Arpacık

tkgrck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.669
5
kızlar bana yardım edecek biri varmı yaklaşık 2 aydır gözümün üst kapagında arpacık var ne kullandıysam geçmedi ameliyatda olmak istemiyorm. su son 3 gündür sivilce gibi ucu çıkmaya başladı acaba o ucunu sivilce gibi sıkıp patlatsam mı yoksa kendiliginden patlarmı? bunu yaşayan arkadaşlar varmı yardımcı olurmusunuz? :44:

ben varım canım eskiden her sene aksamadan çıkardı gözümde. sonra kendiliğinden geçerdi. ama bi sefer çıktığında geçmek bilmedi. ameliyat dediler tam ameliyata gircem doktor dediki sana neden ameliyat demişler ameliyat olursan 1 hafta acısını çekersin okulundan da geri kalırsın dedi. gözüme bi damla damlattı sonra ters çevirip iğne gibi bişey vurdu hiç hissetmedim bile. sonra kapattı gözümü sargıyla. 1 ay boyunca gözüne sıcak suyla sabah akşam pansuman yap dedi o geçer geçmezse gelirsin dedi. tamam dedim çıktım. hergün sıcak suyla pansuman yaptım gözüme sabah akşam. 15 günde filan geçti gitti. bidaha da çıkmadı hiç. sen de öyle yap. geçer merak etme geçmiş olsun..

ay sikma sakin,zarar filan verirsin...

ya bilmiyorum ne kadar gercek ama böyle habersiz oldugunuz bi zamanda birisi oraya tükürür gibi yaparsa gecermis yani bunu duydum...

ama hic olmadigi icin bilmyorum...

ay sikma sakin,zarar filan verirsin...

ya bilmiyorum ne kadar gercek ama böyle habersiz oldugunuz bi zamanda birisi oraya tükürür gibi yaparsa gecermis yani bunu duydum...

ama hic olmadigi icin bilmyorum...

bende bunu duymuştum. hatta midem bulansada yapmışlardı sesimi çıkarmadım ama geçmedi

bende denemiştim ama ozmanlar katıydı hiç bi şekilde ucu yoktu acaba şimdi denesem sıcak suyu dedigin gibi olurmu. denicem canım çok saol ne illet bişeymiş ya geçmek bilmedi böyle gezmek istemiyorum artık

kızlar keten tohumunu ez sıcak suda demle bi bezle gözünün üstüne koy kendilignden geçer die okudum dogrumu uygulayan varmı?

bende denemiştim ama ozmanlar katıydı hiç bi şekilde ucu yoktu acaba şimdi denesem sıcak suyu dedigin gibi olurmu. denicem canım çok saol ne illet bişeymiş ya geçmek bilmedi böyle gezmek istemiyorum artık

canım mutlaka yap biraz daha sabret ama mucizevi bişey değil sonuçta zamanla küçülüyo ve geçiyo. aksatmadan yap ama sabah akşam. diyorum ya benim gözümün üstünde kocaman olmuştu artık acısı yok ama rahatsız edici bi görüntü sonuçta. dediğimi yap yakın zamanda da geçecektir merak etme.

benimde alt göz kapağımda arpacık var epey süredir. geçen hafta doktora gittim. bir pomad verdi. sıcak kompres yap dedi.
bir ay kadar sıcak komprese devam et, geçmezse küçük bir operasyonla alırız dedi. bir doktora görünmeden birşey yapma bence. gözüne zarar verebilirsin.

ben 6-7 sene önce arpacıktan ameliyat olmuştum
bayadır çıkmıyordu, 2 hafta önce tekrar çıkmıştı, korktum tekrar ameliyat olacam diye
sonra mürver çiçeği çayı yaptım ve onunla gözlümü sildim, hafiften gözümün içine damlattım sonra pansumanı 1-2 saat gözümde beklettim
sabah kalktığımda birşeyim kalmamıştı

Son düzenleme:
Sıkma şekerim sakın, hemen bir doktora git bir baksınlar..

Carriecim msj alanın doluymuş msj gönderemiyorum sil kız msjlarını

evet, geçmediği ve alınmadığı taktirde kiste dönüşüyomuş

carrie cim, ameliyat öncesi yapılan lokal anestezi iğneyle mi yapılıyor? bu konuda bilgim yok da.

Canım geçmiş olsun. Sana benim de kullandığım birşey söyleyim.
Sarımsak.. Zaten kendisi doğal antibiyotik diyor doktorlar.
Sarmısağı ikiye kes suyu çıkacak şekilde arpacığa ve ucuna sür.
Sonra akşam ve sabahları sıcak suyla pamukla temizle.
Direk geçiyor.
Özellikle yeni çıkacak gibi olan arkadaşlar yapsın. İşe yarıyor baya.

doktora gittim2 kere ilaç yazdı geçmedi. okutturdum geçmedi. geçmiyoo.

aynen yaaa artık agrısını geçtim aynaya baktıkca sinir oluyorum

canım çok saol ama onuda denedim 2 hafta kadar sabah akşam hep sürdüm sonunda gözümde şişme oldu gözüm kapanıyodu resmen okadar soonra korktum sürmedim . baktım gene geçecegi yok tekrar sürdüm akşam yatarken saabah kalktım ki gene şişmiş artık sürmüyorum .ama onu sürerken ucu yoktu şimdi sürsemmi bilmiyorm gene şişer die korkuyorm.

Alla alla bende hiç şişme olmadı.:44: Yanlış bilgi de vermek istemiyorum acaba kişiden kişiye değişir mi diye. Ama ucuna sarımsağın suyunu sürmeyi dene bir en azından yine de sen bilirsin tatlım

nekadar yapışkan bi hastalıkmış ne yaptıysam geçmedi yaaa.. ameliyat sonum sanki ama onuda yaptırmak istemiyrm hem acır die hemde tekrar çıkar kesin die duydum çok kişiden . neden o acıya katlanayım ki. anlıcanız yaşayanlar bilir çok beter bişe gitmek bilmiyo

Alla alla bende hiç şişme olmadı.:44: Yanlış bilgi de vermek istemiyorum acaba kişiden kişiye değişir mi diye. Ama ucuna sarımsağın suyunu sürmeyi dene bir en azından yine de sen bilirsin tatlım

yok cnm sen yanlış bilgi vermiyosun bende çok iyi geldini duydum. tekrar denesemmi bilmyrm benimki sarmısagı sürdügümde kistleşmişti ondanmı geçirmedi acaba die düşündüm şimdi ise ucu çıktı yani yumuşadı acaba sürsemmi offf bilmiyorm

Ya daha beter olmaz herhalde bir dene derim.
Zaten son çare ameliyat olur ondan önce de en azından doğal yöntem denemiş olursun bunu yaparsın.
Ama özelikle ikiye kes suyu gelecek şekilde sür.
Bir de size saçma gelir ama benim annanem tahta kaşığı ısıtıp üstüne basardı... Doğruluğunu bilmiyorum ama Allah korusun bir şey olur yapma haha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…