Artan vaka, açılan okul

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler

Bizde anaokuluna başladık 15 kişiler maskeli ve mesafeli oturuyorlar veliler olarak okula bile girmiyoruz sokmuyorlar. Şu anlık kendi adıma bir problem yok. İlerisi için ne olur bilemeyeceğim. Ama her yer açık olup okulların açılmamasını istemek bana çok tuhaf geliyor bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Teşekkürler
Bizim sınıf 44 kisi..cok endiseliyim nasıl olacak neler gelecek basımıza Allah yardımcımız olsun.

Bizde anaokuluna başladık 15 kişiler maskeli ve mesafeli oturuyorlar veliler olarak okula bile girmiyoruz sokmuyorlar. Şu anlık kendi adıma bir problem yok. İlerisi için ne olur bilemeyeceğim. Ama her yer açık olup okulların açılmamasını istemek bana çok tuhaf geliyor bilmiyorum.

Aynen ben de anlamıyorum kafeler otobüsler düğünler konserler full ama okul deyince corona akla geliyor değişik bu millet zaten eğitime karşı corona bahane

En son kısıtlama gelmesi gereken yer okullar. Daha kaç sene çocuklar eğitimden geri kalabilir?
zeten çöp olmuş bir eğitim bide üstüne sözde online eğitim saçmalığı.
Şahsi fikrim, okullara gelene kadar daha önce başka yerler kapanmalı/kısıtlanmalı.
her yer bittikten sonra hala artış devam edip, kontrol edilemezse o zaman okullara bir çözüm bulunabilir. Şu pandemi süreci anca bu kadar yönetilemez, yüze göze bulaştırılır gerçekten hayret.

Risk grubu için büyük endişe, çok haklısınız. Hala “her yer açık ama okullar kapalı “diyen bir grup insanı da anlamıyorum.Bahsedilen yer okullar ve sınıflar 7 ders saati boyunca sınıfta aynı havayı soluyacak olan öğrenciler var.kalabalık sınıflar için büyük sıkıntı. Sınıflarımız 45 kişilik ve okul mevcudu bini geçiyor.Kovid olup hafif geçirenler endişe etmez tabiki. Hastası olan , bağışıklığı düşük olanlar ister istemez endişe duyacak. Neticede birçok insanımızı kaybettik ve ister istemez “kovid olursam atlatırmıyım”diye panik yapan insanlar var. Okulların kapanmasını istemiyoruz ama gerekli önlemlerin alınması gerekir.Bu da kalabalık sınıflar ve okullar için pek mümkün değil maalesef.

Risk grubu için büyük endişe, çok haklısınız. Hala “her yer açık ama okullar kapalı “diyen bir grup insanı da anlamıyorum.Bahsedilen yer okullar ve sınıflar 7 ders saati boyunca sınıfta aynı havayı soluyacak olan öğrenciler var.kalabalık sınıflar için büyük sıkıntı. Sınıflarımız 45 kişilik ve okul mevcudu bini geçiyor.Kovid olup hafif geçirenler endişe etmez tabiki. Hastası olan , bağışıklığı düşük olanlar ister istemez endişe duyacak. Neticede birçok insanımızı kaybettik ve ister istemez “kovid olursam atlatırmıyım”diye panik yapan insanlar var. Okulların kapanmasını istemiyoruz ama gerekli önlemlerin alınması gerekir.Bu da kalabalık sınıflar ve okullar için pek mümkün değil maalesef.
Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda en azından aynı grup insan sürekli birbiriyle görüşüyor
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre

Bizim okulumuz da 700 kişilik
Geçen yıl okul kaynaklı bir bulaş olmadı
Ne öğretmenden çocuklara ne çocuklar arasından korona bulaşı olmadı
Aksine okul sonrasında yapılan veliler arası ev ziyaretlerinden bulaş çok oldu yaşadığım yerde

Şuan benim küçük çocuğum olmasına ve uzaktan işime gelmesine rağmen asla uzaktan istemiyorum.
Çünkü resmen bir nesil kayboldu.
Yazık oluyor her geçen gün bu çocuklarımiza gençlerimize.
Asosyal ama bir o kadar cafede parkta geçen bir gençlik meydana geliyor.
Çocuklar öğrendikçe gelişiyor
Bu çocuklar kültürü çalışmayla artan başarıyı nerede elde edecekler?
İletişim sıfırlandı .
Hani heryer kapalı olsa yine neyse deriz.
Ama heryer fazlasıyla açık.
Ben öğretmenim 13 şubeye gireceğim tek tek ve 9 aylık bebeğim var ayriyeten bakıcı geliyor şuan evime.
Bulaştırma riskim çok fazla.
Mecburen alışacağız böyle böyle yıllar gidiyor.
Pandemi var diye sınavlar ertelenmedi.
Hadi zengin kesim özel unide vs okutur çocuğunu biryere getirir ama orta kesim nolacak?
Bunların tek egitim yuvası devlet kurumu.

Okulda salgınla mücadele ile ilgileniyorum. Yeni alınan tedbirlere göre velilerin okul bahçesine bile girmesi yasak. Servis şoförleri ve okul personeli de dahil olmak üzere tüm öğretmenlerin en az 2 doz aşı yaptırmış olması gerekiyor. Aşı yksa haftada 2 kez pcr testi zorunlu. Küçük çocuklarda maske mesafe hijyen kuralına uymak daha zor haklısınız ama eğitimin de Bi yerde başlaması lazım. Bu virüsün hayatımızdan tamamen çıkması uzun zaman alıcak

Okullar artık bir gün bile kapalı kalmamalı.Konu sadece akademik kisim değil,çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri,sosyalleşmeleri için şart.Akranlariyla tartışmalari bile onlara bir şey katiyor.
Ne zaman biteceği belirsiz, ucu çok açık bir süreç yaşıyoruz.Şu dönemde okullar açılmasın demek akıl karı değil.Alabilecegimiz tedbirleri alıp biraz da akışa bırakmak zorundayiz kendimizi,başka yolu yok.
Ha ama ısrarla istemeyen göndermeyebilsin, zorunlu olmamali.O zaman da evde eğitimlerini kendileri vermek durumunda.

Bende anlamıyorum valla aşı oldum çok yan etki yasadım buraya yazdım sormak için aşı karşıtı gibi algılandim. şimdide okullar açılmasin demiyorum, hiç bir önlem alınmamış, 40 kişilik bohem sınıflar,.hijyenden uzak wcler, vaka sayısı tırmanışta bence çok riskli doğru zaman değil. En azından isteğe bağlı olsun isteyen göndersin, istemeyen göndermesin diyorum
Inanın aşı oldum 10.gün nefes darligi öksürük yaşadım şiddetli, doktora.gittim.dr. fragmanı böyleyse işin zor exstra dikkat dedi..

Sınıf mevcudu çok ideal bence. Bizim okulda 5. sınıflar 45 kişi civarı. Ayrıca velilerin okul bahçesine bile girmesi yasaklanmalı diye düşünüyorum.

Göndermezseniz eba tv takip etmek zorunda. Canlı dersler bu sene olmayacak şu anlık
45 kişi mi cidden sınıf?hani bölünecekti?

Teşekkürler
Göndermek istemiyorsanız göndermeyin.Eba dan takip edin.Çocuğunu göndermek isteyen insanların motivasyonunu da kırmayın
Çocuğunuz 1.5 yıldır izole mi yaşadı ki okula gelince endişelendiniz

X