herkese mrb,,ben bu sayfayı kelimelere çağrışım yükleyerek ezber yapma yeteneğini daa kolay bulduğum için açtım.diğer sayfalardan aldığım alıntıları da koyucam.herkes yaptığı çağrışımı buraya yazarsa daha kolay olur die düşündüm.çünkü bu çağrışımı bulmak çok da kolay olmuyor..umarım başarırız..
bind(bağlamak):ata bindi ve bağladı
bite(ısırmak):bit ısırmaz
abide(katlanmak):bu abideleri yaparken nelere katlanılmıştır.
bazen komik şeyler de çıkıo:dance:ama aklına gelio insanın,,sizdede kalıcı olacağına inanıyorum..a.s
Caramela* kullanıcısından alıntı
Canim butun arkadaslarimin soylediklerine harfiyen katiliyorum..Ben Ingilizce Mutercim-Tercumanlik mezunuyum.Sana bir sirrimi vereyim..Lisedeyken kelimeleri; cocuklugumda HBB kanalinda ilk olarak gordugum bir yontem ile ezberledim; gerci ezberlemek degil de; aklimin duvarlarina yapistirdim..Soyle anlatayim;
mesela Duplicate(v) fiili;
Duplicate diyince aklima cat (yani kedi) geliyor;
Bir kedi varmis; duvara duppp diye carpmis; duvarda kopyasi cikmis...
Duplicate=Kopyalamak; kopyasini cikarmak...
Birdaha bu kelimeyi hicbir zaman unutmazsin; ve bu her kelime icin uygulanabilir..
Mesela Sue(v) fiili;
Aklima ilk gelen Sue adinda bir kadin;
Sue diye bir kadin varmis; kocasi onu aldatmis;Sue 'da ona dava acmis...
Sue=Dava etmek; dava acmak...
Ya da Bargain(v);
Aklima margarin geliyor hemen;
Bir kadin markete margarin almaya gitmis;fiyati pahali bulunca pazarlik yapmis..
Bargain=Pazarlik yapmak...
Benim yontemim buydu ve bu sayede simdi kelime haznem cok genis:)
Basarilarr
bind(bağlamak):ata bindi ve bağladı
bite(ısırmak):bit ısırmaz
abide(katlanmak):bu abideleri yaparken nelere katlanılmıştır.
bazen komik şeyler de çıkıo:dance:ama aklına gelio insanın,,sizdede kalıcı olacağına inanıyorum..a.s
Caramela* kullanıcısından alıntı
Canim butun arkadaslarimin soylediklerine harfiyen katiliyorum..Ben Ingilizce Mutercim-Tercumanlik mezunuyum.Sana bir sirrimi vereyim..Lisedeyken kelimeleri; cocuklugumda HBB kanalinda ilk olarak gordugum bir yontem ile ezberledim; gerci ezberlemek degil de; aklimin duvarlarina yapistirdim..Soyle anlatayim;
mesela Duplicate(v) fiili;
Duplicate diyince aklima cat (yani kedi) geliyor;
Bir kedi varmis; duvara duppp diye carpmis; duvarda kopyasi cikmis...
Duplicate=Kopyalamak; kopyasini cikarmak...
Birdaha bu kelimeyi hicbir zaman unutmazsin; ve bu her kelime icin uygulanabilir..
Mesela Sue(v) fiili;
Aklima ilk gelen Sue adinda bir kadin;
Sue diye bir kadin varmis; kocasi onu aldatmis;Sue 'da ona dava acmis...
Sue=Dava etmek; dava acmak...
Ya da Bargain(v);
Aklima margarin geliyor hemen;
Bir kadin markete margarin almaya gitmis;fiyati pahali bulunca pazarlik yapmis..
Bargain=Pazarlik yapmak...
Benim yontemim buydu ve bu sayede simdi kelime haznem cok genis:)
Basarilarr