ay sikma sakin,zarar filan verirsin...
ya bilmiyorum ne kadar gercek ama böyle habersiz oldugunuz bi zamanda birisi oraya tükürür gibi yaparsa gecermis yani bunu duydum...
ama hic olmadigi icin bilmyorum...
ben varım canım eskiden her sene aksamadan çıkardı gözümde. sonra kendiliğinden geçerdi. ama bi sefer çıktığında geçmek bilmedi. ameliyat dediler tam ameliyata gircem doktor dediki sana neden ameliyat demişler ameliyat olursan 1 hafta acısını çekersin okulundan da geri kalırsın dedi. gözüme bi damla damlattı sonra ters çevirip iğne gibi bişey vurdu hiç hissetmedim bile. sonra kapattı gözümü sargıyla. 1 ay boyunca gözüne sıcak suyla sabah akşam pansuman yap dedi o geçer geçmezse gelirsin dedi. tamam dedim çıktım. hergün sıcak suyla pansuman yaptım gözüme sabah akşam. 15 günde filan geçti gitti. bidaha da çıkmadı hiç. sen de öyle yap. geçer merak etmegeçmiş olsun..
bende denemiştim ama ozmanlar katıydı hiç bi şekilde ucu yoktu acaba şimdi denesem sıcak suyu dedigin gibi olurmu. denicem canım çok saol ne illet bişeymiş ya geçmek bilmedi böyle gezmek istemiyorum artık
benimde alt göz kapağımda arpacık var epey süredir. geçen hafta doktora gittim. bir pomad verdi. sıcak kompres yap dedi.
bir ay kadar sıcak komprese devam et, geçmezse küçük bir operasyonla alırız dedi. bir doktora görünmeden birşey yapma bence. gözüne zarar verebilirsin.
ben 6-7 sene önce arpacıktan ameliyat olmuştum
bayadır çıkmıyordu, 2 hafta önce tekrar çıkmıştı, korktum tekrar ameliyat olacam diye
sonra mürver çiçeği çayı yaptım ve onunla gözlümü sildim, hafiften gözümün içine damlattım sonra pansumanı 1-2 saat gözümde beklettim
sabah kalktığımda birşeyim kalmamıştı
benimde alt göz kapağımda arpacık var epey süredir. geçen hafta doktora gittim. bir pomad verdi. sıcak kompres yap dedi.
bir ay kadar sıcak komprese devam et, geçmezse küçük bir operasyonla alırız dedi. bir doktora görünmeden birşey yapma bence. gözüne zarar verebilirsin.
canım mutlaka yap biraz daha sabret ama mucizevi bişey değil sonuçta zamanla küçülüyo ve geçiyo. aksatmadan yap ama sabah akşam. diyorum ya benim gözümün üstünde kocaman olmuştu artık acısı yok ama rahatsız edici bi görüntü sonuçta. dediğimi yap yakın zamanda da geçecektir merak etme.
Canım geçmiş olsun. Sana benim de kullandığım birşey söyleyim.
Sarımsak.. Zaten kendisi doğal antibiyotik diyor doktorlar.
Sarmısağı ikiye kes suyu çıkacak şekilde arpacığa ve ucuna sür.
Sonra akşam ve sabahları sıcak suyla pamukla temizle.
Direk geçiyor.
Özellikle yeni çıkacak gibi olan arkadaşlar yapsın. İşe yarıyor baya.
Alla alla bende hiç şişme olmadı.:44: Yanlış bilgi de vermek istemiyorum acaba kişiden kişiye değişir mi diye. Ama ucuna sarımsağın suyunu sürmeyi dene bir en azından yine de sen bilirsin tatlım