• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arsa tapu işleri

Tüm kardeşlerin çıkarması gerekmiyor, anneniz veya sizlerden bir kişinin çıkarması yeterli, veraset ilamı çıkarılınca ne olur ne olmaz diye herkese birer kopya alıp üzerini “Aslı Gibidir” diye kaşeletmek de yarar var.
Çıkarılmadığı durumlarda babanızın akrabalarından kalan miras vs durumlarda tapuya gidip bilgi almak istediğinizde elinizde veraset olmadığından bilgi vermezler, babanızın üzerine kayıtlı mallar varsa onlar için işlem yapmak istediğinizde veraset istediklerinden sorun yaşarsınız.
Biri vefat edince neredeyse her işi veraset ilamıyla yürütülüyor, bankada 10 lirası olsa almak için veraset ilamı soruyorlar, telefonu olsa hattı kapatmak için keza yine veraset ilamı isteniyor.
Şuan abime sordum bakalım ne diyecek

Buna eminim ilk defangiderken tüm aile fertleri olması gerekiyor. Çıkartılmış veraset ilanı kopyasını tekrar bastırabilirsiniz ama vefat eden birine ait mirasçıların hep beraber orada olması ve imzalaması gerekiyor
Veraset ilamında bir kişinin başvurusu yeterli, sizin söylediğiniz ölenin malları varsa onların veraset intikal vergi dairesine beyanında tüm mirasçıların orada olması gerektiğidir.

Buna eminim ilk defangiderken tüm aile fertleri olması gerekiyor. Çıkartılmış veraset ilanı kopyasını tekrar bastırabilirsiniz ama vefat eden birine ait mirasçıların hep beraber orada olması ve imzalaması gerekiyor
Yani yanliş bir şey söylemek istemem ama biz diger mirascilarla hic bir araya gelmedik, ortak hiç bir iş yapmadik. Hatta tapuyu bile ben tek başima gidip ucreti ödeyip üzerimize aldim. Ben aldiktan sonra onlarinda e devletine düşmüş diye biliyorum. Suan supheye düştüm acaba eksik bir iş mi yaptim 😟

Bence bir katakulli var. Burnuma hiç iyi kokular gelmedi. Asla vekalet vermeyin. Gidin kendiniz araştırın veya bir bilenden yardım alın. Size pay vermeyecek veya arsa payını az söyleyecek gibi hissettim. Akrabaya hele yıllardır görüşmediğiniz uzak akrabaya asla güvenmeyin. Bu amca bir katakulli çevirebilir bana bir iki yazıdan bile hiç güven vermedi.
Ayni sezideyim. Ama nedense abimde verelim diyor ısrarla. Ben alayım senden ablamdan hissesini paranızı vereyim diyorum tamam ama ne yapacaksın boş yere iyi düşün diyor googleden baktığımda bu şekilde çıkıyor

Eklentiler

• Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 95
  • Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 101
Yani yanliş bir şey söylemek istemem ama biz diger mirascilarla hic bir araya gelmedik, ortak hiç bir iş yapmadik. Hatta tapuyu bile ben tek başima gidip ucreti ödeyip üzerimize aldim. Ben aldiktan sonra onlarinda e devletine düşmüş diye biliyorum. Suan supheye düştüm acaba eksik bir iş mi yaptim 😟
Yok canım ben karıştırdım herhalde. Resmî yerde yanlışlık yapmazlar

Veraset ilamında bir kişinin başvurusu yeterli, sizin söylediğiniz ölenin malları varsa onların veraset intikal vergi dairesine beyanında tüm mirasçıların orada olması gerektiğidir.
Ben kendim gidip çıkartabilirmiyim?

Ben kendim çıkarabilir miyim? Nereye gitmem gerekiyor?

Veraset ilanı için tüm mirasçıların beraber gitmesi gerekiyor öyle tek başına kardeş veya anne çıkarmış olamaz. Siz bugün toplayın herkesi gidin ölüm belgesi ile kimliklerinizle çıkartın. Hatta cezası var çıkartılmazsa.

Notere gideceksiniz internete yazın veraset ilanı için gerekli belgeler diye
tek kişi çıkartabiliyor.

Yanlış veya eksik bir şey yapmamışsınızdır, eskiden yani bundan 10 yıl kadar önce veraseti bir kişi çıkarabiliyordu ama tapuyu üzerine alma, veraset intikal vergi dairesine gitme gibi işlemlerde tüm paydaşların aynı gün ve aynı anda orada olması bekleniyordu, pandemiyle beraber birçok tapu vs işleri e devletten kolaylıkla yapılmaya başlandı.
Bir kişi işlemi başlatınca diğerlerinin e devletine o işlem düşüyor.

