Arkadaşsız kalmak istemiyorum bayanlar lütfen yol gösterin!

Yok dusunmezlee dusunseler de umursamayin
Pek cok yurtdisi deneyimim oldu hem okul hem is anlaminda , mutlaka turk de oluyor ortamlarda , ben hic muhabete girmezdim onlarin da pek umurunda degildi acikcasi
Siz yine konusun gorusun ama baktiniz aralarinda gruplasma var ve rahatsiz oluyorsunuz muhabetlerinden direk yabancilarla takilin

Aynı durum okulda benim başıma geldi. Kadınların çoğunlukta olduğu bir öğretmenler odası 5 kadın kankilop ben ve 2 arkadaşım dışlanmışlar. İlk başta ben aşırı havalı davrandım . Kibarca günaydın diyip oturuor hiç konuşmuyordum. 2 arkadaşımdan biri gitti kaldık mı 2 kişi yerine gelen bir bey olunca haliyle merhaba teşekkürler afiyet olsun nasılsınız ile kaldı muhabbetimiz. O 5 kişilik grubundan bir kişisi gitti ama bana şöyle davranıyorlar bir aşırı samimi bir ben yokmuşum gibi dönem başlayınca çok üzüldüm çünkü ayakta dururken konuşmaya başlıyorlar fakat bi anda ben kümenin dışında kalıveriyorum. Ama aştım sanırım çünkü üstlerde yazan arkadaşa katılıyorum. Kendi arkadaşlarının arkasından bile bir ton dedikodu yapıyorlar bir ton. Kendimi tekrar geri çektim bende. İş ortamı garip ya

Oncelikle hayirli olsun Allah iyi insanlarla karsiladtirsin ama durumda bence farkinda olmaniz gereken sey gruplasmis olmak degilde is ortaminizdakilerin normal olmayisi

Bakin soyle bi ornek vereyim eski is yerimde caylari odamizda kendimiz yapiyirduk benim is suremde geciciydi ve girdigimde herkes gecici oldugumu biliyordu ama yinede giderken cay ped bardak tarzi lazim olan seyleri gotururdum disarda isim olunca sevdikleti kurabiyelerden vs alirdim kendim gotururdum her seferinde niye zahmet ediyirsun tarzi cumleker duyardim mutlu olurdular ve zamanla benim yaptigim seyleri karsi taraftanda almaya basladim en cimrisinjn birseyler ismarladigina en soguk disiplinli insanin ben kantinden birsey aliyorsam venim cekmede var niye bosuna aliyorsun demesine vs sahit oldum ordan biriymis gibi ayrildim oradan ama yeni yerimdede ayni seyleru yapmaya calistim kimsenin umurunda degil onlar kendiletine birsey aliyorken cok nadirdir bana usmarladiklari

Mesela gecen yenek siparis vermisler sormamistilar bile yermisin yemezmisin diye yada cay istediklerinde icermisin derler ben direk isterim falan

Bende senin gibi ilk baslarda cok gayret ettim ama birazda kaesi tarafta is bitiyor

Bu yer icibde oyle sartlandirma kendini mevzu gruplasma degil karakter meselesi yoksa her yerde gruplasmis insanlar var

konunuzu okurken şunu fark ettim; aşırı derecede insanları onemsiyorsunuz.
bunu yapmayin.kimseyi kolay kolay hayatinizin merkezine almayin
kek börek corek inanin bunlar fasa fiso
gercekten sizle arkadaş olmak istiyorlarsa hic bunlara gerek duymazlar.

bir de gercekten elinize çok büyük bir nimet gecmis.lutfen bunun kiymetini bilin.simdiden bunlarla yormayin kendinizi

Dışlanmak çok moral bozucu gerçekten, hele de hassas biri için 4 yıl boyunca dışlandığım işyeri ortamı da paso kadınlardan oluşuyor.

Ben bu işyerinden önce 1 yıl başka bir yerde çalışmıştım orda çok arkadaşım vardı, çok sevilirdim. Her haftasonu bi yerlere giderdik, 1 günüm bile yalnız geçmemişti. Özgvenim yüksekti o dönem. Ama bu dışlandığım işe geçince hayatım tepetaklak oldu işte. Eski işyerinde sevilen aranan biriyken yeni işyerinde umursanmayan, adam yerine konulmayan biri olmak çok koydu çok. 4 yıl geçti, işi de aslında seviyorum ama genel olarak ısınamadı m bu işyerine. Umarım Fransa kalıcı olur.

Özgüven eksikliği yaşıyorsunuz. İnsanlar bu kadar ciddiye almayın.. ve sizi aranıza alsınlar diye çabalamayın kek börek filan ne gerek var?
Dışlanma korkunuz var anlaşılan.

Arkadaşa katılıyorum onların karakterleri ya mesela ortada bir şey yok bir anda bi havayla edayla su sebilinden su almaya kalkıyor bi sakin ya şurada biz bizeyiz kime neyin havası sebilden su içen insana göre fazla havalı değil misin cicim diye yakasına yapışasım geliyor

Çok teşekkür ederim. Evet insanlara gereğinnden fazla anlam yüklüyorum sanırım. Takıntılı bir yapım var çok. Aslında planlarım arasında psikoloğa gidip tedavi görmek vardı ama bu Fransa işi o kadar ani gelişti ki fırsat bulamadım bile.İşbaşa düştü kendi kendimi düzeltmem lazım artık.

