfet değilmi. neden iş oralara gelsin kız benim bilmediğim sizin bildiğiniz bi çözüm varmı diye sormuş gayet normal yanii... canınız istemiyosa cevap yazmazsınız yorumları okumazsınız...

canım benimde başımda aynı dert vardı bi güzel çalı çırpı topladı oraya yuvasını yaptı yumurtalarını bıraktı gitti istediğini dene farketmez oraya yuva yapacaksa engelleymezsin onun yumurtlamasını bekleyeceksin sonra zten gidiyolar glmiyo bi daha bu kdar dert etme gözünde büyütme

valla daha bugün yine temizledim yine temizledim. lambaya posetler taktim askiya posetler gecirdim hadi bakalim hayirlisi anam gelecekler mi acabamafoldumben

ahh ahh o dert bende var cnm.güvercin deil ama kumru benım derdım sabah ezanından baslıyorlar ötmeye sonrası her iki balkonda kakalarımı dersın getirdikleri cöplermı dersın. saksıdakı yesilliklermi yemesımı dersın.dersın de dersınn yanı ama ben cözümü buldum cd astım.kusluk diyolar oldan aldım astım ve catıya yem koyuyorum eskısı kadar rahatsız edtmıyolar ama sabah bu ötmeleri yokmu uyutmuyo yaa ama olsun bunlar tatlı dertler allah baska dert vermesın cnm yaaaa İNSANLAR KADAR ZARAR VERMIYOLAR SEN ONA BAK BOŞ VERRRR KİRLETSINLER BALKONU

ahh ahh o dert bende var cnm.güvercin deil ama kumru benım derdım sabah ezanından baslıyorlar ötmeye sonrası her iki balkonda kakalarımı dersın getirdikleri cöplermı dersın. saksıdakı yesilliklermi yemesımı dersın.dersın de dersınn yanı ama ben cözümü buldum cd astım.kusluk diyolar oldan aldım astım ve catıya yem koyuyorum eskısı kadar rahatsız edtmıyolar ama sabah bu ötmeleri yokmu uyutmuyo yaa ama olsun bunlar tatlı dertler allah baska dert vermesın cnm yaaaa İNSANLAR KADAR ZARAR VERMIYOLAR SEN ONA BAK BOŞ VERRRR KİRLETSINLER BALKONU
katiliyorum canimm... kis insan kiyamiyoda dimi? :teselli:

benim balkonda kuşlar üredi valla.. ön balkonda kargalar çiftleşiyo. arkada güvercinler üredi. yumurtadan çıktılar. aman yazık olur diye balkona çıkmıyoruz ama balkon oldu gübre fabrikası...
şeytan diyo al at aşşağı hepsini.. ama bi yandan vicdan..
aman ya sen benim ' delireceğim artık ' başlıklı konumu oku şekerim.. mafoldumben

o zaman mecbur kapatacaksınız balkonu ...bizimde balkon kapalı ve hava alacak yerimiz yok..mecburen kapattık bizde....ikinci kattayız..hırsız girer diye kapatmıştık....

ah kızlarrr bu gün neler oldu bir bilseniz...
soluğu hemen burada aldım size olanları anlatmak için..
bu gün çok sevdiğim bir ablamın oğlunun sünnet yatağını süslemeye gittim..
bütün kızlar toplandık işimizi yaptık sonra çay demleyip onların balkona çıktık..
balkonda boş saksıları var ve saksının içindede 2 tene minicik güvercin yavrusu...
biz çayımızı içerken anne güvercin gelip gelip gidiyor..
içim acıdı biz varız diye yavrularının yanına yaklaşamıyor...
ya nolur kalkalım burdan içeri gidelim bakın anne güvercin gelemiyor yavrularının yanına dedim..
içeri girdik ama kapıyı açık bıraktık..
kıyamam hemen geldi yavrularının üstüne kondu...
görseniz o kadar iç gıdıklayıcı ki.. Allahım dedim anneliğe bak!
(hatta o ara şu yavrusu muhammeti öldüren dilberin konusu geçti bu hayvancık bile anneliği nasıl biliyor yavrularına nasıl sahip çıkıyor üstüne titriyorda insanoğlu olan en mucize varlık olarak rabbimizin insan olarak yarttığı dilber müsvettesi yavrusuna kıyıyor dedik)
içim nasıl titredi bir bilseniz...
sonra eve döndüm tüm olanları eşime anlattım...
ve dedimki ben nasıl onları uzaklaştırmak için mücadele veriyorum ama bu gün öyle özendimki o balkondaki yavrulara...
keşke dedim ben onları uzaklaştırmasaydımda varsın yeşilliklere olan olsun keşke benimde saksılarımın birinde böyle bi güzellik olsaydı dedim..
eşim sadece gülümsedi...
sonra az önce eşimi işe geçiriryorum bir baktım anne bir güvercin karanlıkta pembe çiçekli saksımın üzerinde oturuyor ben çıktım kaçmadı...
sonra birden aklıma geldi..
bir baktım birtane yumurta varrr....
o anda nasıl gözyaşları içinde avazım çıktığı kadar komşuma bağırıyorum....
bakın nolur benim balkonumda yumurta var diye...
ALLAHIM YA RABBİM MEĞER NE KADAR İÇTEN İSTEMİŞİM Kİ RABBİM SESİMİ DUYDU!
BENİ ÖDÜLLENDİRDİ...
başka şey istesen olcakmış diyor komşum...
hala olayın etkişindeyim..
benim balkonumda bebek vaaar...
şimdi uzunca bir süre onları rahatsız etmemek adına kullanmayacağım balkonumu...
yeterki onlar rahat etsin...
Rabbim onun sevabını bana versin..
bu gün imrendiğim ablamın balkonundaki yavrulardan artık bendede var...
Allahım korusun onları......

işte bunu sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar...
benim anne ve yavru güvercinime dua edin...
güle güle büyüsün balkonumda..
kırkı çıkıncada kırk uçurmaya giderler annesiyle :)

bızımde ıkı guvercın var bahcede evlerı var ve ıkı yavrumuz oldu cuuyolar buyuduler :)

yumurtadan cıkınca dıkkat et ucmak ısteyıpte dusmesınler asagıya

bızımde ıkı guvercın var bahcede evlerı var ve ıkı yavrumuz oldu cuuyolar buyuduler :)

yumurtadan cıkınca dıkkat et ucmak ısteyıpte dusmesınler asagıya

işte canım korktuğumda bu ya...
saksım yüksekte duruyor şimdi ellesem yere falan indirsem annesi göremez bulamaz..
hiç rahatsız etmek istemiyorum..
bu benimde aklıma geldi şimdi henüz yumurta ama ya çıkınca ne olacak?

canim fileler var. senin balkonunun hava almasini engellemiyor. disari da goruntu kirliligi senin goruntunu de engellemiyor ama kuslar giremiyor. benim kuzen o sekilde kurtuldu.

İçerik nedeniyle konunuz ”Hiç bir başlığa uymayanlar" bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

Back