Gayet amca 10’a bölmüş araziyi

Tüm kardeşlerin çıkarması gerekmiyor, anneniz veya sizlerden bir kişinin çıkarması yeterli, veraset ilamı çıkarılınca ne olur ne olmaz diye herkese birer kopya alıp üzerini “Aslı Gibidir” diye kaşeletmek de yarar var.
Çıkarılmadığı durumlarda babanızın akrabalarından kalan miras vs durumlarda tapuya gidip bilgi almak istediğinizde elinizde veraset olmadığından bilgi vermezler, babanızın üzerine kayıtlı mallar varsa onlar için işlem yapmak istediğinizde veraset istediklerinden sorun yaşarsınız.
Biri vefat edince neredeyse her işi veraset ilamıyla yürütülüyor, bankada 10 lirası olsa almak için veraset ilamı soruyorlar, telefonu olsa hattı kapatmak için keza yine veraset ilamı isteniyor.
Bunun için nereye gitmem gerekiyordu acaba söyler misiniz

Veraset ilanı için tüm mirasçıların beraber gitmesi gerekiyor öyle tek başına kardeş veya anne çıkarmış olamaz. Siz bugün toplayın herkesi gidin ölüm belgesi ile kimliklerinizle çıkartın. Hatta cezası var çıkartılmazsa.

Notere gideceksiniz internete yazın veraset ilanı için gerekli belgeler diye
Beraber gitmeleri yerekmiyor,bir kisinin çıkarmasi yeterli.daha yeni babam vefat etti,babamın eşi gitti çikartti,tek bir veraset ilamı yeterlidir,zaten tüm mirasçılar görünüyor orada

Bunun için nereye gitmem gerekiyordu acaba söyler misiniz
Veraset ilamı çıkarmak için ya notere gidilir veya babanızın vefat ettiği şehir/ilçenin sulh hukuk mahkemesine veraset ilamı çıkarmak için dilekçe verilir.
Eğer veraset ilamı çıkarmamışsanız çoook geç kalmışsınız, gecikme cezası alınır mı bilmiyorum 🤷‍♀️
Siz en iyisi babanızın vefat ettiği ilçedeki adliyeye gidin durumu anlatın.

Bilgisi olanlar bakabilir mi? Ben anlayamadım. Amcam 62m2 bir arsa olduğunu söylüyor memlekette. Babam vefat ettiği için biz 3 kardeşiz bizden vekalet istiyor. Babamin halasın dan kalma imiş. Annemin de hakkı oluyir karısı olduğu için diyorum. Hayır noter annenden vekalet istemiyor imza istemiyor diyor. Herneyse babamlar 10 kardeş. Amcamın demesi ile, toplam 82bin TL verilmiş arsaya. Biz 3kardese 1.5 m2 düşüyormuş toplam 8 bin yapiyor 8bini de 3 e bolucegiz. Bu şekilde. Ben içime sinmedigi için vekalet vermek istemedim. Internetten ada parsel no olarak arastirdigimda tapu alanı = 608,29 yazıyor toplam 62m2 diye söylemişti amcam o şekilde yazan bisey göremedim. Yardımcı olur musunuz?
Ada parsel sorgulamada ne ise m2 si odur. Ama parsel hisseli parsel olabilir hisseli arsalarda size miras daha az kalmış olabilir bilemedim. Ama araştırın emin olun amcanızın doğru söylediğinden.

Babanız öleli 4 yıl olmuş,öldugunde cikartmaliydinuz veraset ilanıni.muhtemelen hala yeni öldü,kalan arsa da Halanin üzerineydi ve bu nedenle de çikarilacak veraset ilamı halaninki olmalı,yani Halanin ölum belgesiyle birlikte notere gidilerek veraset ilamı çikarilir.amcaniz da gitmiş Halanin ilanını çikartmus demekki.haladan babanıza kalmış,babanızdan da size.Annenize pay düşmez çünkü hala babanuzdan sonra ölmus.Vabanuz daha sonra ölmus olsaydı o zaman kalidi annenize.şu durumda sadece babanızın çocukları olarak babanizdan size ve diğer kardeşlere kalir

Ada parsel sorgulamada ne ise m2 si odur. Ama parsel hisseli parsel olabilir hisseli arsalarda size miras daha az kalmış olabilir bilemedim. Ama araştırın emin olun amcanızın doğru söylediğinden.

Eklentiler

• Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 33
Back