Özgüven eksikliği yaşıyorsunuz. İnsanlar bu kadar ciddiye almayın.. ve sizi aranıza alsınlar diye çabalamayın kek börek filan ne gerek var?
Dışlanma korkunuz var anlaşılan.

Hem de nasıl. Bu işyerine başladığım zaman oluştu çünkü gruplarına almadılar. Bu travma yarattı bende çünkü eski işyerimde sevilen paylaşılamayan bir insandım. Bu bende fobiye dönüştü.Artık her yeni ortama girişte korkuyorum.

Pek zorlama kendini. Ben doğru düzgün arkadaş edinemiyorum. Özellikle bayan. Nedendir bilmem sanki beni sevmiyorlarmış hissine kapılıyorum. Yaklaşamıyorum. Bir de yapı itibari ile canım cicim olamıyorum. Mesafeli kalıyorum hep.
Bir eksiğim yok ama. İşimi görüyorum gidiyorum. Sosyal hayatta ise başka arkadaşlarım var bir şekilde idare ediyorum.
Bir de iş ortamında çok dedikodu dönüyor ya. Tiksiniyorum vallahi.

Amaan boşverin ya. Sahte sahte insanlar olacağına etrafınızda tek tük arkadaşınız olsun daha iyi..

Cok tatlisiniz ya

Arkadaşım baktın iş yerinde gruplaşmış insanlar var çıksaydın 4 yil önce aklın nerdeydi
Zaten ilk günden beri dışlıyorlarsa ne işin vardı öyle insanların olduğu ortamda en kral iş olsa bir dakika durmazdım
Öyle işte çalışacağına kasiyerlik falan yapaydın
Hiç bir iş senin psikolojinden önemli miydi
Şimdi çekersin böyle
Resmen paranoyak olmuşsun

Bence zaten iş yerinden arkadaş edinmek çok mantıklı bir iş değil. Ya çok saf olmak gerekiyor ya da çok iyi niyetli. Çünkü iş başka, arkadaşlık başka. Bir süre sonra işteki kayirmacalar, ayak kaydirmalar, türlü türlü oyunlar,...vb şeyler arkadaşlık ilişkinizi sorgulamaya başlatıyor. Çünkü işyerinde çıkar çatışmaları basliyor. En iyisi kimseyle ne samimi olup, ne kötü olup işte sadece iş yapmak. Arkadaşı iş çevresinin dışından bulmak lazım.

Bende oyleydim sevilen sayilan idarecilerin dahi onemsedigi cok calisiyorsun cok yoruluyorsun dedigi yerden pek kimsenin umurdamadigi yaptigim isketin onemsenmeyip kucumsendigi bi konuma dustum

O yuzden bende pek isime isinqmadim sayilir ama bin sukur hic yoktan iyidir

Cok tatlisiniz ya
Ama yaşarken böyle tatlı oluyor muyum acaba :))) mesela seminer salonuna inecekler duymamış oluyorum inileceğini pıtır pıtır iniyorlar ben tek kalıveriyorum ama korkaklar varya bizimkilet hem dışlıyorlar azıcıl dişimi gösterip ezeyim bunları hemen minnoşş minnoşşkkooo diye dolanıyorlar. İlk başta aşırı üzülüyordum şimdi dalga geçiyorum bende :)) mesela arkadaşına bir şey anlatırken seminerde bana poposunı döndü tamamen hemde! Bende yanımda başka bir srkadaşa duyacağı şekilde işte böyle toplum içinde nasıl davranılır bilmeyenlet geliyor böyle yanımıza yamacımıza oturuyor ya deli oluyorum ya dedim :))) duydu. Ona dediğimi anladı. Muhabbeti bi anda kesti dönemedi de :))) harika bir andı bence

Çık demesi kolay. Ben bu iş için o kadar emek verdim, 4 aşamalı sınavdan geçtim. Bölümümle doğrudan ilgili,maaşı iyi bir iş. Yüksek lisans yapan yurtdışında eğitim biri görmüş olarak alanımda çalışmak istedim en tabii hakkım.

Ben nerden bilebilirdim böyle liseli tarzda gruplaşmalar olacağını? 25-35 yaşgrubundaki insanların böyle davranacağını nerden hesap edebilirdim ? Hepimiz insanız, kaynaşırız işte diye düşüdüm ki yukarda da yazdım eski işyerim hiçböyle değildi

Bence yanlış düşünüyorsunuz. İş ortamları üç aşağıbeş yukarı benzer. Üzülmemeyi kendimiz öğreneceğiz herkes bizim gibi değil. Güzel bir kariyer, güzel bir maaş. Çok fazla umursamama işini yapıp geçme şeklinde hayata devam edilebilir. Ama şu konuda haklısınız herkes aynı şekilde tepki vermez ve ciddi psikolojik sıkıntı olabilir.

Sormayin en tuhafida arkadan bi dolu laf sokup yan yana gelince gulusup konusmalari is ortami yani illa konusmamalarini yada kus kalmalaeuni beklemiyorum ama o kadae cekistiyorsun bari bir mesefen olsun sizde iyi sokmussunuz lafi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…